Skærekager

Lemon curd-kage med limoncello-glaze

lemon curd-kage med limoncello-glazeDenne lemon curd-kage med limoncello-glaze er noget helt særligt. Den ser måske ikke ud af meget, men, I guder, den smager godt. Blød, lækker og svampet med den der skønne søde citronsmag og så den smagfulde limoncello-glaze på toppen. Dette er lidt mere end en almindelig skærekage.

Citron, citron og citron

Her er virkelig en kombi af citron, citron og citron. Kagedej med citronskal i, citroncreme i form af lemon curd og citronglaze lavet på en dejlig citronlikør, som man selv kan lave: Limoncello.

Det mest vidunderlige for mig er, når man kan lave forskellige ting i sit køkken og så bagefter sætte dem sammen til noget større. Så går det hele op i en højere enhed.

Til denne lemon curd-kage med limoncello-glaze laver du først limoncello (du kan selvfølgelig også købe en af slagsen), derefter lemon curd (det samme gælder her), og så en citron-sandkage. Og vupti har du den dejligste kage lavet på gode hjemmelavede ting.

lemon curd-kage med limoncello-glaze

Opskrift på lemon curd-kage med limoncello-glaze

  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 3/4 dl mælk
  • 125 g smeltet smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 lille nip salt
  • 225 g hvedemel
  • ca. 100 g lemon curd
  • en bageform, fx en brødform, 1 l

Limoncello-glaze:

  • 125 g flormelis
  • ca. 3 spsk. limoncello (citronlikør)

Tænd ovnen på 175 grader.

Smelt og afkøl smørret.

Pisk æg og sukker sammen i en røreskål og tilsæt citronskal, vanilje og mælk, indtil dejen er glat.

Hæld langsomt smørret i dejen, mens du rører rundt.

Tilsæt bagepulver og et nip salt.

Til sidst vender du melet i – her må du endelig ikke piske, men skal blot røre rundt, indtil melet er vendt ind i dejen.

Hæld 3/4 af dejen i bageformen og kom ca. halvdelen af lemon curden ovenpå dejen uden, at det rammer kanterne. Hæld resten af dejen ovenpå og derefter det sidste lemon curd – igen uden at det rører kanterne, da sukkeret i lemon curden vil brænde, når det kommer i ovnen.

Tag en kniv og kør den gennem kagedejen uden at røre bunden således, at du får vendt lemon curden let ind i dejen.

Bag kagen i ca. 50-55 minutter til den er gylden og gennembagt. Stik evt. en skarp kniv i og sikr dig, at der ikke hænger dej ved.

Lad kagen køle af i 10-15 minutter.

Imens laver du limoncello-glazen: Pisk flormelis og limoncello sammen i en lille skål, til det er forholdsvis tyndt-flydende. Hæld gazen over den varme kage og server, når glasuren er stivnet.

God fornøjelse!

Ps/ Kagen holder sig fint i flere dage og bliver p.g.a. lemon curden ikke tør som en almindelig skærekage.

lemon curd-kage med limoncello-glaze

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar