Denne pavlova med bagte blommer, friske figner, creme og kanelmarengs er en skøn og indbydende efterårskage, som er nem at lave og som smager både frisk og let, krydret og sød på én gang. Kagen er smuk at servere og lyser ethvert bord op.
Marengs med kanelsmag
Kanelpavlova med blommer og figner er en virkelig skøn kage, som får en til at tænke på krydret efterår, høst og smukke mørke frugter. En pavlova går man aldrig galt i byen med, hverken som dessert eller som kage til kaffen. Og denne variant med kanel må siges at være helt oplagt at servere i efteråret.
Der er nemlig kanel i marengsen, hvilket giver den en dejlig krydret smag. Derudover er der bagte blommer ovenpå, som også kan laves med kanel, hvis man har lyst til det. De friske figner bidrager med friskhed til kagen og pynter smukt.
Om at lave marengs
Er du en af dem, som har oplevet, at marengsen ikke bliver helt som planlagt? Det er jeg også, og det tror jeg faktisk, at mange har oplevet. Og det er bare så irriterende! Derfor har jeg lavet en komplet guide til at få succes med din marengs. Her er der forklaret, hvor lang tid, du skal piske dine æggehvider, hvornår sukkeret skal i og hvordan marengsen skal se ud, når den er færdig. Og meget mere.
Du finder min guide til marengs her.
Den er lidt nørdet, men det er bare så fedt at nå godt i mål med sin marengs – og kunne lave en smuk pavlova.
Opskrift på kanelpavlova med blommer og figner
Opskriften på den lækre marengskage finder du lige nedenfor. Kagen består af dele, du skal lave:
- Bagte blommer
- Marengs
- Creme
Derudover pyntes kages med friske figner og friske salvieblade (som har sådan en smuk grågrøn farve).
Om du laver de bagte blommer først eller efter marengsen er op til dig. De smager skønt både kolde og lune. Vær dog opmærksom på, at marengsen kræver lang tid i ovnen og har godt at at stå og køle meget langsomt af til sidst, så du ikke oplever, at den krakelerer. Du kan faktisk med fordel bage marengsen dagen før, den skal serveres.
Du finder opskriften på bagte blommer her.
Får du lyst til at lave mere med blommer, så kan det i øvrigt være, du vil finde mere inspiration i mine mange andre opskrifter med blommer:
Se alle opskrifter med blommer
Kanelpavlova med blommer og figner
Ingredienser
Marengs
- 3 æggehvider
- 180 g hvid sukker
- 1 lille tsk klar eddike
- 2 tsk stødt kanel
Creme
- 1,5 dl fløde
- 1,5 dl cremefraiche, skyr eller lignende
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk lys sirup
Pynt/frugter
- 2 friske figner
- ca. 10 halve bagte blommer
- 6-8 friske salvieblade
Sådan gør du
Marengs
- Tænd ovnen og sæt den på ca. 95-100 grader (marengs må ikke bages over 115 grader og ovne bager forskelligt).
- Pisk æggehviderne i en ren og tør skål, som ikke er af plastik, sådan her:Først pisker du ved lav hastighed, indtil der begynder at komme små bobler i æggehviderne, derefter sætter du din håndmikser på fuld kraft og pisker videre i et minut eller to, indtil æggehviderne danner små bløde skumtoppe. Dette kan du ikke se, mens du pisker, derfor er du nødt til at stoppe op med mellemrum og tjekke dine æggehvider, så du ikke pisker dem for meget. Du kan se de bløde skumtoppe, når du trækker piskerisene op af æggehviderne. I bunden af piskerisene vil æggehviderne sidde som bløde skumtoppe, dvs. at “spidsen” af toppen bøjer ned og står ikke lige op.
- Så tilsætter du sukker lidt efter lidt, ca. ad 3-4 omgange, og pisker, indtil du har helt stive skumtoppe. Marengsen er færdig, når du ikke længere kan mærke sukkerkornene mellem to fingre, når du tager en lille klat marengs på.
- Tilsæt tilsidst eddike og kanel og pisk videre i nogle sekunder, så både eddike og kanel blandes godt i marengsen.
- Kom marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg marengsen i en tyk og høj klat i midten af pladen og begynd så at smøre eller nærmest mase marengsen ned i midten, så den tvinges ud i siderne. På denne måde får du nemmere en rund kage samtidig med, at der danner sig en kant. Marengsen skal være ca. 25 cm i diameter. Pres ned i midten, så du til sidst har en lille "skål", hvor du kan fylde creme i. Drys lidt kanel på kanten rundt.
- Sæt marengsen i ovnen og bag den i ca. 1 time og 45 min. – 2 timer – afhængigt af, hvor høj din kant på marengsen er. DET ER VIGTIGT, AT DU IKKE ÅBNER OVNEN, MENS MARENGSEN BAGER!
- Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i 20 minutter med ovndøren lukket, åbn derefter ovndøren på klem og lad marengsen køle helt af.
Creme
- Pisk fløden og bland cremefraiche, vaniljesukker og en skefuld lys sirup i.
Pynt/frugter
- Lav de bagte blommer og drys evt. med en teskefuld kanel ovenpå, så blommerne får en krydret smag af kanel.
- Skær fignerne i både.
Samling af pavlovaen
- Hæld creme i midten af marengsbunden og læg forsigtigt bagte blommer og figner ovenpå. Pynt med friske salvieblade.
- Server med det samme.