Hjemmelavet sirup

Citronsirup

Hjemmelavet citronsirup

Citronsirup er efter min mening en af de lækreste sirupper, som egner sig til alt fra desserter og kager til smagsgiver i dressinger og marinader. Lav siruppen på ganske kort tid.

Den dejlige smag af citroner

Citronsirup er meget, meget nemt at lave og succesraten er høj. Det er en sirup, som smager virkelig dejlig hældt oven på kager og på is og desserter. Fx smager citronsirup helt eminent på en citronkage med marcipan. Bland også siruppen i flødeskum – så får du den dejligste citroncreme til din kage.

Derudover kan du bruge citronsirup i drinks og cocktails, hvor den tilfører en vidunderlig smag. Brug fx siruppen i en cocktail med rosengeranium og citronsirup.

Citroner kan man jo lave noget med hele året, og selv om vi ikke dyrker dem herhjemme, vil jeg sige, at de er utroligt svære at undvære i køkkenet. Det er en basisingrediens, som altid skal være der.

Jeg foretrækker at bruge økologiske citroner og køber aldrig andet. Ofte skal jeg bruge revet citronskal, og jeg ville finde det helt forkert at benytte en sprøjtet citron. Jo renere varer, jo bedre. Når nu man ikke kan dyrke dem selv (i hvert fald ikke i den mængde, de bliver brugt i køkkenet).

Citronsirup

Opskrift på citronsirup

  • saften af 2 friske økologiske citroner
  • 1,5 dl sukker

Pres saften af citronerne.

Kom citronsaft og sukker i en lille gryde og varm det langsomt op, til sukkeret smelter.

Når alt sukkeret er opløst, bringer du sukkerlagen i kog og lader den småkoge i ca. 5-10 minutter, indtil siruppen har den rette konsistens og tykkelse.

Lav en prøve ved at tage en lille skefuld og hælde på en kold tallerken. Tjek, hvor flydende den er, når den har fået lov at køle af.

Hæld siruppen på en skoldet flaske med en tragt eller i et rengjort sylteglas og opbevar med låg på.

God fornøjelse!

Citronsirup

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar