Menu
Råvarer

Opskrifter med jordbær

Friske jordbær overhældt med fløde

Jordbær er en af danskernes mest elskede bær, og vi venter alle med længsel på, at jordbærsæsonen skal gå i gang hver eneste sommer. Her finder du opskrifter med jordbær og masser af inspiration til, hvordan du kan bruge havens jordbær til alt fra desserter, salsa, sirupper og snaps.

Friske jordbær overhældt med fløde

Jordbær

Vi kender alle de søde røde bær, som for mange er en af sommerens favoritter. Jordbær er fulde af vitaminer og mineraler, og det gælder om at spise løs af jordbærrene, mens de er i sæson – selv om sæsonen bliver længere og længere. Også i haven kan du lave en lang jordbærsæson ved at dyrke forskellige sorter, som modner efter hinanden.

Jordbær bruges mest i kager, desserter, is, drinks, smoothies og milkshakes. Og så kan du selvfølgelig sylte jordbærrene og lave alt fra marmelade, gelé, grød og sirup. Prøv også at lave en snaps på jordbær – det smager fremragende!

Har du ikke selv jordbær i haven, er der mange steder, hvor du kan plukke selv. Her kan du plukke jordbær i kilovis og omsætte til marmelade og andet godt, så snart du kommer hjem eller ordne jordbærrene og komme dem i fryseren.

Vi gør som regel begge dele. Vi spiser alle jordbærrene fra haven friske, og når sæsonen er ovre i haven, kører vi afsted til selv-pluk og fylder fryseren op med lækre bær til resten af året. Så kan vi nemlig året rundt lave lækkerier med de dejlige bær.

Jeg håber, du finder inspiration i disse mange opskrifter med jordbær. God fornøjelse!

Jordbærmarmelade med hyldeblomster

Jordbærmarmelade med hyldeblomster

To af de allerbedste ting ved sommeren er jordbær og hyldeblomster, og derfor er netop denne marmelade så usandsynligt skøn. Det er nemlig en jordbærmarmelade med hyldeblomster, som bliver kogt med, og det giver marmeladen en helt speciel sommerlig og frisk smag. Dette er helt klart en af vores allerbedste opskrifter med jordbær.

Se opskriften på jordbærmarmelade med hyldeblomster

Koldskål med jordbær

Jordbærkoldskål med vaniljeskum og jordbær

Jordbærkoldskål hører til blandt familiens favoritretter, og koldskålen skal laves på lige netop dette tidspunkt, hvor vi høster jordbær. Det er jo ikke fordi, man ikke kan lave jordbærkoldskålen resten af året, men den smager altså slet ikke halvt så godt, som når man bruger de friske, nyplukkede bær.

Se opskriften på jordbærkoldskål

Jordbær med fløde og hyldeblomstsirup

Jordbær med fløde og hyldeblomstsirup

Smagen af dansk sommer: Jordbær med fløde og hyldeblomstsirup. Der er vist intet, der slår denne dessert i juni og juli, det er altså bare den mest vidunderlige sommerdessert. Helt enkel – og helt utrolig velsmagende og nydelsesfuld.

Se opskriften på jordbær med fløde og hyldeblomstsirup

Hyldeblomst-jordbærsnaps

Hyldeblomst-jordbærsnaps

Dette er en rigtig lækkerbidsken: Hyldeblomst-jordbærsnaps. Og det er i juni, du skal lave den, mens hylden blomstrer og jordbærrene er i sæson. Du vil ikke fortryde det!

Se opskriften på hyldeblomst-jordbærsnaps

Jordbærsalsa med hyldeblomst

Jordbærsalsa med hyldeblomst

Jordbærsalsa er et lækkert tilbehør til den varme ret, uanset om det er en grillbøf, fisk på grillen eller hyldeblomstmarineret kylling. Jordbærsalsaen tilføjer friskhed på tallerkenen og smager fantastisk.

Se opskriften på jordbærsalsa

Hjemmelavet Eton Mess med jordbær

Eton Mess

Eton Mess er et vidunderligt rod af lækre solmodne jordbær, klistret marengs og flødeskum med vaniljesmag. Det bliver næsten ikke bedre – det er en af sommerens allerbedste desserter. Og så er den tilmed nem og hurtig at lave.

Se opskriften på Eton Mess

Jordbærmilkshake med hyldeblomst

Jordbærmilkshake med hyldeblomst

Denne jordbærmilkshake med hyldeblomst er intet mindre end verdens bedste milkshake. Koncentreret smag af sol og sommer. En milkshake, man ikke kan stoppe med at suge ind, før man er nået til sidste dråbe. En uforglemmelig milkshake.

Se opskriften på jordbærmilkshake

Kefir smoothies

Kefir smoothies med jordbær og ribs

Kefir smoothies er lavet på kefir, som er en fermenteret mælkedrik lavet på en kefirsvamp. Kefir smager lidt som tyk kærnemælk og er fyldt med probiotika. Faktisk indeholder kefir op mod 50-60 forskellige bakterier og gærsvampe, hvilket er en hel del sammen lignet med almindelig yoghurt, som typisk indeholder en 7-8 forskellige bakterier.

Se opskriften på kefir smoothies

Hjemmelavet jordbærsirup

Jordbærsirup

Lav din egen lækre jordbærsirup med en intens smag af de søde, røde bær, som du kan bruge på din morgenmad, i desserter og i dressinger og marinader. Jordbærsirup kan du også bruge til at lave den lækreste jordbæris med en intens smag af sommersøde jordbær.

Se opskriften på jordbærsirup

Morgenmad med skyr og jordbær

Himmelsk morgenmad – skyr med jordbær i hyldeblomstsirup

Ahh, skyr med jordbær og hyldeblomstsirup og lidt knas. Så bliver morgenmaden næsten ikke bedre. jeg elsker den stille morgenstund og at sidde i ro og fred og nyde min morgenmad.

Se, hvordan du laver himmelsk morgenmad

Rødgrød med vaniljeis

Rødgrød med vaniljeis

Her i højsommeren, hvor bærbuskene bugner, er der ikke noget som hjemmelavet rødgrød – sprængfyldt med vitaminer, intens smag af sommer og helt indiskutabelt fantastisk som dessert. Rødgrød med en hjemmelavet vaniljeis er uden tvivl et af sommerens højdepunkter.

Se opskriften på rødgrød

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar