Hjemmelavet sirup

Hjemmelavet ribssirup

Hjemmelavet ribssirup

Ribssirup er en smuk mørkerød sirup med en syrlig-sød smag, som smager skønt, som den er, eller i dressinger, desserter, is eller kager.

Intens rød smag af sommer

Der er ingen tvivl om, at ribs er nogle af sommerens dejligste bær og et ægte højsommerbær. Bærrene smager fantastisk friske på desserter og kager, i salater og på morgenmaden og meget mere.

En måde at gemme smagen af sommerens dejlige bær på, er ved at lave en sirup. En hjemmelavet sirup holder længe og kan bruges til at hav af ting.

Laver du fx en dressing til en sommersalat, smager det skønt at komme en teskefuld ribssirup i. Du kan også hælde den på en vaniljeis eller komme den på pandekager og vafler. Og så smager den også virkelig dejlig i en portion græsk yoghurt med hjemmelavet granola.

Ribs indeholder utrolig meget pektin, og derfor skal du være forsigtig, når du koger sirup af ribs, for koger du saften for længe, ender du med at lave gelé i stedet. Derfor vil du ikke koge en ribssirup lige så længe, som du ville koge andre sirupper ind. Stop processen lidt før du egentligt tænker, at siruppen er klar. Så får du det bedste resultat.

Ribssirup

Opskrift på ribssirup

  • 500 g ribs
  • 2 dl vand
  • 250 g sukker

Skyl og nip de friske ribs.

Kom ribs og vand i en gryde og bring det kog. Lad ribsene koge under låg i i ca. 20 minutter, til bærrene er godt møre og bristede.

Hæld saften gennem en sigte – lad det eventuelt dryppe af natten over.

Kog nu ribssaften op med sukker og lad det småkoge i ca. 10 minutter, indtil siruppen har den rette konsistens og tykkelse. Stop hellere lidt før den er der, så siruppen ikke bliver til gelé.

Lav en prøve ved at tage en lille skefuld og hælde på en kold tallerken. Tjek, hvor flydende den er, når den har fået lov at køle af.

Hæld siruppen på en skoldet flaske med en tragt og opbevar med låg på.

God fornøjelse!

Ribssirup

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar