Kryddereddiker

Hjemmelavet kryddereddike af blandede krydderurter

Hjemmelavet kryddereddikeDet er så nemt og givtigt at lave sin egen hjemmelavede kryddereddike og en stor fornøjelse at bruge i madlavningen året rundt. Her er en hjemmelavet kryddereddike med blandede krydderurter, som du kan lave på et par minutter.

Kryddereddike skal der til

Vi laver mange forskellige kryddereddiker i løbet af en sæson – både fordi, det er så nemt og fordi, det er så vidunderligt skønt at have mange forskellige kryddereddiker med hver deres karakteristiske smag. Nogle passer til salater med frugter i, nogle er gode til gryderetter eller blot en gang spaghetti bolognaise. Andre bruger vi i dressinger og marinader.

Man kan både lave blomstereddike, frugt- og bæreddike og krydderurteeddike, og hver eddike er lige skøn på sin egen måde. Nogle eddiker kan stå længe og kan bruges året rundt, andre skal bruges i løbet af kort tid, da de ellers danner bundfald og kommer til at se mindre indbydende ud, jo længere tid de står. Nogle af mine favoriteddiker er roseneddike, hyldeblomsteddike og estragoneddike.

Men det gør ikke så meget, hvor lang tid en eddike kan holde sig, for man skal bare bruge løs, mens den er frisk og lækker. Man kan altid lave en ny, og tingene er nu alligevel bedst nylavede.

Denne kryddereddike af blandede krydderurter giver en dejlig krydderurteagtig smag til maden og nogle gange er det lige præcis det, der skal til.

Hjemmelavet kryddereddike

Opskrift på hjemmelavet kryddereddike med blandede krydderurter

  • 5 dl hvid eddike: du kan bruge hvidvinseddike, hvid balsamicoeddike eller en almindelig hvid lagereddike
  • 1 stængel løvstikke
  • 1 stængel salvie
  • 1-2 stængler timian
  • 1 stængel rosmarin

Nip stænglerne af dine krydderurter og sørg for, at de er helt rene. Er der jord eller skidt på, skal du skylle og tørre krydderurterne, inden du bruger dem.

Kom krydderurter i et højt sylteglas – klip dem gerne over i mindre stykker – og hæld eddike over, så krydderurterne er helt dækkede. Sæt låg på.

Lad eddiken trække i køleskabet i ca. 6 uger.

Si eddiken gennem et kaffefilter over i en rengjort glasflaske.

Nu er din hjemmelavede kryddereddike klar til brug og du kan lade den stå på køkkenbordet.

God fornøjelse!

Hjemmelavet kryddereddike

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar