Syltning

Roseneddike

Roseneddike

Roseneddike er pærenemt at lave og smager som en lidt syrlig rosendrøm hen over salater, grillet kød eller stegt fisk.

Jeg bruger altid en bestemt rose i min have, som hedder Rose de Rescht. Denne rose er en yderst velduftende pink rose, som giver en god smag i madlavning. Vi har plantet en hel rosenhæk med denne rose, og vi bruger den flittigt hele juni til at lave rosengelé, roseneddike, rosensirup og til at plukke kronbladene ind og tørre.

Roseneddike smager godt

Sådan laver du roseneddike:

  • Rosenblade fra to – tre velduftende rosenhoveder (gerne pink eller mørke i farven, så de giver eddiken en smuk lyserød farve
  • Hvid eddike (du kan også bruge hvidvinseddike eller æblecidereddike, men jeg synes den bliver flottest med hvid eddike)

Hæld eddiken i en smuk flaske og prop rosenbladene ned oveni. Luk flasken til. Stil gerne flasken i et vindue med solskin et par dage, så får den hurtigt en smuk farve.

Hvis du bruger roseneddiken hurtigt, kan du lade bladene blive i, men vil du gerne have den til at holde længe, er det en god idé at si bladene fra.

Men det ser nu kønt ud at sætte roseneddiken på bordet til en smuk salat med bladene i.

Roseneddike har en smuk farve

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar