Menu
Hjemmelavet sirup

Citronmelissesirup

Citronmelissesirup

Bugner din have også af citronmelisse hver sommer? Så lav denne dejlige citronmelissesirup, som smager skønt sammen med jordbær, på is og kage eller på morgenmaden.

En sød citrussmag

Her er opskriften på den dejligste citronmelissesirup, som du kan lave af din citronmelisse fra haven eller altanen. Citronmelisse en er virkelig dejlig krydderurt, som kan bruges til mere end blot pynt på kager og desserter. Du kan lave en dejlig te eller iste af citronmelisse, og du kan lave den skønneste sirup.

Denne citronmelissesirup er lavet på citronmelissete, som efterfølgende er kogt ind med sukker, rosenpeber og et enkelt sort peberkorn for at give siruppen lidt bid og smag. Først til allersidst, når siruppen er kølet en smule af, kommer man hakket citronmelisse i.

Citronmelissesirup kan anvendes til et hav af retter. Mest oplagt er det at bruge siruppen på kager og desserter, hvor en mild citronsmag passer ind. Fx på en citronkage eller en squashkage, på hjemmelavet vanilje- eller jordbæris eller på arme riddere med jordbær. Du kan også anvende siruppen på pandekager og vafler.

Citronmelissesirup

Opskrift på citronmelissesirup

Lige her under finder du opskriften på sirup lavet på citronmelisse og med flotte røde rosenpeber i. Først laver du en te på citronmelissen, som du efterfølgende koger videre til en sirup. Derfor er der angivet lang tid i opskriften, men i virkeligheden passer begge dele en stor del af tiden sig selv, og du kan lave andre ting imens.

I opskriften bruges der glucosesirup, som hjælper med at forhindre siruppen i at krystallisere. Siruppen kan laves uden, men krystalliserer nemt, når basen er ren sukkersirup.

Har du adgang til en stor mængde citronmelisse eller er du bare vild med den dejlige krydderurt, så kan det være at disse udvalgte opskrifter også kan inspirere dig:


Citronmelissesnaps

Iskold rabarberdrink med citronmelissesnaps

Agua fresca med rose, citronmelisse og lime


Se også hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet sirup

Citronmelissesirup

Citronmelissesirup

Bugner din have også af citronmelisse hver sommer? Så lav denne dejlige citronmelissesirup, som smager skønt sammen med jordbær, på is og kage eller på morgenmaden.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret hjemmelavet sirup
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Ingredienser
  

Citronmelissete

 • 1 håndfuld friske citronmelisseblade (du kan også bruge tørrede)
 • 3 dl kogende vand

Citronmelissesirup

 • 2,5 dl citronmelissete
 • 2 dl sukker
 • 2 spsk glucosesirup
 • 1 tsk rosenpeber
 • 1 enkelt sort peberkorn
 • 1 lille håndfuld hakket frisk citronmelisse

Sådan gør du
 

Citronmelissete

 • Først laver du en te af citronmelisse, som du bruger som base i siruppen:
 • Hak citronmelissebladene i mindre stykker.
 • Kog vandet og hæld det over citronmelissen i et glas eller en en skål. Lad teen trække i min. 15 minutter og gerne længere.

Citronmelissesirup

 • Kog citronmelissete op med sukker, glucosesirup, rosenpeber og et enkelt sort peberkorn og lad det småsimre i 10 minutters tid, til siruppen begynder at tykne.
 • Tag gryden fra varmen og lad siruppen køle lidt ned.
 • Hak frisk citronmelisse og rør det i siruppen. Hæld siruppen på glas og sæt låg på med det samme.
Keyword Krydderurter, Sommer
citronmelissesirup

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar