Hyldeblomstsalt med purløg er intet mindre end perfekt til de lune grillaftener, vi har lige nu, og smager vidunderligt på en grillet majskolbe med smør eller på en grillstegt bøf.
Jeg er helt tosset med kryddersalte. Jeg nyder at lave dem – måske fordi det er sådan nogle små, overkommelige projekter med et hurtigt resultat og næsten umuligt at gøre forkert – og synes, det er en fornøjelse at sætte et udvalg af forskellige kryddersalte på bordet til middagen.
Derfor har jeg også et kæmpelager af groft havsalt, så jeg altid kan lege og eksperimentere med alle de forskellige krydderurter og spiselige blomster, jeg har i haven. Det er en hyggelig ting at lave kryddersalt, og her kan børnene også nemt være med.
Når jeg laver kryddersalt bruger jeg altid den lille minihakker (eller tilnærmelsesvis minifoodprocessor), som følger med et stavblenderkit. Jeg har indimellem forsøgt mig med at bruge en almindelig stor foodprocessor, når jeg har villet lave store portioner, men jeg synes ikke, resultatet bliver ordentligt. Så laver jeg hellere ad flere omgange.
Opskrift på hyldeblomstsalt med purløg og purløgsblomster
- 100 g groft havsalt
- 10 store skærme hyldeblomster
- Et bundt purløg (et par centimeter i diameter)
- ca. 10 blomsterhoveder fra purløgene
Klip purløgene i mindre stykker og klip blomsterne fra halvdelen af hyldeblomstskærmene af i små klaser. Nip de små blomster af halvdelen af purløgsblomsterhovederne.
Kom det hele i en minihakker eller en foodprocessor sammen det grove salt og kør til saltet begynder at blive grønt.
Tilsæt nu resten af purløgsblomsterner og hyldeblomsterne ved at nulre dem af eller klippe dem af med en lille saks.
Bland salt og blomster godt sammen og bred det ud på et stykke bagepapir eller i et fad og stil kryddersaltet til tørre et lunt og tørt sted eller stil det ud i solen.
Først vil saltet tørre og derefter trække væden ud af purløgene og blomsterne, hvorefter det tørrer igen.
God fornøjelse med din hyldeblomstsalt!
2 comments
Skal hyldeblomst salt ikke i ovnen?
Hej Mette
Nej, det behøver det ikke, men du kan godt. Men på denne årstid er det så lunt, at det ikke er nødvendigt! Du kan lade det tørre ved stuetemperatur eller i solen, eller du kan bevare saltet fugtigt ved at komme det i et sylteglas med låg og opbevare det i køleskabet.
God fornøjelse med det!
Mange hilsner Trine