Kryddersnaps

Rabarbersnaps med lakridsrod

Rabarbersnaps med lakridsrodDenne her rabarbersnaps med lakridsrod er en af de mest populære snapse, jeg laver. Den er altid væk, inden jeg får set mig om, så det er en snaps, jeg laver gentagne gange i løbet af sommeren. For man skal da have rabarbersnaps på lager.

Smagen af rabarber

Det er smagen af rabarber, som de fleste mennesker er vilde med. Det er en smag, som næsten alle kan lide. Selv folk, som normalt ikke bryder sig om snaps, kan oftest lide denne snaps, fordi den smager som den gør.

Samtidig er det en dejlig måde at bruge rabarberne i haven på. Har du ikke selv rabarber, kender du sikkert en, der har. Og alternativt kan man købe rabarberstængler i de fleste supermarkeder eller på grønttorvet.

Rabarbersnaps med lakridsrod

Opskrift på rabarbersnaps med lakridsrod

  • 350 g rabarberstilke (jo rødere, jo bedre)
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 lakridsrod
  • 1/2 flaske klar snaps (35 cl)
  • evt. honning til at søde med ved filtrering

Skyl og rens rabarberstænglerne og snit dem i ca. 1-2 centimeters tykkelse.

Læg dem i et stort sylteglas og drys sukkeret henover. Lad rabarberne stå og trække med sukkeret i en time eller to.

Skær lakridsroden i store stykker og læg den ned til rabarberne og hæld derefter snaps over.

Sæt låg på og lad snapsen trække i 3-4 uger til den er helt rød. Jo rødere rabarber, du bruger, jo rødere vil snapsen også blive.

Rør gerne rundt i den med et par dages mellemrum, eller når du lige husker det.

Efter 3-4 uger er din rabarbersnaps med lakridsrod drikkeklar. Nu kan du filtrere den gennem et tyndt klæde og hælde den på flaske – gerne sammen med lakridsroden eller evt. en ny hel lakridsrod, som du lægger i flasken. Det ser meget dekorativt ud.

Med tiden vil rabarbersnapsen med lakridsrod blive lysere i farven, hvilket jo er et godt incitament til at drikke den inden sommeren er ovre. Men den vil stadig smage godt og kan sagtens holde sig.

Rabarbersnaps med lakridsrod

Rabarbersnaps med lakridsrod

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar