Kryddersnaps

Lavendelsnaps

Lavendelsnaps er en af mine yndlings kryddersnapse. Umiddelbart tænker man måske, at det er en parfumeret sag, men lavendelsnaps smager fantastisk – ikke mindst i en velkomstdrink blandet med Asti.

Duften af lavendler

Der er ikke noget som duften af lavendler, og det er en rigtig spændende blomst at bruge i køkkenet, synes jeg. Den klæder kager og desserter godt, og så er den genial i snaps.

Når jeg laver snapse første gang, laver jeg altid af en halv flaske klar snaps, det vil sige ca. 35 cl. Hvis jeg synes, det er en god snaps producerer jeg mere. På den måde kommer jeg ikke til at “spilde” en masse god snaps på at lave kryddersnapse, jeg ikke bryder mig om.

Lavendelsnaps laver jeg dog altid en hel flaske af.

Lavendelsnaps

Sådan laver du lavendelsnaps

  • friskplukkede lavendler
  • klar snaps
  • evt. en smule honning (jeg bruger klar akaciehonning)

Pluk friske lavendler i din have. De skal være i blomst, og du skal plukke stilkene af. Tjek lavendlerne for små insekter og skidt, inden du bruger dem.

Fuld et sylteglas eller en glasflaske ca. kvart op med lavendlerne.

Hæld klar snaps over og lad lavendelsnapsen trække i op til tre dage. Smag evt. på den undervejs. Den får en flot gylden farve.

Ligesom andre blomstersnapse, vinder smagen ved lavendler ikke ved at trække i længere tid.

Hæld snapsen gennem en sigte for at få bladene fra og hæld snapsen tilbage i sylteglasset. Hvis du synes, den skal sødes, kommer du 1/2 til 1 spsk honning i, som du lader opløse sig. Lad snapsen opløse honningen.

Nu kan du filtrere snapsen.

Det gør du ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i.

Men husk lige at smage på snapsen først, så du er sikker på, at den har den sødme og smag, som DU kan lide. Er snapsen blevet for sød eller for kraftig, kan du fortynde den med lidt mere snaps.

Det er ikke en nødvendighed, at du søder lavendelsnapsen med honning. Du kan sagtens undlade den, hvis du foretrækker en snaps, som ikke er så sød. Jeg laver den for det meste uden honning, fordi jeg ofte bruger den videre i drinks.

God fornøjelse!

Lavendelsnaps

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar