Kryddersnaps

Velsmagende rød ribssnaps

Hjemmelavet ribssnapsRibssnaps er en rigtig sommersnaps, som har den perfekte syrlige smag – og den mest vidunderlige røde farve. Den smager godt til frokostbordet, men også blandet i drinks.

Rød og smuk kryddersnaps

Den er en af de rigtig flotte kryddersnaps, ribssnapsen, og den ser flot ud – både når den står i flasken, og når den bliver serveret i glasset. Det er samtidig også en rigtig nem og let snaps at lave selv.

Man siger almindeligvis, at bærsnapse gerne må trække i ca. 3 måneder. Så er smagen trukket ud af bærrene, og snapsen har fået lidt karakter. Men den må gerne stå i endnu længere tid, efter den er blevet filtreret, så den får endnu mere karakter og en lidt dybere smag.

Prøv dig frem – det er sjovt!

Ribssnaps

Opskrift på hjemmelavet ribssnaps

  • 200 g friskplukkede ribs
  • 2 spsk honning
  • 1/2 flaske snaps – 35 cl

Skyl og nip ribsene og læg dem i et stort sylteglas eller en høj flaske med en bred hals (så du kan få ribsene ud igen).

Hæld honningen over bærrene.

Hæld til sidst snapsen over.

Lad snapsen trække i mindst et par måneder, men smag på den undervejs.

Filtrer, når du kan lide smagen af snapsen. Du filtrerer den ved at lægge et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i. Hæld snapsen gennem filteret, men undgå at bærrene kommer med ned i kaffefilteret, da de ligesom “stopper” det hele.

Selv om du har tilsat lidt sukker fra starten, kan det være, at du er nødt til at smage den til efter filtreringen. Måske synes du, den er for syrlig og godt kan bruge lidt mere sødme. Er den for sød, kan du spæde med lidt mere klar snaps. Ofte er du dog nødt til at filtrere igen, da snapsen godt kan miste sin klarhed, når du tilsætter mere sukker eller honning.

Nyd din ribssnaps resten af året eller gem den til sommeren efter!

Ribssnaps

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar