Menu
Kryddersnaps

Rabarbersnaps med lakridsrod

Rabarbersnaps med lakridsrod

Lav din egen lækre kryddersnaps med rabarber og lakridsrod. Snapsen er utrolig nem at lave og smager afsindigt godt. Snapsen kan drikkes til frokostbordet eller kan sødes og drikkes til desserter, kage og chokolade.

Smagen af rabarber

Denne her rabarbersnaps med lakridsrod er en af de mest populære snapse, jeg laver. Den er altid væk, inden jeg får set mig om, så det er en snaps, jeg laver gentagne gange i løbet af sommeren. For man skal da have rabarbersnaps på lager.

Det er smagen af rabarber, som de fleste mennesker er vilde med. Det er en smag, som næsten alle kan lide. Selv folk, som normalt ikke bryder sig om snaps, kan oftest lide denne snaps, fordi den smager, som den gør. Altså afsindigt lækkert!

Samtidig er det en dejlig måde at bruge rabarberne i haven på. Har du ikke selv rabarber, kender du sikkert en, der har. Og alternativt kan man købe rabarberstængler i de fleste supermarkeder eller på grønttorvet.

Se alle opskrifter med rabarber

Rabarbersnaps med lakridsrod

Opskrift på rabarbersnaps med lakridsrod

Neden for finder du den nemme og afsindigt lækre opskrift på kryddersnaps lavet på rabarber og lakridsrod. Opskriften er til en halv flaske snaps eller vodka, men du kan med fordel doble opskriften op. Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt at fordoble mængden af lakridsrod – det kommer helt an på, hvor dominerende, du ønsker, at smagen af lakrids skal være.

Er du vild med smagen af rabarber i drikke, så tror jeg, du måske kan finde noget inspiration i disse lækre opskrifter:


Rabarberlikør

Rabarber slushice

Iskold rabarberdrink med citronmelissesnaps

Rabarbersaft med vanilje

Pink rabarbergin – til en lun sommeraften


Se også alle opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps

Rabarbersnaps med lakridsrod
Rabarbersnaps med lakridsrod

Rabarbersnaps med lakridsrod

Lav din egen lækre kryddersnaps med rabarber og lakridsrod. Snapsen er utrolig nem at lave og smager afsindigt godt. Snapsen kan drikkes til frokostbordet eller kan sødes og drikkes til desserter, kage og chokolade.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Trækketid 21 d
Samlet tid 21 d 25 min
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Antal 1 halv flaske

Equipment

  • 1 Stort sylteglas med låg
  • 1 glasflaske eller karaffel med låg

Ingredienser
  

  • 350 g rabarberstilke (jo rødere, jo bedre)
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 lakridsrod
  • 3,5 dl klar, smagsneutral snaps eller vodka
  • evt. honning til at søde med ved filtrering

Sådan gør du
 

  • Skyl og rens rabarberstænglerne og snit dem i ca. 1-2 centimeters tykkelse.
  • Læg dem i et stort sylteglas og drys sukkeret henover. Lad rabarberne stå og trække med sukkeret i en time eller to.
  • Skær lakridsroden i store stykker og læg den ned til rabarberne og hæld derefter snaps over.
  • Sæt låg på og lad snapsen trække i 3-4 uger til den er helt rød. Jo rødere rabarber, du bruger, jo rødere vil snapsen også blive. Rør gerne rundt i den med et par dages mellemrum, eller når du lige husker det.
  • Efter 3-4 uger er din rabarbersnaps med lakridsrod drikkeklar. Tag rabarberne og lakridsroden fra med en hulske eller lignende. Smag på den og smag den evt. til med en smule flydende honning, som du lader opløse sig henover et par timer eller til næste dag.
  • Filtrer snapsen ved at hælde gennem et kaffefilter sat i en tragt ned i en ren og skoldet glasflaske. Læg gerne lidt af lakridsroden i eller kom evt. en ny hel lakridsrod i – det ser meget dekorativt ud.

Noter

Med tiden vil rabarbersnapsen blive lysere i farven, hvilket jo er et godt incitament til at drikke den, inden sommeren er ovre. Men den vil stadig smage godt og kan sagtens holde sig.
Keyword Rabarber, Sommer

OBS: Vær opmærksom på, at man ikke må spise rabarbernes blade, da de indeholder gift, og indtagelse kan føre til svær forgiftning. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Rabarbersnaps med lakridsrod

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar