Salater

Tabouleh med havens krydderurter

Tabouleh med havens krydderurterTabouleh er en lækker libanesisk couscoussalat, som både passer til et stykke kød på grillen, som madpakke eller blot som en fyldig salat til en middagsret. Her er en udgave, hvor du får brugt havens krydderurter og rosenblade.

Smagfuld og fyldig salat med langtidsbagte tomater

Tabouleh kan laves med både couscous og bulgur, og du vælger i princippet selv, hvad du gerne vil anvende. Jeg er vild med begge dele. Couscous giver salaten sådan et let og fint udtryk med de små bitte kerner, mens bulgur er en smule tungere.

Denne opskrift på tabouleh er lavet med langtidsbagte små cherrytomater og er derfor helt oplagt at lave i løbet af sommeren og i sensommeren, hvor drivhuset bugner af tomater. Du kan bruge hvilken som helst slags tomater og i hvilken som helst farve. De bagte tomater giver virkelig salaten en skøn sødme, saft og fyldighed.

Og så er der ikke noget så tilfredsstillende som en tabouleh med havens krydderurter. Det er en ren fornøjelse at gå ud i sin have og hente både krydderurter og rosenblade og bruge i madlavningen. Måske er du endda så heldig, at du kan hente næsten alle råvarer til salaten i din have.

Tabouleh med havens krydderurter

Opskrift på tabouleh med havens krydderurter (ca. 4-5 personer som tilbehør)

Ovnbagte tomater:

  • 20 cherrytomater
  • lidt olivenolie
  • salt og peber

Couscoussalaten:

  • 2 dl couscous
  • 2 citroner
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille rødløg
  • ca. 3 stængler frisk mynte
  • ca. 3 stængler frisk bredbladet persille
  • 1/2 agurk
  • en lille håndfuld rosenblade

Skyl tomaterne og læg dem hele i et ovnfast fad. hæld lidt olivenolie over og drys med salt og peber. Sæt tomaterne i ovnen ved maks. 120 grader i ca. 45 minutter – alt efter, hvor store tomaterne er. Hold øje med dem.

Hæld couscous i en skål og hæld kogende vand over. Lad couscous’en trække i 5 minutter.

Bland en marinade af friskpresset citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Hak persille, mynte og rødløg og vendt det i marinaden.

Skær agurker i tern.

Bland det hele sammen og anret tabouleh’en på et smukt fad. Pynt med rosenblade og de ovnbagte små cherrytomater.

Tabouleh med havens krydderurter

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar