Desserter

Jordbærmilkshake med hyldeblomst

Jordbærmilkshake med hyldeblomstDenne jordbærmilkshake med hyldeblomst er intet mindre end verdens bedste milkshake. Koncentreret smag af sol og sommer. En milkshake, man ikke kan stoppe med at suge ind, før man er nået til sidste dråbe. En uforglemmelig milkshake.

Hemmeligheden bag den gode milkshake

Første gang vi smagte denne milkshake var på en en fin restaurant for efterhånden en del år siden. Vi kendte tilfældigvis køkkenchefen, og da han efter middagen kom ud for at sige hej, spurgte vi ham, hvad de dog puttede i den jordbærmilkshake, som fik den til at smage så vidunderligt.

Hyldeblomst, svarede han og fortalte, at de lavede deres egen hyldeblomstsirup, som de blandede i milkshaken i stedet for sukker, fordi det gav en helt fantastisk smag. Og vi måtte give ham ret.

Siden har vi hvert år lavet vores egen milkshake, efter at vi først har plukket hyldeblomster og lavet vores egen hyldeblomstsaft og derefter hyldeblomstsirup. Jordbærrene har vi i haven til husbehov, men vi tager dog alligevel ud på en jordbærmark hvert år og plukker jordbær i rigelige mængder, så vi både kan producere jordbærmarmelade med hyldeblomst, jordbærkoldskål, jordbærmilkshake, pavlova med jordbær og meget andet og selvfølgelig fylde fryseren op, så vi har til smoothies og shakes senere på året.

Jordbærmilkshake med hyldeblomst

Opskrift på jordbærmilkshake med hyldeblomst (4-5 personer)

Skyl og nip jordbærrene (med mindre du har plukket dem i din have og de ikke er beskidte, for så skal du endelig undlade at skylle dem).

Blend jordbærrene sammen med hyldeblomstsiruppen i en blender, indtil puréen er helt fin.

Kom vaniljeis i ad to tre omgange, og blend til du har en jævn shake.

Smag til, om milkshaken har den rette sødme og smag og tilsæt evt. mere sirup. Det kommer lidt an på jordbærrenes sødme, hvor meget der skal i.

Fyld milkshaken på glas og pynt evt. med et jordbær på toppen.

Og server kun denne lækre jordbærmilkshake med hyldeblomst for dem, du virkelig holder af – for det er dyrebare dråber, som man nødigt giver fra sig til hvem som helst 🙂

Jordbærmilkshake med hyldeblomst

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar