Ribssnaps er en rigtig sommersnaps, som har den perfekte syrlige smag – og den mest vidunderlige røde farve. Den smager godt til frokostbordet, men også blandet i drinks.
Rød og smuk kryddersnaps
Ribssnaps hører til blandt sommerens smukkeste hjemmelavede kryddersnapse. Den har det flotteste røde farve og ser smuk ud – både når den står i flasken, og når den bliver serveret i glasset. Det er samtidig også en rigtig nem og let kryddersnaps at lave selv.
Den smukke ribssnaps er nemlig hurtigt lavet, når du har plukket ribs i haven. Til en halv flaske, bruger du blot 200 g ribs. Men snapsen skal dog trække et par måneder, før den kan drikkes. I mellemtiden, mens du venter, kan du så nyde dine nyplukkede ribs på masser af andre måder. Prøv fx at lave en hjemmelavet ribssaft eller din egen ribsis. Eller måske en hjemmelavet ribssirup.
Man siger, almindeligvis, at bærsnapse gerne må trække i ca. 3 måneder. Så er smagen trukket ud af bærrene, og snapsen har fået lidt karakter. Men den må gerne stå og lagre i endnu længere tid, efter den er blevet filtreret, så den får endnu mere karakter og en lidt dybere smag.
Opskrift på hjemmelavet ribssnaps
Lige her under finder du den nemme opskrift på den velsmagende kryddersnaps lavet på friskplukkede ribs. Opskriften er på en halv flaske snaps, men er nem at fordoble, hvis du gerne vil lave af en hel flaske.
Når jeg laver nye kryddersnapse, laver jeg altid kun en halv flaske i første omgang. Det gør jeg, fordi jeg for det første gerne vil smage snapsen, inden jeg laver en stor portion, og for det andet, fordi jeg godt kan lide at lave mange snapse året rundt med sæsonens råvarer. Og der er jo grænser for, hvor meget snaps man kan nå et drikke på et år.
Er du, lige som jeg, vild med at lave dine egne kryddersnapse, så tror jeg, at disse andre opskrifter på sommerlige snapse også vil inspirere dig:
Se alle opskrifter på hjemmelavede kryddersnapse
Ribssnaps
Equipment
- 1 Sylteglas med låg
- 1 glasflaske eller karaffel med låg
Ingredienser
- 200 g friskplukkede ribs
- 2 spsk honning
- 3,5 dl klar, smagsneutral snaps eller vodka
Sådan gør du
- Skyl og nip ribsene og læg dem i et stort sylteglas eller en høj flaske med en bred hals (så du kan få ribsene ud igen).
- Hæld honningen over bærrene.
- Hæld til sidst snapsen over og luk glasset til.
- Stil snapsen et mørkt sted og lad den trække i mindst et par måneder. Smag gerne på den undervejs.
- Når du kan lide smagen af snapser filtrerer du den: Læg et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i. Hæld snapsen gennem filteret, men undgå at bærrene kommer med ned i kaffefilteret, da de ligesom “stopper” det hele.
- Selv om du har tilsat sødestof fra starten, kan det være, at du er nødt til at smage den til efter filtreringen. Måske synes du, den er for syrlig og godt kan bruge lidt mere sødme. Er den for sød, kan du spæde med lidt mere klar snaps. Ofte er du dog nødt til at filtrere igen, da snapsen godt kan miste sin klarhed, når du tilsætter mere sukker eller honning.