Menu
Desserter

Ribsis

Ribsis

Ribsis er noget af det lækreste, jeg ved. Farven, syrligheden, smagen af sommer. Isen laves på ismaskine og bliver blød, lækker og cremet – og smager vidunderlig på en varm sommerdag.

Pink is

Jeg har lavet mange forskellige varianter af ribsis for at finde den perfekte fremgangsmåde med de perfekte ingredienser. For når man laver en ribsis er det vigtigt, at både farven og smagen kommer til sin ret. Bruger man fx æggeblommer i isen, vil den miste noget af sin lyserøde farve og få en lidt mere fesen farve. Og æggeblommer trækker samtidig også noget af smagen ud.

Man kan også tilsætte græsk yoghurt, men der sker igen det, at der sker noget med smagen. Ikke at den bliver dårlig, men den bliver ikke helt så intens, som jeg ønsker mig den. Og jeg ønsker, at smagen af ribs i isen skal være kraftig og uden tvivl.

Isen laver du på en ismaskine, og har du ikke sådan en, kan du selvfølgelig lave isen alligevel, men så skal du huske at røre iden mange gange, mens den fryser ind. Og resultatet vil blive en smule anderledes.

Derudover er isen lavet på en hjemmelavet ribssaft. Har du ikke ribssaft stående, kan du hurtigt lave en lille portion, hvis du har bær i fryseren.

Ribsis lavet på maskine

Opskrift på ribsis lavet på ismaskine

 • 1,5 dl ribssaft
 • saften fra 1/2 citron
 • 2 dl sukker
 • 3 æggehvider
 • 4 dl fløde

Se hvordan du laver ribssaft her.

Hæld ribssaft, citronsaft og sukker i en lille gryde.

Varm op, så sukkeret smelter. Sluk derefter for blusset og lad ribssaften køle lidt.

Imens pisker du æggerhviderne helt stive.

Vend de stiftpiskede æggehvider rundt i fløden (som ikke skal piskes) og tilsæt derefter ribssaft-sukkerlagen. Vend det hele godt sammen uden at slå æggehviderne helt i stykker.

Hæld massen i en ismaskine og lad den køre, indtil du har en færdig is. Kan din ismaskine ikke køre isen helt færdig, så kom den i fryseren og lad den fryse færdig der.

Server gerne isen sammen med et par skefulde ribssirup eller fx i marengsreder.

God fornøjelse!

Hjemmelavet ribsis

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

2 Kommentarer

 • Anne-Mette
  26. juli 2022 at 19:52

  Simpelthen den bedste is jeg nogensinde sinde har fået
  Min mand havde plukket lidt over et kilo ribs fra vores have, og jeg ledte efter en opskrift på ribssaft. Jeg fandt din og så, at du også havde en opskrift på ribsis, så jeg tænkte, at det var to fluer med et smæk, hvis jeg lavede saften og efterfølgende kunne bruge saften til is. Nu har jeg frosset saften ned, og vil passe på den som guld, så jeg er klar til at lave is, næste gang der er et godt tilbud på piskefløde.

  Reply
  • Trine Ellegaard
   27. juli 2022 at 10:13

   Hej Anne-Mette

   Det lyder vel nok dejligt – det er jeg meget glad for at høre 🙂
   Ribsis hører også til blandt mine favoritter og SKAL laves hvert år.

   God idé at gemme saften til vinteren – jeg håber du får mange dejlige stunder med lækker ribsis.

   Mange hilsner Trine

   Reply

Læg en kommentar