Desserter

Marengsreder med lakrids og hindbær

Marengsreder med lakrids og hindbær

Disse marengsreder med lakrids og hindbær er en virkelig lækker sommerdessert med en intens smag af hindbær, som på smukkeste vis går i spil med marengsen med lakridssmag.

Gode smagssammensætninger

Lakrids og hindbær passer altså bare helt fortræffeligt sammen, og når jeg går i desserttanker, forsøger jeg altid at parre de to smage. Lige nu, hvor det er sommerhindbærsæson, er det jo helt oplagt.

Marengsrederne består af lakridsmarengs med en lækker vaniljecreme og råsyltede hindbær ovenpå. Helt enkelt og helt utroligt velsmagende. Råsyltede hindbær giver den mest intense hindbærsmag, jeg hidtil har oplevet, og så er det samtidigt virkelig nemt at lave, ja, faktisk tager det ikke mere end et par minutter at lave.

Marengsreder med lakrids og hindbær

Er du ikke så meget til lakridssmag (det ved jeg, der er nogle mennesker, der ikke er), kan du lave rederne uden lakrids og evt. komme lidt vaniljesmag i marengsen i stedet.

Husk at læse min guide til at lave den perfekte marengs, inden du går i gang.

Opskriften er på 6 marengsreder med en diameter på ca. 6-7 cm. Vil du have dem større, kan du evt. lave en større portion.

Marengsreder med lakrids og hindbær

Opskrift på marengsreder med lakrids og hindbær (6 stk.)

Lakridsmarengs:

  • 180 g sukker
  • 3 æggehvider
  • 1/2 tsk hvid eddike
  • 1 topspsk lakridspulver

Vaniljecreme:

  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
  • 2 tsk vaniljesukker

Råsyltede hindbær (se opskriften her)

Tænd ovnen og sæt den på 100-110 grader (marengs må ikke bages over 115 grader og ovne bager forskelligt).

Pisk æggehviderne i en ren og tør skål, som ikke er af plastik, sådan her:

Først pisker du ved lav hastighed, indtil der begynder at komme små bobler i æggehviderne, derefter sætter du din håndmikser på fuld kraft og pisker videre i et minut eller to, indtil æggehviderne danner små bløde skumtoppe. Dette kan du ikke se, mens du pisker, derfor er du nødt til at stoppe op med mellemrum og tjekke dine æggehvider, så du ikke pisker dem for meget. Du kan se de bløde skumtoppe, når du trækker piskerisene op af æggehviderne. I bunden af piskerisene vil æggehviderne sidde som bløde skumtoppe, dvs. at “spidsen” af toppen bøjer ned og står ikke lige op.

Så tilsætter du sukker lidt efter lidt, ca. ad 4 omgange, og pisker, indtil du har helt stive skumtoppe. Marengsen er færdig, når du ikke længere kan mærke sukkerkornene mellem to fingre, når du tager en lille klat marengs på.

Tilsæt tilsidst eddike og pisk videre i nogle sekunder, så eddiken blandes godt i marengsen.

Rør lakridspulver i med håndkraft.

Kom marengsmassen i en sprøjtepose og lav 6 reder på en bageplade med bagepapir. Start i midten og lav en flad bund. Lav derefter i samme bevægelse en kant rundt på bunden ved at sprøjte to-tre lag ovenpå hinanden.

Sæt marengsen i ovnen og bag den i ca. 1,5 time. DET ER VIGTIGT, AT DU IKKE ÅBNER OVNEN; MENS MARENGSEN BAGER!

Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i 20 minutter med ovndøren lukket, åbn derefter ovndøren på klem og lad rederne køle helt af.

Lav de råsyltede hindbær.

Når du er klar til at servere marengsrederne, pisker du fløden cremet, men ikke komplet stiv, tilsætter en teskefuld vaniljesukker og rører græsk yoghurt forsigtigt i med en dejskraber.

Så fordeler du vaniljecremen på marengsrederne og lægger et par gode skefulde råsyltede hindbær ovenpå. Pynt evt. med friske mynteblade, citronmelisse eller spiselige blomster.

God fornøjelse!

Marengsreder med lakrids og hindbær

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar