Menu

Frosé – opskrift på frozen rosé

Frosé med jordbær

En af sommerens dejligste drinks er frosé med jordbær. Det er en iskold, læskende drink, som forener alt godt, der hører til sommeren: Rosé, jordbær og is.

(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis.)

En frossen rosé

Frosé er en sammentrækning af frozen rosé, og det er lige præcis, hvad drinken er: frossen rosé, som blendes med jordbærsirup, så det nærmest bliver en pink slushice.

Det smager fantastisk og sommerligt og er samtidig meget læskende. Derfor er det en drink, der passer strålende til en solskinsrig sommeraften med grillhygge.

At lave drinken kræver, at du har frosset roséen ned tidligt på dagen og lavet en jordbærsirup. Til gengæld er froséen nem og hurtig at lave, når du skal servere den om aftenen eller sidst på eftermiddagen.

Vælg den rigtige rosé

Til en drink, der smager af jordbær, skal du vælge en rosé med en aroma af røde bær og gerne en lidt eksotisk aroma også. Jeg kan anbefale denne rosé fra Winefamily, som passer perfekt til frozen rosé:

Cave de Tain, Deshaltère Rosé 2019

Cave de Tain, Deshaltère Rosé 2019

Denne rosé fra Rhône-området i Frankrig dufter af jordbær, har en let citrusagtig smag og er dejlig sød. Den er perfekt til drinks, men smager også vidunderligt i sig selv afkølet på en varm sommerdag.

Vinen kan købes til en ganske fornuftig pris hos Winefamily, som i øvrigt også laver en skøn grillpakke af lækre vine til sommerens hyggelige grillaftenener. Pakken består af 6 udvalgte rødvine, som gør sig særligt godt til grillmad. Så går man i hvert fald ikke galt i byen og kan være sikker på at servere en god vin, når man inviterer venner over.

Er du mest bare til rosé (ja, hvem kan ikke drikke rosé i en uendelighed), så har de også lavet en pakke til roséelskeren med 6 lækre og forskellige rosévine til sommerhygge på terrassen. I denne pakke finder du også Cave de Tain, Deshaltère Rosé 2019 – roséen, som egner sig perfekt til frozen rosé.

Frosé med jordbær

Opskrift på frosé med jordbær – frozen rosé

  • 1 flaske sød rosé
  • 1,5 dl vand
  • 1, 5 dl sukker
  • 150 g jordbær (har du ikke friske, kan du godt bruge optøede jordbær fra frost)
  • friskpresset saft af 1 citron
  • isterninger eller knust is
  • friske jordbær og myntestilke til pynt

Forberedelse:

Hæld roséen i en forholdsvis flad plastikbøtte med låg og kom den i fryseren i mindst 5-6 timer og gerne længere. Roséen vil ikke fryse helt på grund af alkoholen i vinen.

Kom vand og sukker i en gryde og varm det langsomt op, indtil sukkeret er smeltet. Kom jordbærene i sukkerlagen og lad dem simre med i et par minutter. Tag gryden af varmen og lad jordbærrene stå og trække i sukkerlagen i en times tid, mens lagen køler ned. Si jordbærrene fra.

Sådan laver du drinksene:

Hæld den frosne rosé i en blender sammen med masser af isterninger (ca. 2 dl), citronsaft og ca. 2 1/4 (2,25) dl jordbærsirup. Blend et minuts tid, til isterningerne ar helt knust og hæld froséen direkte i drinksglas.

Pynt med friske jordbær og myntestilke.

Enjoy!

Frosé med jordbær

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar

    Følg med på bloglovin

    FRA HAVEN TIL MAVEN

    Nyeste opskrifter

    Timiansyltede auberginer i olivenolie

    Timiansyltede auberginer

    20. september 2021
    Upside-down-kage med blommer

    Upside-down blommekage

    18. september 2021
    Syltede grønne tomater

    Syltede grønne tomater

    17. september 2021

    Populære opskrifter lige nu

    Tomatsauce

    Brombærmarmelade

    Brombærlikør

    Syltede pærer

    Pæregalette

    Kategorier

    hjemmelavede scrunchies