Kryddersalt

Hyldeblomstsalt med grønne purløg og lilla purløgsblomster

Hyldeblomstsalt med purløgHyldeblomstsalt med purløg er intet mindre end perfekt til de lune grillaftener, vi har lige nu, og smager vidunderligt på en grillet majskolbe med smør eller på en grillstegt bøf.

Jeg er helt tosset med kryddersalte. Jeg nyder at lave dem – måske fordi det er sådan nogle små, overkommelige projekter med et hurtigt resultat og næsten umuligt at gøre forkert – og synes, det er en fornøjelse at sætte et udvalg af forskellige kryddersalte på bordet til middagen.

Derfor har jeg også et kæmpelager af groft havsalt, så jeg altid kan lege og eksperimentere med alle de forskellige krydderurter og spiselige blomster, jeg har i haven. Det er en hyggelig ting at lave kryddersalt, og her kan børnene også nemt være med.

Når jeg laver kryddersalt bruger jeg altid den lille minihakker (eller tilnærmelsesvis minifoodprocessor), som følger med et stavblenderkit. Jeg har indimellem forsøgt mig med at bruge en almindelig stor foodprocessor, når jeg har villet lave store portioner, men jeg synes ikke, resultatet bliver ordentligt. Så laver jeg hellere ad flere omgange.

Kryddersalt med hyldeblomst

Opskrift på hyldeblomstsalt med purløg og purløgsblomster

  • 100 g groft havsalt
  • 10 store skærme hyldeblomster
  • Et bundt purløg (et par centimeter i diameter)
  • ca. 10 blomsterhoveder fra purløgene

Klip purløgene i mindre stykker og klip blomsterne fra halvdelen af hyldeblomstskærmene af i små klaser. Nip de små blomster af halvdelen af purløgsblomsterhovederne.

Kom det hele i en minihakker eller en foodprocessor sammen det grove salt og kør til saltet begynder at blive grønt.

Tilsæt nu resten af purløgsblomsterner og hyldeblomsterne ved at nulre dem af eller klippe dem af med en lille saks.

Bland salt og blomster godt sammen og bred det ud på et stykke bagepapir eller i et fad og stil kryddersaltet til tørre et lunt og tørt sted eller stil det ud i solen.

Først vil saltet tørre og derefter trække væden ud af purløgene og blomsterne, hvorefter det tørrer igen.

God fornøjelse med din hyldeblomstsalt!

Frisklavet hyldeblomstsalt

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar