Drinks & cocktails

Frosé – opskrift på frozen rosé

Frosé med jordbær

En af sommerens dejligste drinks er frosé med jordbær. Det er en iskold, læskende drink, som forener alt godt, der hører til sommeren: Rosé, jordbær og is.

En frossen drink

Frosé er en sammentrækning af frozen rosé, og det er lige præcis, hvad drinken er: frossen rosé, som blendes med jordbærsirup, så det nærmest bliver en pink slushice.

Det smager fantastisk og sommerligt og er samtidig meget læskende. Derfor er det en drink, der passer strålende til en solskinsrig sommeraften med grillhygge.

At lave drinken kræver, at du har frosset roséen ned tidligt på dagen og lavet en jordbærsirup. Til gengæld er froséen nem og hurtig at lave, når du skal servere den om aftenen eller sidst på eftermiddagen.

Drinksene bliver flottest, hvis du bruger en meget rød rosé, så sørg for at vælge en rosé, der ikke er alt for lys og bleg i farven.

Frosé med jordbær

Opskrift på frosé med jordbær – frozen rosé

  • 1 flaske meget rød rosé
  • 1,5 dl vand
  • 1, 5 dl sukker
  • 150 g jordbær (har du ikke friske, kan du godt bruge optøede jordbær fra frost)
  • friskpresset saft af 1 citron
  • isterninger eller knust is
  • friske jordbær og myntestilke til pynt

Forberedelse:

Hæld roséen i en forholdsvis flad plastikbøtte med låg og kom den i fryseren i mindst 5-6 timer og gerne længere. Roséen vil ikke fryse helt på grund af alkoholen i vinen.

Kom vand og sukker i en gryde og varm det langsomt op, indtil sukkeret er smeltet. Kom jordbærene i sukkerlagen og lad dem simre med i et par minutter. Tag gryden af varmen og lad jordbærrene stå og trække i sukkerlagen i en times tid, mens lagen køler ned. Si jordbærrene fra.

Sådan laver du drinksene:

Hæld den frosne rosé i en blender sammen med masser af isterninger (ca. 2 dl), citronsaft og ca. 2 1/4 (2,25) dl jordbærsirup. Blend et minuts tid, til isterningerne ar helt knust og hæld froséen direkte i drinksglas.

Pynt med friske jordbær og myntestilke.

Enjoy!

Frosé med jordbær

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar