Desserter

Vaniljefromage med sukkersyltede syrenblomster

Vaniljefromage med sukkersyltede syrenblomsterDrømmedessert: Vaniljefromage med sukkersyltede syrenblomster og brændt hvid chokolade – en perfekt kombination af den cremede fromage, der nærmest smelter på tungen, med en næsten honningagtig sukkersirup med syrenblomster og den knasende sprøde, hvide chokolade med karamelsmag.

En dessert efter årstiden

Jeg kan rigtig godt lide, når desserter passer til årstiden – i hvert fald det meste af året (om vinteren stiller jeg mig tilfreds med store mængder chokolade, krydderier og appelsiner). Og det må man sige, at denne dessert gør.

Jeg er fuldstændig vild med denne vaniljefromage, som er lavet på en græsk yoghurt og dermed ikke er overdreven sød eller fed. Jo, der er også fløde i, for det er med til at tage noget af syrligheden ud af yoghurten og gøre fromagen så dejlig cremet. Fromagen smager simpelthen underskøn.

Jeg har forsøgt mig med alle mulige søde ting sammen med denne fromage – bl.a. rabarber og hyldeblomst – men den smager altså bare allerbedst med sukkersyltede syrenblomster. Den brændte hvide chokolader gør underværker i forhold til at tilføre desserten en smule smag – uden den bliver for overdøvende – og samtidig give lidt at knase i, så desserten ikke bliver alt for meget blød i blød.

Prøv den!

Vaniljefromage med sukkersyltede syrenblomsterVaniljefromage med sukkersyltede syrenblomster

Opskrift på vaniljefromage med sukkersyltede syrenblomster og brændt hvid chokolade (8 personer)

Vaniljefromage:

  • 4 blade husblas
  • saften af en halv citron (ca. 1/2 dl)
  • 300 g græsk yoghurt
  • 100 g sukker
  • korn af 1-2 vaniljestænger
  • 4 dl piskefløde

Sukkersyltede syrenblomster:

  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl vand
  • 2 dl syrenblomster

eller

  • 1 dl syrensaft
  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl syrenblomster

Brændt, hvid chokolade:

  • 50 g hvid chokolade

Vej græsk yoghurt af og lad det stå ved stuetemperatur i 15-30 minutter, inden du går i gang.

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Rør græsk yoghurt sammen med sukker og vanilje – dette kan du gøre med en håndmikser på laveste hastighed.

Pisk fløden til skum. Den skal være cremet, men ikke helt blød og heller ikke helt fast.

Tag husblassen op af vandet og smelt det i en lille gryde på lavt blus (jeg plejer at sige, at jeg skal kunne have min finger i bunden af gryden, indtil al husblassen er smeltet).

Pres citronen og rør saften i husblassen. Når husblassen kun er en lille smule lunken, kan du piske den i den græske yoghurt med håndmikseren. Hæld i en tynd stråle og sørg for at piske husblassen ind i yoghurten hele tiden.

Vend flødeskummet i med en dejskraber og vend det hele forsigtigt, men godt sammen.

Fordel fromagen i portionsglas, dæk til med film/vitawrap og lad fromagen stivne helt i køleskabet. Gerne i en 3-4 timer.

Sukkersyltede syrenblomster: Kom sukker og vand i en gryde sammen med 1 dl syrenblomster og varm det op, til sukkeret smelter. Lad siruppen småsimre i ca. 10 minutter, hæld den derefter gennem en sigte ned i et glas, så blomsterne bliver siet fra. Lad siruppen køle helt ned og tilsæt så de resterende blomster.

Sukkersyltede syrenblomster lavet på syrensaft: Kom syrensaft og sukker i en gryde og varm det op, til sukkeret smelter. Lad det det simre i ca. 10 minutter. Tag det af varmen, hæld det på glas og lad det køle helt af. Rør 1 dl syrenblomster i.

Brændt, hvid chokolade: Hak den hvide chokolade groft og læg chokoladen på et stykke bagepapir på en bradepande. Varm chokoladen i ovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter, til chokoladen nærmest ligner små småkager og har en mørk gylden farve. Lad chokoladen køle af.

Servering: Pynt fromagen med et par teskefulde sukkersyltede syrenblomster og drys brændt hvid chokolade på. Er der syltede syrener til overs, kan du servere dem sammen med fromagen.

God fornøjelse!

Vaniljefromage med sukkersyltede syrenblomster

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar