Drinks & cocktails

Syrenspritzer

SyrenspritzerEn syrenspritzer – lyder det ikke dejligt og sommerligt? En spritzer med syrensaft er en skøn mild drink, som egner sig perfekt som velkomstdrink i forår og sommer. Smagen er frisk, syrlig og blomstrende.

Den perfekte velkomstdrink

En syrenspritzer er en virkelig lækker velkomstdrink, fordi den er læskende og smagfuld, og samtidig mild og indtagende. Jeg synes, den passer fremragende til forårets konfirmationer, hvor det er helt oplagt at bruge syrensaft, som netop er en af årstidens karakteristiske råvarer.

Men jeg synes også, det er en velkomstdrink, der vil egne sig perfekt til et majbryllup, fordi det er sådan en smuk og romantisk drink – især, hvis man pynter med syrener i glasset. Det er en velkomstdrink til bryllup, som gæsterne vil lægge mærke til.

Det, der kendetegner en spritzer, er, at den består af hvidvin og mousserende eller kulsyreholdig vand. Ofte blandes der også en smag i, det kan være ferskensaft eller som her en hjemmelavet syrensaft. På den måde får man en slags boblevin eller mousserende vin med en let smag af syrener, som virker utrolig frisk og lækker.

Spitzeren laves af to dele hvidvin, en del syrensaft og en del danskvand. Skal du lave spritzeren som velkomstdrink, kan det være en fordel at mikse den i en stor bowle og derefter hælde syrenspritzeren op på glas.

For at lave en syrenspritzer, kræver det selvfølgelig, at du har lavet en syresaft – se opskriften på syrensaft her.

Smagen vil blive forskellig alt efter, om du bruger en tør eller en sød hvidvin. Det er helt oplagt at bruge en tør hvidvin til en spritzer, men jeg har også lavet den med en Chardonnay, og det smagte skønt.

Syrenspritzer

Opskrift på syrenspritzer (2 glas)

  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl syrensaft
  • ca. 1 dl danskvand
  • isterninger
  • friske syrenblomster

Din hjemmelavede syrensaft kan være kraftigere eller mildere end min, derfor anbefaler jeg, at du bruger målene her som cirkamål og blander dine drinks, så de passer til den hvidvin, du bruger, smagen på din syrensaft og din egen smag.

Kom isterninger i glas.

Bland hvidvin sammen med syrensaft og top med danskvand – hæld på glassene med isterninger og pynt med en lille klase syrenblomster.

Server med det samme.

God fornøjelse!

SyrenspritzerSyrenspritzer

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar