Syltede grøntsager

Syltede ramsløgblomster

Syltede ramsløgblomsterDisse syltede ramsløgblomster er en virkelig fin ting at lave her i ramsløgsæsonen. Det er pærenemt og hyggeligt, og så er de smukke syltede hvide blomster anvendelige i alverdens retter.

Pluk blomsterknopper

Det er ganske enkelt: Man plukker en hel masse ramsløgblomsterknopper, og så piller man den yderste beskyttende skal af, nipper alle de små fine hvide blomster af og kommer i et sylteglas. Sådan gør man, indtil man har et helt sylteglas.

Opskriften nedenfor er derfor vejledende, for du kan lave lige præcis den mængde, du har lyst og energi til. Forholdet i lagen er 1:3, dvs. at du skal have 1 del sukker til 3 dele eddike.

Så her er en dejlig eftermiddagsaktivitet – evt. sammen med dine børn eller børnebørn: Tag i skoven og pluk en masse ramsløgblomsterhoveder (de skal ikke være udsprunget endnu), tag hjem og sæt jer på terrassen sammen og nip så alle de fine små blomster af og kom dem i sylteglas, dæk dem med en eddikelage – og vupti, så har man både syltede ramsløgblomster og haft en dejlig hyggestund.

De syltede hvide blomster kan du bruge i køkkenet hele året. Prøv fx at blande en teskefuld eller to i en kold marineret kartoffelsalat eller prøv at komme et par teskefulde sammen med de stegte grøntsager eller kartofler. Du kan også bruge selve eddiken i dressinger og marinader eller komme en lille skefuld blomster henover en kylling eller et stykke kød.

Syltede ramsløgblomster

Opskrift på syltede ramsløgblomster

  • uudsprungne ramsløgblomster
  • 1,5 dl æblecidereddike
  • 0,5 dl sukker

Gør et sylteglas klar, som passer til den mængde ramsløgblomsterknopper, du har plukket.

Varm eddike og sukker langsomt op i en lille gryde, indtil alt sukkeret er smeltet. Sæt gryden til side, så lagen kan køle helt af.

Pluk de små hvide blomster af knopperne ved at hive toppen fra hinanden og trække den yderste skal ned. Nip alle blomsterne af på én gang i bunden af stilken og kom dem i sylteglasset. Fortsæt til glasset er fyldt.

Dæk blomsterne helt med den afkølede lage.

Stil de syltede ramsløgblomster på køl forseglet med et låg. Vend gerne glasset på hovedet et par gange i løbet af den første uges tid.

De syltede blomster kan holde sig i mindst et halvt år på køl.

God fornøjelse!

Syltede ramsløgblomster

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar