Lav den smukkeste rosa-lilla syreneddike på ganske kort tid og gem duften af syrener til sommerens marinader og dressinger. Kryddereddiken er så nem at lave, at man næsten ikke kan kalde det en opskrift, men nogle gange handler det også blot om inspirationen.
Rosa-lilla kryddereddike
Jeps, jeg har rigtig mange hjemmelavede kryddereddike til at stå på række i køkkenet, og jeg bruger dem hver eneste dag. Denne syreneddike er dog en af de smukkere af slagen sammen med rabarbereddike og mælkebøtteblomstereddike. Hver har sin smag og kan tilføre en ret, en salat, en marinade, dressing eller drink noget unikt.
Så man man aldrig gå ned på kryddereddike! Kryddereddike skal man have i en rig variation af smage og farver.
Syreneddiken laver man på de små fine lilla syrenblomster, som man nipper af de store klaser. Det er helt enkelt, og det, der tager længst tid, er at nippe alle de små blomster af. Har du børn, er det et godt job til en, som er ivrig efter at hjælpe til i køkkenet og synes, det er hyggeligt først at gå ud i haven eller langs en stille landevej og plukke blomster for derefter at trylle blomsterne om til lyserød væske.
Opskrift på syreneddike
- lilla duftende syrenblomster
- hvid eddike – enten almindelig lagereddike, hvidvinseddike eller hvid balsamico
Læg dine nyplukkede syrenblomster på et lyst klæde i en halv til en hel time – gerne udenfor, hvis vejret tillader det. På denne måde får smådyr, larver og insekter mulighed for at kravle ud af blomsterne.
Find et passende sylteglas og nip derefter de små trompetformede blomster af syrenklaserne og fyld glasset let op med blomster.
Hæld eddike over blomsterne og sæt låg på.
Lad syreneddiken trække i ca. 3-4 dage – gerne på køl.
Si syrenblomsterne fra og hæld syreneddiken på en fin flaske.
Syreneddiken kan holde sig i lang tid, men farven vil falme med tiden. Eddiken kan fint opbevares på køkkenbordet.
God fornøjelse!