Frugt- & nøddesmør

Lemon curd – opskrift på engelsk citroncreme

Hjemmelavet lemon curdLemon curd hører til blandt mine favoritter. Denne lækre hjemmelavede citroncreme kan smøres på brød, kommes i kager og selvfølgelig nydes på friskbagte scones. Det ér jo en engelsk specialitet.

Engelsk citroncreme

Lemon curd smager godt på alt! Basta!

Jeg er fuldstændig tosset med den traditionelle engelske citroncreme – den hjemmelavede af slagsen vel at mærke. Lemon curd smager himmelsk på nybagt brød, i kager og på desserter – sammen med marengs og vanilje.

En af mine yndlingskager er fx en Lemon curd sandkage, hvor der kommes lemon curd ned i selve kagedejen, efter den er fyldt i formen. Mums!

Lemon curd kan også spises på din yoghurt til morgenmaden sammen med lidt muesli eller på din hjemmelavede  vaniljeparfait.

Brug økologiske citroner, så du ikke får en lemon curd lavet på sprøjtemidler og giftstoffer!

Hjemmelavet lemon curd

Opskrift på lemon curd

  • 2 store økologiske citroner eller 3-4 små
  • 4 store æg
  • 250 g sukker
  • 125 g smør

Riv citronskallen og pres saften af citronerne.

Pisk halvdelen af saften let sammen med æggene med et piskeris.

Resten af saften smelter du i en lille gryde sammen med sukkeret ved svag varme.

Sæt sukkergryden i et vandbad, så det står ved en jævn varme, ca. 50 grader.

Tilsæt æggeblandingen lidt efter lidt under kraftig piskning – gerne med en håndmikser.

Tilsæt smørret i små bidder og rør det i blandingen.

Fortsæt med at piske til blandingen er som honning. Temperaturen må nå op på ca. 80 grader og ikke højere, for så vil æggene begynde at skille og din lemon curd vil være ødelagt. Omvendt skal der varme til at få lemon curden til at tykne. Det tager lidt tid, i hvert fald 10 minutter.

Når lemon curden ligner honning, tager du gryden af varmen og hælder citroncremen på helt rene glas.

Opbevar på køl. Citroncremen kan holde sig ca. 3-4 uger i køleskabet i et tætsluttet glas. Når du åbner for glasset, kan det holde sig ca. 1-2 uger på køl.

God fornøjelse!

Hjemmelavet lemon curd

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar