Marengskager

Sommerkage med marengs, rabarberkompot og råcreme

SommerkageDenne kage er en ægte sommerkage, som skal laves lige der, hvor rabarberne er allerbedst, og hvor himlen er blå og uden skyer. For kagen smager virkelig himmelsk med sin perfekte kombination af sødt og syrligt, knasende og cremet. Mums! Jeg oplever, at selv folk, som normalt ikke er kagespisere, guffer løs, når denne luftige sommerkage bliver serveret.Og det synes jeg jo bare er herligt, for jeg elsker, når folk spiser løs af det, jeg serverer. Det gør det hele umagen værd. Og ægte madglæde er ikke at kimse af.

At servere kage er nu også sin sag, når vejret er godt og temperaturen er over de 25 grader. For man mister lige som lysten til almindelig kage, som synes alt for tør og tung til en sommerdag. Det gør denne kage ikke. Tværtimod. Den glider lige ned med stor nydelse.

Rabarberkage

Opskrift på sommerkage med marengs, rabarberkompot og råcreme (10-12 personer)

Du skal gå i gang med denne kage min. 2 1/2 time før, du skal servere den og gerne endnu tidligere, da marengsen tager tid at bage, og rabarberkompotten skal køle ned.

Pynt: 

 • Hakket mørk chokolade
 • Spiselige blomster, fx stedmoder, rosenblade eller tallerkensmækker

Marengs:

 • 6 æggehvider (som har stuetemperatur)
 • 300 g sukker
 • 1/2 tsk. eddike eller citron

Pisk æggehviderne helt stiv og hæld derefter forsigtigt sukkeret i lidt ad gangen, mens du pisker videre. På halvvejen tilsætter du enten lidt eddike eller citronsaft, hvilket er med til at gøre hviderne blanke. Pisk til hviderne er helt stive og en lille smule seje.

Portionen giver enten to runde stykker marengs, som passer til et kagefad eller en stor marengs, hvis du laver den i den bradepande, der hører til ovnen.

Spray et stykke bagepair med sprayfedt, så marengsen ikke hænger i og smør den ud på bagepapiret. Hvis du bruger hele bradepanden, smører du den ud til en stor firkant – næsten helt ud til siderne af bradepanden. Og hvis du laver runder marengs, kan du enten tegne to cirkler op på bagepapir eller bruge rundt bagepapir (hvilket klart er det nemmeste).

Bag marengsen ved 120 grader i 1 time til halvanden. Marengsen skal være hård og løsne sig fra bagepapiret.

Rabarberkompot:

 • 800 g rabarber
 • 300 g sukker
 • en lille sjat vand
 • 1/2 vaniljestang

Rens og snit rabarberne og varm dem langsomt op med en lille sjat vand og sukkeret. Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud og tilsæt dem kompotten sammen med de tomme stænger.

Bring nu det hele i kog og lad rabarberkompotten småkoge i ca. 10 minutter, til rabarberne er kogt ud, men ikke kogt helt til mos.

Tag gryden af varmen og hæld kompotten over i en flad skål eller et fad, som du sætter på køl efter ca. 5 minutters tid, hvor den lige får lov til at dampe af.

Når kompotten er kold, og marengsen er bagt færdig og kølet af (men den må ikke stå så længe, at den står og bliver blød – er du i god tid, så sørg for at pakke marengsen ned i en beholder, til du skal bruge den, så snart den er kølet af), mangler du blot at lave råcremen.

Råcreme:

 • 6 æggeblommer
 • 6 spsk sukker (du kan også bruge flormelis)
 • 1/2 vanillestang eller 1 tsk vanillepasta eller tre tsk vanillesukker
 • 1/2 liter piskefløde

Pisk æggeblommer sammen med sukker og vanilje til massen er lys og luftig.

Pisk fløden stiv, men ikke alt for stiv, i en skål ved siden af.

Bland nu den stiftpiskede fløde sammen med æggemassen med en dejskraber med let hånd, til råcremen er lysegul og lækker blandet.

Sådan samler du kagen:

Læg marengsen på et kagefad eller et stort skærebræt – eller brug blot bradepanden som underlag.

Hæld rabarberkompotten ud over og smør den ud, så der er et jævnt lag over hele marengsen. Kom ikke alt for tæt på kanten, så løber kompotten bare ud over kanterne, og det ser ikke så pænt ud.

Hæld til sidst råcremen ud over og fordel den pænt hen over kompotten og pynt så med mynteblade eller smukke spiselige blomster. Drys gerne med lidt hakket chokolade.

God fornøjelse og nyd denne lækre sommerkage! Vær opmærksom på, at hele kagen skal spises inden for få timer …

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar