Disse timiansyltede auberginer er utroligt lækre at lave og kan efterfølgende anvendes på pizza, i sandwich eller som tapas. Det er en genial måde at konservere auberginerne på – især, hvis du selv har dyrket dem i drivhuset eller du har auberginer, der trænger til at blive brugt.
En grøntsag med smag
Auberginer er en grøntsag, som i mine øjne er helt specielt velsmagende. Cremet og lækker og altid med til at tilføre en given ret en fantastisk god konsistens.
I stedet for at være saftig, er auberginen tør, og det er måske det, der gør den så smagfuld. Den tager væske med smag til sig i stedet for at afgive væske.
Vi bruger ofte aubergineskiver, når vi laver pizza selv, fordi jeg synes, det er noget af det lækreste, man kan komme på en pizza. Men for at det bliver rigtig godt, skal auberginerne helst lige steges på panden først i lidt olie og krydres godt med salt.
Her er det, at de timiansyltede auberginer er geniale, for de er lige til at komme på pizzaen. Eller i en sandwich, på et stykke smørebrød eller til at servere til et tapasbord. Du kan også bruge auberginerne i salater eller hakket op til en bruschetta på brød.
Opskrift på timiansyltede auberginer
Neden for finder du den nemme opskrift på de syltede auberginer. Har du du masser af auberginer i drivhuset eller i køleskabsskuffen og kan du bruge lidt inspiration til, hvad du skal lave med dem, så prøv også at tjekke disse opskrifter med auberginer ud:
Grillede auberginer med yoghurt og granatæble
Grillet auberginesalat med kylling
Kylling i karry med kokos og aubergine
Timiansyltede auberginer
Equipment
- 1 stort sylteglas eller to mindre
Ingredienser
- 2 hele auberginer
- salt
- 4-5 kviste timian
- 2-3 tørrede laurbærblade
- 1 spsk hele rosenpeberkorn
- olivenolie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær auberginerne i ca. 1/2-1 cm tykke skiver. De skal ikke være så tynde, at de går i stykker, når de bliver bagt, men de skal heller ikke være alt for tykke.
- Læg aubergineskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. De må ikke ligge hen over hinanden, og det kan være nødvendigt at tage 2 plader i brug.
- Pensl aubergineskiverne med olivenolie og drys med salt – gerne en god havsalt eller en kryddersalt.
- Fordel friske timianblade oven på auberginerne og sæt derefter pladerne i ovnen. Bag auberginerne i ca. 20-30 minutter, indtil de er gyldne og møre.
- Læg auberginerne i et stort eller to mindre skollede sylteglas, læg laubærblade ned i glasset/-ene og drys rosenpeber i.
- Hæld olivenolie over, indtil auberginerne er helt dækkede og luk derefter glasset/-ene godt til.
- Opbevar de timiansyltede auberginer et mørkt og køligt sted.