Desserter, Marengskager

Marengsreder med ribsis

Marengsreder med ribsisMarengsreder med ribsis er en rigtig sommerlig dessert, som kan laves hele året. Is og marengs er ikke en dårlig kombination, de to dele er nærmest som skabt til hinanden. Og vil du gøre det ekstra godt, kan du lave en creme og lægge i bunden af rederne.

Fuglereder med lyserødt fyld

Disse marengsreder smager vidunderligt – både på en varm solskinsdag og som dessert i løbet af året. Ribsisen er lavet på ribssaft, som du kan lave selv eller købe i supermarkedet. Måske har du ribs i fryseren, som skal bruges til noget fornuftigt?

Opskriften er på 6 marengsreder med en diameter på ca. 6-7 cm. Vil du have dem større, kan du evt. lave en større portion. Orker du ikke selv at lave is, kan du altid snyde og købe dig til en lækker is.

Husk at læse min guide til at lave den perfekte marengs, inden du går i gang.

Marengsreder med ribsis

Opskrift på marengsreder med ribsis

Marengs:

  • 180 g sukker
  • 3 æggehvider
  • 1/2 tsk hvid eddike
  • kornene fra 1/2 vaniljestang eller 1 topspsk vaniljesukkker

Pynt:

  • ribssirup
  • friske bær – gerne ribs
  • mynteblade
  • hjulkrone eller en anden spiselig blomst

Marengs:

Tænd ovnen og sæt den på 100-110 grader (marengs må ikke bages over 115 grader og ovne bager forskelligt).

Pisk æggehviderne i en ren og tør skål, som ikke er af plastik, sådan her:

Først pisker du ved lav hastighed, indtil der begynder at komme små bobler i æggehviderne, derefter sætter du din håndmikser på fuld kraft og pisker videre i et minut eller to, indtil æggehviderne danner små bløde skumtoppe. Dette kan du ikke se, mens du pisker, derfor er du nødt til at stoppe op med mellemrum og tjekke dine æggehvider, så du ikke pisker dem for meget. Du kan se de bløde skumtoppe, når du trækker piskerisene op af æggehviderne. I bunden af piskerisene vil æggehviderne sidde som bløde skumtoppe, dvs. at “spidsen” af toppen bøjer ned og står ikke lige op.

Så tilsætter du sukker lidt efter lidt, ca. ad 4 omgange, og pisker, indtil du har helt stive skumtoppe. Tilsæt vanilje sammen med sidste omgang sukker. Marengsen er færdig, når du ikke længere kan mærke sukkerkornene mellem to fingre, når du tager en lille klat marengs på.

Tilsæt tilsidst eddike og pisk videre i nogle sekunder, så eddiken blandes godt i marengsen.

Kom marengsmassen i en sprøjtepose og lav 6 reder på en bageplade med bagepapir. Start i midten og lav en flad bund. Lav derefter i samme bevægelse en kant rundt på bunden ved at sprøjte to-tre lag ovenpå hinanden.

Sæt marengsen i ovnen og bag den i ca. 1,5 time. DET ER VIGTIGT, AT DU IKKE ÅBNER OVNEN, MENS MARENGSEN BAGER!

Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i 20 minutter med ovndøren lukket, åbn derefter ovndøren på klem og lad rederne køle helt af.

Ribsis:

Mens marengsen er i ovnen, laver du ribsisen. Det tager ca. en times tid – følg opskriften her.

Servering: Fyld is i marengsrederne og pynt gerne med en skefuld ribssirup, friske bær, hjulkrone og et enkelt mynteblad. Server med et samme!

God fornøjelse!

Hjemmelavede marengsreder med is og bær

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar