Menu
Desserter

Jordbærkoldskål med vaniljeskum og jordbær

Jordbærkoldskål med friske jordbær

En yndlingsdessert i juni er uden tvivl denne jordbærkoldskål, som serveres med en vaniljeskum og friske jordbær. Koldskålen laves på friskplukkede jordbær, hvilket giver en intens jordbærsmag og smager fuldstændig fantastisk.

En rigtig junidessert

Jordbærkoldskål hører til blandt familiens favoritretter, og koldskålen skal laves på lige netop dette tidspunkt, hvor vi høster jordbær. Det er jo ikke fordi, man ikke kan lave jordbærkoldskålen resten af året, men den smager altså slet ikke halvt så godt, som når man bruger de friske, nyplukkede bær.

Hvert år tager vi ud og plukker jordbær i Kobbersted – hele familien. Vi fylder skåle og bøtter og maver og slæber hjem og fylder hele køkkenet med jordbær. Og så går vi ellers i gang. Der er helt faste ting på menuen de kommende dage. En af dem er jordbærkoldskål med vaniljeskum og jordbær.

Jordbærkoldskålen laver jeg som regel i en blender, men du kan sagtens lave den på helt klassisk vis, hvor du blander det hele i en skål med en håndmikser. Så blender du blot jordbær med sukker og vaniljesukker først – enten i en blender eller med en stavblender.

Jordbærkoldskål med vaniljeskum

Opskrift på jordbærkoldskål

Lige her neden for finder du den nemme opskrift på hjemmelavet koldskål med intens jordbærsmag. Vaniljeskummet passer utrolig godt til, men du kan også nøjes med at spise jordbærkoldskålen med jordbær til og evt. nogle hjemmebagte kammerjunkere til.

Brug gerne meget modne og helt friskplukkede danske jordbær, så du får den vildeste jordbærsmag i din koldskål.

Har du plukket mange jordbær eller har du bare et hav af jordbær i haven, så kan det være, du vil finde lidt inspiration i nogle af mine mange opskrifter med jordbær. Her er nogle af de mest populære:


Jordbærmilkshake med hyldeblomst

Hyldeblomst-jordbærsnaps

Hjemmelavet jordbærmarmelade med hyldeblomster

Jordbær med fløde og hyldeblomstsirup

Hjemmelavet jordbærsirup


Se alle opskrifter med jordbær

Jordbærkoldskål med friske jordbær

Jordbærkoldskål

En yndlingsdessert i juni er uden tvivl denne jordbærkoldskål, som serveres med en vaniljeskum og friske jordbær. Koldskålen laves på friskplukkede jordbær, hvilket giver en intens jordbærsmag og smager fuldstændig fantastisk.
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 15 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Jordbærkoldskål

  • 500 g friskplukkede jordbær
  • ca. 10 spsk rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 liter tykmælk
  • 1/2 liter kærnemælk

Vaniljeskum

  • 2 æggehvider (gerne pasteuriserede)
  • ca. 6-8 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Servering

  • 500 g friske jordbær
  • evt. friske mynteblade

Sådan gør du
 

Jordbærkoldskål

  • Skyl og rens jordbærrene.
  • Blend dem i en stor blender sammen med sukker og vaniljesukker. Her er du nødt til at smage til, da der er stor forskel på, hvor søde jordbærrene er i sig selv, og hvor sød, du foretrækker koldskålen.
  • Hæld derefter tykmælk og kærnemælk i og blend til du har en ensartet lyserød koldskål. Smag til og tilføj evt. mere sukker eller vanilje. Hvis du har noget hjemmelavet hyldeblomstsirup, er det også supergodt her. Det tilfører koldskålen en fantastisk smag. Hyldeblomstsaft kan også bruges.

Vaniljeskum

  • Pisk æggehviderne helt stive.
  • Hæld derefter langsomt sukker i, mens du pisker. Tilsæt vaniljesukkeret.
  • Når skummet begynder at blive mere sej, stopper du med at tilsætte sukker. Smag på det. Skummet skal være let og sødt og lige til at tage en skefuld af. Det må ikke blive sej og umedgørlig, så har du hældt for meget sukker i. Tilførslen af sukker handler både om konsistens og holdning, så det er helt op til dig, hvor meget sukker der skal i.

Servering

  • Skær de restende jordbær i hvarte og lad dem trække i en skål med lidt vaniljesukker.
  • Server jordbærkoldskålen med skum i midten og drys kvarte jordbær over. Pynt evt. med et mynteblad eller to.
Keyword Jordbær, Sommer
Koldskål med jordbær

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar