Desserter

Panna cotta med syrengelé

Panna cotta med syrengeléÅhh, livet bliver ikke bedre end når man sidder med denne panna cotta med syregelé og en lille ske i hånden. Hver eneste mundfuld skal nydes. Desserten er både smuk og smager helt vidunderligt. Perfekt!

Syrener og desserter

Det er, som om syrener og desserter bare er som skabt for hinanden både smagsmæssigt og udseendemæssigt. Syrener er og bliver meget romantiske og smukke i desserter og så har de en syrlig-bitter smag, som virkelig står godt til en sød dessert.

Med denne opskrift vil jeg bl.a. gerne vise, hvad man kan bruge sin syrensaft til, når man har lavet den – udover at nyde den med vand og isterninger en varm sommerdag. Syrengeléen er nemlig lavet på syrensaft, så skal du fuldende desserten, må du først lave syrensaft, hvis du ikke allerede har været i gang. Men det kommer du ikke til at fortryde.

Panna cotta med syrengeléPanna cotta med syrengelé

Opskrift på panna cotta med syrengelé (5-6 glas)

Panna cotta med vanilje:

  • 5 dl fløde
  • 1 dl sukker
  • 3 blade husblas
  • kornene fra 1 stang vanilje

Syrengelé:

Pynt:

  • friske syrenblomster
  • citronmelisseblade

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.

Hæld fløde og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både vaniljestang og -korn ned i gryden.

Varm fløde, sukker og vanilje op og giv det et helt kort opkog. Sluk for gryden og vent et par minutter, hvorefter du fjerner vaniljestangen.

Klem vandet af husblassen og opløs den i den varme fløde.

Fordel blandingen i de glas eller dessertskåle, du har udvalgt, og sæt dem i køleskabet et par timer, til panna cottaen er stivnet. Det er vigtigt, at du ikke hælder gelé på panna cottaen, før den er helt stiv.

Syrengelé: Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.

Mål syrensaft af og varm det op i en gryde, til det når kogepunktet. Tag gryden af varmen.

Efter et par minutter klemmer du vandet af husblassen og opløser den i syrensaften.

Når syrensaften er kølet ned til under 35 grader – det skal næsten ikke være varm mere, men må heller ikke være på vej til at stivne – fordeler du det forsigtigt over glassene med panna cotta.

Lad geléen stivne helt før servering.

Ved servering pynter du din panna cotta med syrengelé med friske syrenblomster og et enkelt blad citronmelisse i hvert glas.

God fornøjelse – og nyd gerne desserten med et glas hjemmelavet syrenlikør!

Panna cotta med syrengelé

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar