Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
Kategorier
  • Ansigtet
  • Bålmad
  • Boller
  • Bæredygtig livsstil
  • Den spiselige blomsterhave
  • Desserter
  • Dressinger, pestoer & saucer
  • Drinks & cocktails
  • Fastelavnsboller
  • Fisk & skaldyr
  • Frugt- & nøddesmør
  • Gelé
  • Granola & müesli
  • Grillmad
  • Grundopskrifter
  • Grød
  • Gærbrød
  • Gærkager & sammenlagte kager
  • Håret
  • Haven året rundt
  • Hjemmelavede gaver
  • Hjemmelavet saft
  • Hjemmelavet sirup
  • Hjemmerørt smør & ost
  • Honning- og sukkersyltede frugter, bær & blomster
  • How to & guides
  • Hækleopskrifter
  • Iskaffe
  • Juicer og smoothies
  • Jul
  • Kartoffelretter
  • Kiks & knækbrød
  • Kolde drikke
  • Kompot & chutney
  • Konditorkager
  • Konfekt, chokolade & slik
  • Kroppen
  • Kryddereddiker
  • Krydderolier
  • Kryddersalt
  • Kryddersnaps
  • Kryddersukker, pynt & kandiseret
  • Køkkenhaven
  • Likører
  • Livsstil
  • Madbrød
  • Marengskager
  • Marmelade & syltetøj
  • Morgenmad
  • Morgenmad med yoghurt
  • Morgenmad med æg
  • Morgenmadspandekager
  • Muffins & cupcakes
  • Naturlig kropspleje
  • Ost, snacks & kolde saucer
  • Plantemælk
  • Prydhaven
  • Pynt til bolig og have
  • Råvareguide
  • Råvarer
  • Rejser
  • Rosenhaven
  • Rugbrød
  • Salater
  • Skærekager
  • Småkager & cookies
  • Snacks & nødder
  • Spiselige blomster
  • Strikkeopskrifter
  • Supper
  • Syltede bær & frugter
  • Syltede grøntsager
  • Søde tærter
  • Sødt
  • Tema
  • Tilbehør
  • Tørrede krydderurter og blomster
  • Vafler & pandekager
  • Varm kaffe
  • Varme drikke
  • Varme retter
  • Vegetarretter
  • Workshops
  • Æblekager
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
about
Sød køkkenplakat
Vi er helt vilde med disse citatplakater til køkkenet og særlig denne plakat, synes vi er sød. Plakaten er med søde engelske citater, f.eks citatet “Happiness is homemade”, som er lige i vores ånd.
Se mere
Syltning
  • Syltede valnødder
    Syltede valnødder – en lækkerbidsken til ostebordet
    • 8. januar 2015
  • Kirsebæreddike
    Kirsebæreddike – opskrift på hjemmelavet kryddereddike
    • 14. juli 2019
  • Kvædesirup
    Kvædesirup
    • 1. november 2022
  • Hjemmelavet hibiscussirup
    Hibiscussirup
    • 24. november 2021
  • Savieeddike
    Salvieeddike
    • 31. august 2022
Forår
Kolde drikke
12 Posts
View Posts
Dalgonakaffe
Iskaffe
5 Posts
View Posts
Drinks & cocktails
25 Posts
View Posts
Bålmad
2 Posts
View Posts
Madbrød
17 Posts
View Posts
Tilbehør
12 Posts
View Posts
Grillmad
8 Posts
View Posts
Body butter lavet på morgenfrueblomster
Naturlig kropspleje
6 Posts
View Posts
0
396
0

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

Sådan laver du marengs
  • How to & guides

Sådan laver du god marengs – en komplet guide

  • 21. juli 2019
  • Trine Ellegaard
Total
2K
Shares
0
2K

Dette er en guide til at lave en perfekt marengs, for selv om det kan lyde som det nemmeste i verden at lave marengs, så er der meget, der kan gå galt, og det er træls at bruge tid på at lave en marengs, der er lige til at smide ud. Men ved du, hvad du laver, har du kontrol over processen.

Man kan være heldig at lave en god marengs, som bare sidder i skabet, men jeg tror, at mange også har prøvet det modsatte: Marengsen har fået en lysebrun farve, den krakelerer, er gummiagtig indeni, klistrer til bagepapiret eller har væske, der flyder ud. Eller den er faldet helt sammen.

Kort sagt: Der er meget, der kan gå galt, når man skal lave marengs!

Men når først du ved lidt om æggehviderne, hvordan du skal piske dem og bage dem, ja, så kan du faktisk være sikker på at få et godt resultat hver gang. Så læs med:

Inden du begynder at piske dine æggehvider

Regel #1: Brug IKKE en plastikskål

Når du skal piske æggehvider, skal du altid gøre det i en ren og tør skål, som IKKE er af plastik. Det kan være en stålskål eller en porcelænsskål. Plastikskåle er ofte svære at få helt rene, og der kan sidde en rest af både fedt og opvaskemiddel i plastikken.

Regel # 2: Brug æggehvider, der har stuetemperatur 

Regel nummer to er, at alt hvad du bruger til at piske æggehvideskum skal have samme temperatur. Det vil sige, at æggehvider, skål og piskerisene alle skal have stuetemperatur.

Regel # 3: Brug æggehvider, der ikke er alt for friske

Nogle siger, at æggehviderne helst ikke skal være helt friske, når du skal piske æggehvideskum, så det gør altså ikke noget, hvis æggene har et par uger på bagen.

Regel #4: Æggehvider skal være helt skilt fra blommen

Når du deler æggene, skal du sørge for, at der ikke kommer noget af den gule blomme med. Gør der det, duer æggehviderne ikke, og du må begynde forfra.

Sådan pisker du æggehviderne til en god marengs

Regel #1: Begynd langsomt

Når du begynder at piske æggehviderne, skal du starte langsomt op. Pisk stille og roligt, indtil du kan se, at der begynder at samle sig en masse bobler i overfladen.

Regel #2: Pisk ved høj hastighed, når æggene har samlet sig

Når der er kommet bobler i overfladen, skruer du håndmikseren op på høj hastighed og pisker for fuld skrue, indtil æggehviderne danner bløde skumtoppe.

Regel #3: Pisk samme vej

Når du pisker, så lad være med at køre håndmikseren frem og tilbage over det hele, men pisk hele tiden SAMME VEJ, gerne i urets retning. På den måde tillader du luften at blive i æggeskummet og slår ikke luften ud af æggene samtidig med, at du pisker. Dine æggehvider skal vokse til 8 gange størrelse, og det skal du hjælpe dem med på bedst mulig måde. Ved at piske samme vej gør du teksturen stærk og giver luften mulighed for at bygge op i æggehvidemassen.

Regel #4: Pisk ikke for meget og for længe: Stop, når du har bløde skumtoppe

Det er vigtigt, at du ikke pisker æggehviderne for længe, når du skal blande sukker i. Du skal piske lige nøjagtig, indtil æggehviderne danne bløde skumtoppe. Det kan du se, når du løfter piskerisene op fra hviderne. På piskerisene vil der sidde æggeskum, som, når det er pisket korrekt, laver små bløde skumtoppe, hvor toppene bøjer let ned – modsat stiv skumtoppe, hvor toppene står lige op i vejret.

Piske du for længe, ødelægger du æggehviderne, som bliver til en ujævn masse, som ikke danner skumtoppe. Du kan redde æggehvider ved at komme en ny æggehvide oveni, men pisk æggehviden i med håndkraft, så du kan styre processen.

Sådan kommer du sukkeret i æggehviderne

Regel #1: Tilsæt sukker lidt ad gangen

Når du har bløde skumtoppe, skal du begynde at tilsætte sukkeret. Det gør du lidt af gangen ad ca. 4 omgange. Hæld forsigtigt i, mens du pisker.

Regel #2: Pisk, indtil sukkeret “forsvinder”

Når sukkeret er pisket i, skal du fortsætte med at piske æggehviderne til sukkeret “forsvinder”, det vil sige, at du pisker indtil, du ikke længere kan mærke sukkeret, når du gnider en lille klat marengsmasse mellem to fingre. Først dér har du pisket marengsen færdig.

Regel #4: Tilsæt eddike

Tilsæt eddike i din marengs for at få den blank og glat. Det gør du til allersidst, når du har pisket sukkeret væk. Hæld eddiken i og pisk et par sekunder, til eddiken er godt blandet ind i marengsen.

Sådan bager du din marengs

Regel #1: Bag ALDRIG marengs over 115 grader

Marengs skal altid bages under 115 grader. Bages marengsen over, tager den farve og har risiko for at krakelere udenpå, mens den kan være ubagt indeni. Derfor er det vigtigt, at du bager marengsen ved den rette temperatur. Da ovne bager forskelligt, skal du finde den rette temperatur for din ovn, det vil ca. være omkring 100 grader, måske lidt mere. Hvis temperaturen er for lav, bliver marengsen alt for langsomt sprød udenpå.

Regel #2: Åben ALDRIG ovnen, mens marengsen bager

Æggehvider kan ikke lide temperaturskift, derfor er det vigtigt, at du IKKE åbner ovnlågen, mens du bager marengsen. Ellers er der fare for, at marengsen falder sammen.

Regel #3: Ændr ikke ovntemperaturen, mens du bager marengsen

På samme måde, som du ikke må åbne ovnen, mens marengsen bager, må du heller ikke skrue op og ned for temperaturen. Sæt temperaturen, inden du sætter marengsen i ovnen og bag den ved en jævn og konsistent temperatur.

Sådan afkøler du din marengs

Regel #1: Marengsen skal køle af i ovnen det første stykke tid

Når marengsen er færdigbagt, skal du slukke for ovnen og lade den køle af de første 20 minutter med ovnlågen lukket.

Regel #2: Lad marengsen køle helt af/tørre helt, inden du bruger den

Når marengsen har kølet af i ovnen med lågen lukket, så kan du enten tage den ud og lade den stå og køle helt af på køkkenbordet eller lade marengsen stå i ovnen natten over med ovnlågen på klem.

Følg reglerne og få fuld kontrol over din marengs

Følger du disse grundlæggende regler, får du fuld kontrol over din marengs. Og jeg lover dig, at det bliver meget sjovere at bage marengs, når du har styr på det.

Du kan opbevare din marengs i en tætsluttende dåse i et par uger.

FAQ: Når det går galt med marengsen

  • Min marengs er blevet brun. Er din marengs blevet brun, har din ovn stået på for høj en temperatur.
  • Min marengs krakelerer. Krakelerer marengsen, er den blevet bagt for hårdt. Det er ok, at den får små revner, det kan næsten ikke undgås, men den må ikke falde fra hinanden
  • Min marengs falder sammen. Skyldes højst sandsynligt temperaturskift. Det kan være hvis du har ændret temperaturen, mens du har bagt din marengs eller åbnet ovnlågen.
  • Min marengs væsker i bunden. Når marengs væsker i bunden, skyldes det oftest, at du har overpisket æggehviderne. Her må du starte forfra og læse guiden igenne ovenfor.

Opskrifter med marengs

Pavlova med sommerbær

Eton Mess

Rabarber Eton Mess

Sommerkage med marengs, rabarberkompot og råcreme

Lyserøde kyskager til valentinsdag

Jeg håber, denne guide hjælper dig til at lave god marengs fremover.


En god stålskål

Vil du lave perfekt marengs hver gang, så kan jeg anbefale dig at anskaffe dig en stålskål til at piske æggehviderne i. Denne stålskål fra Fox Run er en let og rummelig skål, der fås i flere størrelser, og som kan gå i opvaskemaskinen. Udover at den er perfekt til marengs, er det også en skål, der er yderst velegnet til at hæve dej i eller lave desserter i.
Rustfri stålskål

Se stålskålen her

(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis.)

Total
2K
Shares
Share 0
Pin it 2K
Trine Ellegaard

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Forrige artikel
Estragoneddike
  • Kryddereddiker

Estragoneddike med rosenpeber

  • 20. juli 2019
  • Trine Ellegaard
Se mere
Næste artikel
Pavlova med sommerbær
  • Marengskager

Pavlova med sommerbær

  • 21. juli 2019
  • Trine Ellegaard
Se mere

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Måske vil du også synes om disse ...
Sådan laver du julemiddagen - en guide
Se mere
  • How to & guides

Sådan laver du julemiddagen – en guide

  • Trine Ellegaard
  • 22. december 2019
Guide: Sådan laver du en god gelé
Se mere
  • How to & guides

Sådan laver du gelé – en guide

  • Trine Ellegaard
  • 1. november 2019

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

frahaventilmaven

FØLG FRA HAVEN TIL MAVEN PÅ INSTAGRAM

frahaventilmaven
En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig e En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig er sund, er svær at sige nej til. Disse overnight oats med tiramisusmag er en fantastisk morgenmad, som både er nem at lave, er sund og smager vidunderligt.

Se opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#overnightoats #tiramisuovernightoats #morgenmad #foodprep #foodprepping #tiramisu #havregrød #nemmorgenmad #morgenmadmedyoghurt  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad beh Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad behøver man egentligt mere? Den knasende karamel med mandelsmag i den cremede flødeis – mums! 

Og det bedste er, at isen kan laves på næsten ingen tid. Når først mandelkrokanten er lavet, tager det blot 10 minutter at røre isen sammen. Det er virkelig let og med meget få ingredienser. Nogle gange er det mest simple bare det mest lækre.

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#nougatis #hjemmelavetis #parfait #flødeis #is #icecream #iselsker #mandelkrokant #mandler #karamel #dessert #isdessert #desserts  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Cremet tranebærmarmelade med ribs ❤️

Tranebær er en af december måneds dejligste råvarer - et smukt rødt og syrligt bær. Og fuld af pektin og derfor utrolig nem at lave marmelade af. 

I denne cremede marmelade er der skruet op for intensiteten både smagsmæssigt og farvemæssigt ved at tilsætte ribs. Det giver en absolut vidunderlig julerød marmelade med den vildeste syrligt-søde smag. 

Jeg har lavet den cremet, så den kan bruges i kager eller til at smøre på pandekager, scones eller bare et stykke friskbagt brød. Er også perfekt til Linzer småkager, æbleskiver og snefnug. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#tranebærmarmelade #tranebær #julemarmelade #ribs #tranebær-ribsmarmelade #juleopskrift #juleopskrifter  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #syltning #marmelade #cranberry #cranberrymarmalade
Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtene Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtenedicin, hvor bestandele fra urter, krydderier, frugter og grøntsager trækkes ud i æblecidereddike. Efter nogle uger har man en i fusion af alt det, man traditionelt tilskriver en helende og antiinflammatorisk virkning på kroppen. 

Fire cider er derfor kendt for at kunne afværge forkølelse, hjælpe fordøjelsen og øge blodcirkulationen. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#firecider #ildcider #kryddereddike #sundhed #hjemmelavetildeddike #ildeddike  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Så blev det december, og vi har pyntet op med hje Så blev det december, og vi har pyntet op med hjemmelavet citrusjulepynt, grangrene og lys. Vi har bagt pebernødder a la lagkagehuset og det lækreste sirupsbrød (som vi har ventet længe på). Og nydt det smukke frostvejr. Glædelig 1. december ❤️

Opskrifterne på pebernødder og sirupsbrød finder du på frahaventilmaven.dk

———

#julepynt #naturligtjulepynt #tørredeappelsiner #tørredelime #tørredegrapefrugt #pebernødder #december #jul #sirupsbrød #altgodthjemmelavet #tilbagetilrøddene #julesirupsbrød #pebernødderalalagkagehuset #frahaventilmaven #felderstjerne #køkkensysler#julesmåkager
Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidu Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidunderlige spiselige blomst, som også kan bruges i naturlig skønhedspleje og til farvning. 

