Ribsis er noget af det lækreste, jeg ved. Farven, syrligheden, smagen af sommer. Isen laves på ismaskine og bliver blød, lækker og cremet – og smager vidunderlig på en varm sommerdag.
Pink is
Denne ribsis er noget af det lækreste, man kan lave om sommeren – særligt, hvis man har ribs i haven og kan lave isen af sin egen hjemmelavede ribssaft. Man kan dog også snyde og bruge en god færdiglavet ribssaft fra supermarkedet.
Men det bliver nu alligevel bedst med en hjemmelavet ribssaft. Har du ikke ribssaft stående, kan du hurtigt lave en lille portion, hvis du har bær på buskene eller måske gemt i fryseren. Lav gerne en kraftig saft, så du får masser af smag med i din is.
Intens smag af ribs
Jeg har lavet mange forskellige varianter af ribsis for at finde den perfekte fremgangsmåde med de perfekte ingredienser. For når man laver en ribsis er det vigtigt, at både farven og smagen kommer til sin ret. Bruger man fx æggeblommer i isen, vil den miste noget af sin lyserøde farve og få en lidt mere fesen farve. Og æggeblommer trækker samtidig også noget af smagen ud.
Man kan også tilsætte græsk yoghurt, men der sker igen det, at der sker noget med smagen. Ikke at den bliver dårlig, men den bliver ikke helt så intens, som jeg ønsker mig den. Og jeg ønsker, at smagen af ribs i isen skal være kraftig og uden tvivl.

Opskrift på ribsis lavet på ismaskine
Isen laver du på en ismaskine, og har du ikke sådan en, kan du selvfølgelig lave isen alligevel, men så skal du huske at røre iden mange gange, mens den fryser ind. Og resultatet vil blive en smule anderledes, men du vil stadig få en dejlig ribsis.
Server gerne isen sammen med et par skefulde ribssirup eller server isen i marengsreder, fx disse marengsreder med ribsis
Får du lyst til at lave flere lækre ting med ribs – måske bugner dine ribsbuske med bær – så find gerne inspiration i mine mange andre ribsopskrifter:
Panna cotta med ribs og solbær – opskrift med havens bær

Ribsis – lavet på ismaskine
Equipment
- 1 ismaskine
Ingredienser
- 1,5 dl ribssaft
- 1/2 citron, saften herfra
- 2 dl sukker
- 3 æggehvider
- 4 dl fløde
Sådan gør du
Ribssirup
Ribsis
- Hæld ribssaft, citronsaft og sukker i en lille gryde og varm den op, så sukkeret smelter. Sluk for varmen og lad ribssaften køle af.
- Pisk æggerhviderne helt stive.
- Vend de stiftpiskede æggehvider rundt i fløden (som ikke skal piskes) og tilsæt derefter ribssaft-sukkerlagen. Vend det hele godt sammen uden at slå æggehviderne helt i stykker.
- Hæld massen i en ismaskine og lad den køre, indtil du har en færdig is. Kan din ismaskine ikke køre isen helt færdig, så kom den i fryseren og lad den fryse færdig der.
- Server gerne isen sammen med et par skefulde ribssirup eller fx i marengsreder.

2 comments
Simpelthen den bedste is jeg nogensinde sinde har fået
Min mand havde plukket lidt over et kilo ribs fra vores have, og jeg ledte efter en opskrift på ribssaft. Jeg fandt din og så, at du også havde en opskrift på ribsis, så jeg tænkte, at det var to fluer med et smæk, hvis jeg lavede saften og efterfølgende kunne bruge saften til is. Nu har jeg frosset saften ned, og vil passe på den som guld, så jeg er klar til at lave is, næste gang der er et godt tilbud på piskefløde.
Hej Anne-Mette
Det lyder vel nok dejligt – det er jeg meget glad for at høre 🙂
Ribsis hører også til blandt mine favoritter og SKAL laves hvert år.
God idé at gemme saften til vinteren – jeg håber du får mange dejlige stunder med lækker ribsis.
Mange hilsner Trine
Comments are closed.