Kryddersnaps

Hyldeblomst-jordbærsnaps

Hyldeblomst-jordbærsnapsDette er en rigtig lækkerbidsken: Hyldeblomst-jordbærsnaps. Og det er nu, du skal lave den, mens hylden blomstrer og jordbærrene er i sæson. Du vil ikke fortryde det!

Det bedste af sommeren på glas

Der findes næsten ikke noget bedre end jordbær og hyldeblomster på denne tid af året (det skulle da lige være nye kartofler, asparges og hybenroser og …), og det er en glæde at kunne putte disse fantastiske smage på glas.

Denne kryddersnaps kan bevæge sig mellem at være en rigtig snaps og en sød likør, som smager skønt til en dessert, fx jordbær med fløde og hyldeblomstsirup. Det er helt op til dig, hvad du bedst kan lide, og du kan søde din hyldeblomst-jordbærsnaps i forhold til, hvordan du gerne vil anvende den.

Kryddersnapsen er virkelig let at lave og kan desuden anvendes i sommerdrinks, velkomstdrinks og lignende. Så jeg lover dig, at du ikke brænder inde med denne snaps – heller ikke, hvis du ikke helt er snapsetypen.

Lav din egen hyldeblomst-jordbærsnaps

Sådan laver du hyldeblomst-jordbærsnaps

  • ca. 10 jordbær (usprøjtede og/eller økologiske – og allerhelst fra egen have :-))
  • 2-3 skærme friskplukkede hyldeblomster
  • 35 cl klar snaps eller vodka
  • flydende honning, fx acaciehonning

Rens jordbærrene og fjern den grønne stilk.

Ryst hyldeblomstskærmene fri for smådyr og skidt, men skyl dem endelig ikke – du skal nemlig have al pollen med, som er det der giver smag til snapsen.

Læg både jordbær og hyldeblomster i et sylteglas og hæld snaps eller vodka henover. Snapsen skal gerne nogenlunde dække jordbær og hyldeblomster.

Sæt låg på glasset og lad kryddersnapsen trække i 1-2 uger.

Hæld snapsen gennem en sigte for at få jordbær og hyldeblomstskærmene fra og hæld snapsen tilbage i sylteglasset. Hvis du synes, den skal sødes, kommer du 1/2 til 1 spsk honning i, som du lader opløse sig.

Nu kan du filtrere snapsen.

Det gør du ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i.

Men husk lige at smage på snapsen først, så du er sikker på, at den har den sødme og smag, som DU kan lide. Er snapsen blevet for sød eller for kraftig, kan du fortynde den med lidt mere snaps. Er den ikke sød nok, tilføjer du blot lidt mere honning.

Er du vild med hyldeblomster og kryddersnaps, så prøv også at lave en hyldebærsnaps med citron!

God fornøjelse!

Lav din egen hyldeblomst-jordbærsnaps

Lav din egen hyldeblomst-jordbærsnaps

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar