Menu
Honning- og sukkersyltede frugter, bær & blomster

Syrenhonning

Syrenhonning

En syren-infuseret honning smager vidunderligt og kan både spises på brød og yoghurt, desserter og pandekager eller kan bruges i bagning og madlavning. Syrenhonning får den dejligste milde blomstersmag – en skøn smag af sød dansk sommer.

Blomsterinfusion

Syrenhonning laves som en blomsterinfuseret honning, hvilket vil sige, at man overhælder friske syrenblomster med flydende honning. Derefter lader man syrenblomsterne trække i honningen, indtil blomstersmagen er trukket ud og dermed har infuseret honningen.

Honningen får virkelig den dejligste smag af syrener, blomstrende haver og dansk sommer. Man kan enten lade de fine lilla syrenblomster blive i honningen, hvilket er meget smukt, når man fx bruger den på desserter, kager og pandekager, eller man kan tage blomsterne fra med en teske.

Det er bedst at bruge lille syrener, da de hvide syrener nemt bliver brune og dermed ikke holder farven. Og det ser altså ikke lige så indbydende ud. Men du kan evt. forsøge dig med en blanding af hvide og lilla blomster. Særligt, hvis du har en meget stærktduftende hvid syren.

Der er jo selvfølgelig også forskel på, hvilken syrenblomster du anvender. Sørg for at bruge syrener, som dufter meget – så får du en stærkere blomstersmag i din honning. Og det er jo selve humlen ved at lave syrenhonning.

Syren-infuseret honning

Opskrift på syrenhonning

Du finder opskriften på, hvordan du laver honningen med syrensmag lige her under. Når du plukker syrenerne, så sørg endelig for, at du ikke plukker syrener, som er blevet sprøjtet på nogen måde. Det allerbedste er, hvis du selv har syrener i haven eller kender en, som har. På den måde ved du, at syrenblomsterne ikke indeholder pesticider eller sprøjtegifte.

Har du masser af syrener i haven, kan det være, at disse forskellige opskrifter med syrener også vil kunne inspirere dig:


Panna cotta med syrengelé

Syrenlikør

Bodyscrub med syrenblomster og citron

Syrensaft

Syreneddike


Se hele samlingen af opskrifter med syrener

Hjemmelavet syrenhonning
Syrenhonning

Syrenhonning

En syren-infuseret honning smager vidunderligt og kan både spises på brød og yoghurt, desserter og pandekager eller kan bruges i bagning og madlavning. Syrenhonning får den dejligste milde blomstersmag – en skøn smag af sød dansk sommer.
Tilb. tid 15 min
Trækketid 3 d
Ret Syltning
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Equipment

  • 1 lille sylteglas

Ingredienser
  

  • 1 dl friskplukkede lilla syrenblomster
  • ca. 150 g flydende honning

Sådan gør du
 

  • Pluk lilla syrenblomster og hiv de små tropetformede blomster af, så du ikke får den grønne stængel med. Du må endelig ikke skylle blomsterne, da du så mister støv. Pluk dem evt. tidligt om morgenen, mens der stadig er dug eller pluk dem i regnvejr, hvis du vil være sikker på, at blomsterne er rene.
  • Kom blomsterne i et rengjort og skoldet lille sylteglas og hæld honning over, til syrenblomsterne er dækkede. Mas dem evt. ned under honningen med en lille ske. De blomster, der stikker op over honningen, vil blive brune, fordi de får ilt.
  • Sæt låg på og lad honningen stå og trække i min. 3 dage og gerne i længere tid. Hold øje med syrenhonningen – syrenerne vil gerne flyde opad, hvilket er helt ok, men pres dem gerne ned under honningen en gang i mellem, så honningen tager smag af dem.
  • Når honningen er infuseret med syrenblomsterne, kan du enten lade blomsterne blive i eller tage dem op med en ske.
  • Syrenhonning kan holde sig i lang tid, 4-6 måneder, hvis den står forholdsvist køligt og mørkt.

Noter

NB: Målene i ingredienslisten er udelukkende vejledende. Det nemmeste er at fylde et lille sylteglas med blomsterne og derefter hælde honning over, indtil blomsterne er dækkede. På denne måde arbejder du ikke efter mål, men sådan som det lige passer i dit køkken.
Keyword Sommer, Syrener

OBS: Vær opmærksom på, at det anbefales, at syrener kun indtages i små mængder, da der endnu er meget lidt viden om kemiske indholdstoffer i planten.

Opskrift på honning med syrensmag

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.