Tørrer du rosenbladene, kan de holde sig i et års tid, og du kan både pynte kager med dem, lave olieinfusioner til cremer og salver og ansigtsmasker, lave rosenpulver eller bruge dem til bundle dyeing. 

Læs mere om, hvordan du tørrer roser på frahaventilmaven.dk og find masser af inspiration til, hvad du kan bruge både friske og tørrede rosenblade til. 

———

#spiseligeblomster #spiseligeblomsterfrahaven #roser #rosenblade #tørrederosenblade #tørring #roserfrahaven #spisdineroser #roserisæson #juni #rosentid #opskrift  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #tørringafblomster
Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at sanke og høste, samle forråd og konservere. Jeg tørrer blomster og krydderurter, presser blomster og farver garn og stof. Og så laver jeg selvfølgelig saft og marmelade og gelé, kryddersalte og kryddereddiker og meget mere. 

Kamille er en vidunderlig blomst at sanke i naturen, og den kan bruges til et hav af ting - både frisk og tørret. Og da man ikke nødvendigvis har tid til at lave det hele, mens det er i sæson, er det en god idé at tørre og gemme til senere brug. 

Find masser af inspiration til tørring af blomster og meget mere på frahaventilmaven.dk

———

#kamille #tørretkamille #kamilleiskønhedspleje #tørredeblomster #konservering #tørring #kamilleblomster #tørringafblomster #juni #sankning #fourager #blomster #vildeblomster  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #junisysler
about
Trine Ellegaard

Madskribent

Haven er mit frirum og køkkenet er min legeplads. Her på bloggen dyrker jeg min begejstring for alt godt hjemmelavet, havens glæder og det enkle, selvforsynende liv med nærvær og nedsat hastighed.
Tilbage til rødderne og gammeldags med vilje!

Velkommen til!

Frahaventilmaven.dk handler om moderne selvforsyning i det små. Om at lave sin mad selv – fra bunden – og gerne af hjemmedyrkede råvarer. Om at lave sig et spisekammer, gemme forråd og konservere havens og naturens gaver. Om at skabe sig et næringsrigt og meningsfyldt liv med hjemmelavet mad, naturlig skønhedspleje, DIY-projekter og dyrkning af egne grøntsager og krydderurter, bær og frugter.
Læs filosofi
Livsstil
  • Naturlig kropspleje
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
  • Bæredygtig livsstil
  • Haven
  • DIY
    • Hjemmelavede gaver
    • Hækleopskrifter
    • Strikkeopskrifter
    • Pynt til bolig og have
  • Rejser
Nyeste opskrifter
  • Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    • 24. februar 2025
  • Ansigtsmaske med gurkemeje
    Ansigtsmaske med gurkemeje til akne og problematisk hud
    • 20. februar 2025
  • Romescosauce
    Romescosauce
    • 10. februar 2025
Nye varer i shoppen
  • Nordic Ware bundt-kageform Nordic Ware Bundt-bageform 'Elegant Party' kr.353,00
  • brødform Professionel brødform kr.169,95
  • støbejernspande Le Creuset støbejernspande kr.1.169,00
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
  • Om
  • Privatlivspolitik
  • Livsstilsshop
God næring til krop og sjæl

Indtast dine søgeord, og tryk på Enter.

Frahaventilmaven.dk anvender cookies for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse på sitet. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, antager vi, at du er indforstået med det.Ok