Ribssirup er en smuk mørkerød sirup med en syrlig-sød smag, som smager skønt, som den er, eller i dressinger, desserter, is eller kager.
Intens rød smag af sommer
En ribssirup er nok den smukkeste sirup, man kan lave selv. Der er ingen tvivl om, at ribs er nogle af sommerens dejligste bær og et ægte højsommerbær. Bærrene smager fantastisk friske på desserter og kager, i salater og på morgenmaden og meget mere.
En måde at gemme smagen af sommerens dejlige bær på, er ved at lave en sirup. En hjemmelavet sirup holder længe og kan bruges til at hav af ting.
Laver du fx en dressing til en sommersalat, smager det skønt at komme en teskefuld ribssirup i. Du kan også hælde den på en vaniljeis eller komme den på pandekager og vafler. Og så smager den også virkelig dejlig i en portion græsk yoghurt med hjemmelavet granola.
Ribs indeholder utrolig meget pektin, og derfor skal du være forsigtig, når du koger sirup af ribs, for koger du saften for længe, ender du med at lave gelé i stedet. Derfor vil du ikke koge en ribssirup lige så længe, som du ville koge andre sirupper ind. Stop processen lidt før du egentligt tænker, at siruppen er klar. Så får du det bedste resultat.
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet sirup
Opskrift på ribssirup
Neden for finder du opskriften på den hjemmelavede sirup med ribs. Lav den af friskplukkede sommerbær og lav den, når det er sæson for ribs. Man kan selvfølgelig også lave den uden for sæson og på frosne bær.
Er du vild med ribs eller har du bare plukket mange ribs i din have, så kan det være, at disse udvalgte opskrifter med ribs også vil inspirere dig:
Panna cotta med ribs og solbær – opskrift med havens bær
Ribssirup
Ingredienser
- 500 g ribs
- 2 dl vand
- 200 g sukker
Sådan gør du
- Skyl og nip de friske ribs.
- Kom ribs og vand i en gryde og bring det kog. Lad ribsene koge under låg i i ca. 20 minutter, til bærrene er godt møre og bristede.
- Hæld saften gennem en sigte – lad det eventuelt dryppe af natten over.
- Kog nu ribssaften op med sukker og lad det småkoge i ca. 10 minutter, indtil siruppen har den rette konsistens og tykkelse. Stop hellere lidt før den er der, så siruppen ikke bliver til gelé.
- Lav en prøve ved at tage en lille skefuld og hælde på en kold tallerken. Tjek, hvor flydende den er, når den har fået lov at køle af.
- Hæld siruppen på en skoldet flaske eller sylteglas og opbevar med låg på.
4 comments
Jeg fandt ud af at ribssaft ikke lige er mig, så det resterende bliver frosset ned så jeg senere kan lave mere ribsis – som til gengæld smager som englene synger. Men kan jeg koge videre på saften til at lave sirup? Det er jo allerede kogt op med sukker…
Hej Anne-Mette
Det kan du sagtens – det er som oftest sådan jeg laver sirup i løbet af vinteren, hvor vi jo mangler de friske råvarer. Du justerer blot sukkermængden en anelse. Du vil højst sandsynligt ikke kunne smage forskel på, hvor sød den bliver, da sirup jo mere eller mindre blot ER flydende sukker, men sukkermængden vil have en smule indflydelse på, hvor længe siruppen skal koge ind, og hvor tyk den bliver. Bliver den for tyk, tilsætter du blot lidt mere vand og koger den et par minutter mere.
God fornøjelse! Og har du i øvrigt set denne lækre kombi af ribsis og ribssirup? Marengsreder med ribsis Jeg tror, opskriften er lige noget for dig 🙂
Mange hilsner Trine
Tusind tak. Ja jeg regner med at lave det hele når jeg får familien på besøg næste gang
Lyder skønt 🙂