Hjemmelavet sirup

Citronmelissesirup

Citronmelissesirup

Bugner din have også af citronmelisse hver sommer? Så lav denne dejlige citronmelissesirup, som smager skønt sammen med jordbær, på is og kage eller på morgenmaden.

En sød citrussmag

Citronmelisse en er virkelig dejlig krydderurt, som kan bruges til mere end blot pynt på kager og desserter. Du kan lave en dejlig te eller iste af citronmelisse, og du kan lave den skønneste sirup.

Denne citronmelissesirup er lavet på citronmelissete, som efterfølgende er kogt ind med sukker, rosenpeber og et enkelt sort peberkorn for at give siruppen lidt bid og smag. Først til allersidst, når siruppen er kølet en smule af, kommer man hakket citronmelisse i.

Citronmelissesirup kan anvendes til et hav af retter. Mest oplagt er det at bruge siruppen på kager og desserter, hvor en mild citronsmag passer ind. Fx på en citronkage eller en squashkage, på hjemmelavet vanilje- eller jordbæris eller på arme riddere med jordbær. Du kan også anvende siruppen på pandekager og vafler.

Citronmelissesirup

Opskrift på citronmelissesirup

Først laver du en te af citronmelisse, som du bruger som base i siruppen:

  • en håndfuld friske citronmelisseblade (du kan også bruge tørrede)
  • ca. 3 dl kogende vand

Hak citronmelissebladene i mindre stykker.

Kog vandet og hæld det over citronmelissen i et glas eller en en skål. Lad teen trække i min. 15 minutter og gerne længere.

Derefter koger du siruppen:

  • 2,5 dl citronmelissete
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk rosenpeber
  • 1 enkelt sort peberkorn
  • en lille håndfuld hakket frisk citronmelisse

Kog citronmelissete op med sukker, rosenpeber og et enkelt sort peberkorn og lad det småsimre i 10 minutters tid, til siruppen begynder at tykne.

Tag gryden fra varmen og lad siruppen køle lidt ned.

Hak frisk citronmelisse og rør det i siruppen. Hæld siruppen på glas og sæt låg på med det samme.

Denne sirup kan ikke holde sig lige så længe som en sirup kogt på en saft, så brug den gerne inden for kort tid.

God fornøjelse!

citronmelissesirup

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar