Syltede grøntsager

Syltede rødbeder med lakridsrod og chili

Syltede rødbeder med lakridsrod og chiliSyltede rødbeder er fast inventar i køleskabet – og de må gerne være hjemmesyltede. Her er opskriften på syltede rødbeder med lakridsrod og chili, og de er virkelig nemme at lave og smager fremragende og dejligt krydrede.

Hvorfor skal man sylte selv?

Det helt store spørgsmål er, hvorfor man skal sylte selv? Det er jo et stort besvær og man bruger en masse tid på noget, som man kan købe i supermarkedet til en 10’er.

Men er det det samme? NEJ, det er det ikke. Overhovedet ikke.

Når du sylter selv, får du rødbeder uden alle mulige tilsætningsstoffer og med den smag, som du synes er god. Du får syltede rødbeder, som du har investeret tid og omhu i – og som du har lavet med kærlighed til dine nærmeste.

Det er selvfølgelig også et holdningsspørgsmål. Hvad synes man er vigtigt?

Vi laver ikke alting selv hele tiden. Nogle gange har vi for travlt, nogle gange orker vi det simpelthen ikke, så skal vi bare have noget mad i skrutten.

Men det hjemmelavede har en værdi, og det er som om man nyder maden langt mere, når man selv har investeret energi og kræfter i den, måske endda selv dyrket råvarerne eller været ude i naturen for at plukke dem.

Så: Sylt dine rødbeder selv engang i mellem, når du har overskud og lyst til det. Du vil ikke fortryde det. Og opskriften på disse syltede rødbeder med lakridsrod og chili er lige til at gå til. Man kan også godt kalde dem lidt af en luksusudgave af syltede rødbeder.

Syltede rødbeder med lakridsrod og chili

Opskrift på syltede rødbeder med lakridsrod og chili

  • 1 kg rødbeder
  • 1/2 liter eddike
  • 1/2 kg rørsukker
  • 1 tsk atamon
  • 1 rød chili
  • 2 stjerneanis
  • 2 laurbærblade
  • 1 stængel lakridsrod

Vask rødbeder grundigt og kog dem i letsaltet vand i 1/2 til 1 time afhængigt af størrelsen og tykkelsen på rødbederne.

Hæld det kogende vand fra og stil gryden uden koldt, rindende vand, indtil rødbederne er kolde. På denne måde sker der et temperaturskift i rødderne, som får cellerne i rødbederne til at springe, og derved bliver de møre.

Svup eller pil skindet af rødbederne, det er næsten som at smutte mandler.

Skær rødbederne i skiver.

Hæld eddike og sukker i en gryde og kog det op. Læg rødbedeskiverne i lagen, kog den hurtigt op igen og tag derefter gryden af varmen. Tilsæt 1 teskefuld atamon.

Bank lakridsroden med en kagerulle eller lignende på et skærebræt, så smagsstofferne frigives. Skær den evt. over i flere dele.

Skær chilien over i to halve og skrab kornene ud.

Kom lakridsrod, chili, stjerneanis og laurbærblade ned til rødbederne.

Kom rødbeder og lage med krydderier i et stort eller to mindre atamonskyllede glas, som lukkes til med det samme.

God fornøjelse!

Syltede rødbeder med lakridsrod og chili

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar