Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
Kategorier
  • Ansigtet
  • Bålmad
  • Boller
  • Bæredygtig livsstil
  • Den spiselige blomsterhave
  • Desserter
  • Dressinger, pestoer & saucer
  • Drinks & cocktails
  • Fastelavnsboller
  • Fisk & skaldyr
  • Frugt- & nøddesmør
  • Gelé
  • Granola & müesli
  • Grillmad
  • Grundopskrifter
  • Grød
  • Gærbrød
  • Gærkager & sammenlagte kager
  • Håret
  • Haven året rundt
  • Hjemmelavede gaver
  • Hjemmelavet saft
  • Hjemmelavet sirup
  • Hjemmerørt smør & ost
  • Honning- og sukkersyltede frugter, bær & blomster
  • How to & guides
  • Hækleopskrifter
  • Iskaffe
  • Juicer og smoothies
  • Jul
  • Kartoffelretter
  • Kiks & knækbrød
  • Kolde drikke
  • Kompot & chutney
  • Konditorkager
  • Konfekt, chokolade & slik
  • Kroppen
  • Kryddereddiker
  • Krydderolier
  • Kryddersalt
  • Kryddersnaps
  • Kryddersukker, pynt & kandiseret
  • Køkkenhaven
  • Likører
  • Livsstil
  • Madbrød
  • Marengskager
  • Marmelade & syltetøj
  • Morgenmad
  • Morgenmad med yoghurt
  • Morgenmad med æg
  • Morgenmadspandekager
  • Muffins & cupcakes
  • Naturlig kropspleje
  • Ost, snacks & kolde saucer
  • Plantemælk
  • Prydhaven
  • Pynt til bolig og have
  • Råvareguide
  • Råvarer
  • Rejser
  • Rosenhaven
  • Rugbrød
  • Salater
  • Skærekager
  • Småkager & cookies
  • Snacks & nødder
  • Spiselige blomster
  • Strikkeopskrifter
  • Supper
  • Syltede bær & frugter
  • Syltede grøntsager
  • Søde tærter
  • Sødt
  • Tema
  • Tilbehør
  • Tørrede krydderurter og blomster
  • Vafler & pandekager
  • Varm kaffe
  • Varme drikke
  • Varme retter
  • Vegetarretter
  • Workshops
  • Æblekager
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
about
Sød køkkenplakat
Vi er helt vilde med disse citatplakater til køkkenet og særlig denne plakat, synes vi er sød. Plakaten er med søde engelske citater, f.eks citatet “Happiness is homemade”, som er lige i vores ånd.
Se mere
Syltning
  • Hjemmelavet solbærsyltetøj
    Solbærsyltetøj
    • 20. juli 2020
  • Slåensirup
    Slåensirup
    • 12. november 2017
  • Rosenpulver
    Rosenpulver
    • 3. september 2020
  • Tranebærsirup med ingefær
    Tranebærsirup med ingefær
    • 25. februar 2022
  • Ribssyltetøj
    Ribssyltetøj
    • 28. juli 2020
Forår
Kolde drikke
12 Posts
View Posts
Dalgonakaffe
Iskaffe
5 Posts
View Posts
Drinks & cocktails
25 Posts
View Posts
Bålmad
2 Posts
View Posts
Madbrød
17 Posts
View Posts
Tilbehør
12 Posts
View Posts
Grillmad
8 Posts
View Posts
Body butter lavet på morgenfrueblomster
Naturlig kropspleje
6 Posts
View Posts
0
396
0

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

Rabarbergin med mynte
  • Drinks & cocktails

Pink rabarbergin – til en lun sommeraften

  • 24. juni 2018
  • Trine Ellegaard
Total
669
Shares
0
669
Gå til opskrift Udskriv

Lav din egen smagfulde pink rabarbergin af rabarberne fra din have. Ginen skal trække i ca. 4 uger, hvorefter du kan si rabarberne fra og blande den lyserøde gin op i drinks eller blot nyde den med is og tonic.

Smuk lyserød gin

Aaa, en pink rabarbergin på en lun sommeraften – så bliver det da ikke bedre!

Det er altid sjovt at lave sit eget. Det gælder ikke mindst pink rabarbergin. Pink gin er jo temmelig populært lige nu, og det smager da også fantastisk. Meeen, det slår ikke en hjemmelavet pink rabarbergin.

En pink rabarbergin tager ca. 4 uger at lave, så du skal være ude i lidt god tid, hvis du vil sidde og nyde den om aftenen i din sommerferie. Dog vil jeg sige, at man godt kan snyde og spørg ikke, hvor jeg ved det fra.

Rabarberginen er virkelig nem at lave. Man snitter rabarber i små stykker, hælder sukker over og lader det trække et døgns tid, til sukkeret er smeltet. Og så hælder man ellers gin over og væbner sig med tålmodighed.

Dag for dag vil man kunne se, hvordan farven på ginen bliver mere og mere rød, efterhånden som den suger farven ud af rabarberne. Det er en flot proces, og du kan have det store sylteglas med rabarber og gin til at stå på køkkenbordet, så du kan følge med hver dag. Og glæde dig.

Se alle opskrifter med rabarber

Pink rabarbergin

Opskrift på pink rabarbergin

Lige her under finder du den nemme opskrift på pink gin lavet på rabarber. Sørg endelig for at plukke så røde stængler som muligt – så får du den flotteste farve på ginen. Brug fx vinrabarber eller jordbærrabarber, som begge får meget røde stængler.

Og er du vild med drinks med rabarber, så synes jeg da lige, du skal prøve at tjekke disse opskrifter. Måske finder du lidt inspiration:


Iskold rabarberdrink med citronmelissesnaps

Rabarberlikør

Rabarbersnaps med lakridsrod

Pink gin opskrift – sådan laver du din egen pink gin

Pink gin cocktail


Se alle opskrifter på hjemmelavede drinks & cocktails

Rabarbergin med mynte

Pink rabarbergin

Lav din egen smagfulde pink rabarbergin af rabarberne fra din have. Ginen skal trække i ca. 4 uger, hvorefter du kan si rabarberne fra og blande den lyserøde gin op i drinks eller blot nyde den med is og tonic.
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Trækketid 28 days d
Samlet tid 28 days d 15 minutter min
Ret Likører
Køkken Dansk
Antal 70 cl

Equipment

  • 1 Stort sylteglas med låg

Ingredienser
  

  • 800 g røde rabarberstængler (så vidt muligt, da det giver den bedste farve)
  • 400 g sukker
  • 70 cl neutral gin (= en flaske)

Sådan gør du
 

  • Skyl og skær rabarberne ud i ca. 2 cm lange stykker.
  • Hæld rabarberne i et stort sylteglas  eller lignende sammen med sukkeret og lad det stå og trække i et døgn, til sukkeret er opløst og har trukket saften ud af rabarberne.
  • Hæld ginen i og rør rundt i blandingen. Der kan stadig være sukker, som ikke er helt opløst, så sørg for at røre i blandingen jævnligt, så du ikke får hårde sukkerkrystaller i bunden.
  • Lad ginen trække med rabarber og sukker i 4 uger. Rør rundt i den med et par dages mellemrum eller når du lige husker det.
  • Efter 4 uger er din pink rabarbergin drikkeklar. Nu kan du enten filtrere den gennem et tyndt klæde og hælde den på flaske eller du kan blot lade gin og rabarber stå sammen. Rabarberstykkerne pynter ganske smukt i et cocktailglas.
  • Server din pink rabarbergin med is og en god tonic eller danskvand. Pynt med enten rabarberstykker eller en stængel mynte.
Keyword Drinks, Rabarber, Sommer
Rabarbergin

OBS: Vær opmærksom på, at man ikke må spise rabarbernes blade, da de indeholder gift, og indtagelse kan føre til svær forgiftning. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Total
669
Shares
Share 0
Pin it 669
Trine Ellegaard

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Forrige artikel
Tørrede hyldeblomster
  • Spiselige blomster

Tørrede hyldeblomster – en duft af sommer til resten af året

  • 23. juni 2018
  • Trine Ellegaard
Se mere
Næste artikel
Jordbærkoldskål med friske jordbær
  • Desserter

Jordbærkoldskål med vaniljeskum og jordbær

  • 25. juni 2018
  • Trine Ellegaard
Se mere

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Måske vil du også synes om disse ...
Hyldeblomstgin med citron
Se mere
  • Drinks & cocktails

Hyldeblomstgin med citron

  • Trine Ellegaard
  • 29. juni 2024
Blommegin
Se mere
  • Drinks & cocktails

Blommegin

  • Trine Ellegaard
  • 30. oktober 2023
Sloe Gin Fizz – cocktail med slåengin
Se mere
  • Drinks & cocktails

Sloe Gin Fizz

  • Trine Ellegaard
  • 1. oktober 2022
Drink med slåengin og hyldeblomst
Se mere
  • Drinks & cocktails

Drink med slåengin og hyldeblomst

  • Trine Ellegaard
  • 28. september 2022
Slåengin med rosmarin og limoncello
Se mere
  • Drinks & cocktails

Slåengin med rosmarin og limoncello

  • Trine Ellegaard
  • 19. september 2022
Hyben Gin Hass
Se mere
  • Drinks & cocktails

Hyben Gin Hass

  • Trine Ellegaard
  • 16. september 2022
Astronaut drink
Se mere
  • Drinks & cocktails

Astronaut drink

  • Trine Ellegaard
  • 21. august 2022
Ginger Drop
Se mere
  • Drinks & cocktails

Ginger Drop

  • Trine Ellegaard
  • 25. juni 2022
Rabarberbombe
Se mere
  • Drinks & cocktails

Rabarberbombe

  • Trine Ellegaard
  • 2. juni 2022
10 comments
  1. Pernille siger:
    15. maj 2020 kl. 17:48

    Når du skriver neutral gin, er det så en alm. gin eller kan få en uden “smag”? Hvilket mærker har du brugt?

    Svar
    1. Trine Ellegaard siger:
      15. maj 2020 kl. 18:33

      Hej Pernille

      Pointen er egentligt bare, at du skal bruge en billig slavegin, da den alligevel smager mest af rabarber, når du er færdig. Dvs. en almindelig gin, der er lavet på enebær og ikke tomater eller passionsfrugt eller noget andet eksotisk. Og ikke en dyr gin, som du havde tænkt dig at nyde smagen af 🙂 Jeg har brugt flere forskellige slags, bl.a. en Gordon’s. Håber det hjælper.

      Mange hilsner
      Trine

      Svar
  2. Stephanie siger:
    17. juni 2020 kl. 13:16

    Åh hvor ser det godt ud.
    Rabarberne er høstet og blandingen er klar. Skal det sættes i køleskab eller er det bedre at lade det stå ude og trække?

    Svar
    1. Trine Ellegaard siger:
      17. juni 2020 kl. 13:54

      Hej Stephanie

      Ja, det kan jeg love dig, det også er 🙂
      Jeg lader min stå og trække på køkkenbordet med låg på. Alkoholen sørger for, at der ikke går mug og råd i rabarberne, selv om de står i lang tid.

      God fornøjelse med det!

      Mange hilsner Trine

      Svar
  3. Alice Vesterager siger:
    23. juni 2020 kl. 20:48

    Jeg har en del rabarber i fryseren. Kan jeg tø dem op og bruge dem eller skal det være friske rabarber?

    Svar
    1. Trine Ellegaard siger:
      27. august 2020 kl. 6:17

      Hej ALice

      Du kan godt bruge rabarber, der har været nedfrosset, men vær sikker på, at du ikke får for meget vand med, for så tror jeg, din Crabarbergin bliver en lidt tynd oplevelse 🙂

      Mange hilsner
      Trine

      Svar
  4. Joan siger:
    20. juli 2021 kl. 12:53

    Kan man bruge en plastic beholder (jeg har en med tud til drinks) til at opbevare gin og rabarber de fire uger det trækker, eller bør det være glas?

    Svar
    1. Trine Ellegaard siger:
      3. september 2021 kl. 9:14

      Hej Joan

      Du kan sagtens bruge en plastikbeholder, men den vil sikkert tage smag af gin’en og vil være svær at bruge til andet efterfølgende. Jeg selv foretrækker en glasbeholder, da den kan vaskes mere ren ind brug. Plastik tenderer til at blive “beskidt” med tiden, fordi fedt, farver og smag gerne vil sætte sig i beholderen.

      God fornøjelse!

      Mange hilsner Trine

      Svar
  5. Susanne Bengtsson siger:
    2. december 2022 kl. 15:30

    Hvor længe kan ginen holde sig, jeg har en der har stået i 5 måneder

    Svar
    1. Trine Ellegaard siger:
      13. december 2022 kl. 7:48

      Hej Susanne

      Den kan jo nærmest holde sig for evigt, da det jo er alkohol, men farven på ginen vil lige så stille falme, jo længere tid den står, og rabarbersmagen vil også blive svagere. Du kan sagtens drikke den med fornøjelse her 5 måneder efter, men ellers vil jeg sige, at den er allerbedst de første 2-3 måneder. Hæld evt. resten af din flaske over nogle nye rabarber, når sæsonen starter igen 🙂

      Mange hilsner Trine

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

frahaventilmaven

FØLG FRA HAVEN TIL MAVEN PÅ INSTAGRAM

frahaventilmaven
En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig e En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig er sund, er svær at sige nej til. Disse overnight oats med tiramisusmag er en fantastisk morgenmad, som både er nem at lave, er sund og smager vidunderligt.

Se opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#overnightoats #tiramisuovernightoats #morgenmad #foodprep #foodprepping #tiramisu #havregrød #nemmorgenmad #morgenmadmedyoghurt  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad beh Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad behøver man egentligt mere? Den knasende karamel med mandelsmag i den cremede flødeis – mums! 

Og det bedste er, at isen kan laves på næsten ingen tid. Når først mandelkrokanten er lavet, tager det blot 10 minutter at røre isen sammen. Det er virkelig let og med meget få ingredienser. Nogle gange er det mest simple bare det mest lækre.

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#nougatis #hjemmelavetis #parfait #flødeis #is #icecream #iselsker #mandelkrokant #mandler #karamel #dessert #isdessert #desserts  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Cremet tranebærmarmelade med ribs ❤️

Tranebær er en af december måneds dejligste råvarer - et smukt rødt og syrligt bær. Og fuld af pektin og derfor utrolig nem at lave marmelade af. 

I denne cremede marmelade er der skruet op for intensiteten både smagsmæssigt og farvemæssigt ved at tilsætte ribs. Det giver en absolut vidunderlig julerød marmelade med den vildeste syrligt-søde smag. 

Jeg har lavet den cremet, så den kan bruges i kager eller til at smøre på pandekager, scones eller bare et stykke friskbagt brød. Er også perfekt til Linzer småkager, æbleskiver og snefnug. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#tranebærmarmelade #tranebær #julemarmelade #ribs #tranebær-ribsmarmelade #juleopskrift #juleopskrifter  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #syltning #marmelade #cranberry #cranberrymarmalade
Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtene Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtenedicin, hvor bestandele fra urter, krydderier, frugter og grøntsager trækkes ud i æblecidereddike. Efter nogle uger har man en i fusion af alt det, man traditionelt tilskriver en helende og antiinflammatorisk virkning på kroppen. 

Fire cider er derfor kendt for at kunne afværge forkølelse, hjælpe fordøjelsen og øge blodcirkulationen. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#firecider #ildcider #kryddereddike #sundhed #hjemmelavetildeddike #ildeddike  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Så blev det december, og vi har pyntet op med hje Så blev det december, og vi har pyntet op med hjemmelavet citrusjulepynt, grangrene og lys. Vi har bagt pebernødder a la lagkagehuset og det lækreste sirupsbrød (som vi har ventet længe på). Og nydt det smukke frostvejr. Glædelig 1. december ❤️

Opskrifterne på pebernødder og sirupsbrød finder du på frahaventilmaven.dk

———

#julepynt #naturligtjulepynt #tørredeappelsiner #tørredelime #tørredegrapefrugt #pebernødder #december #jul #sirupsbrød #altgodthjemmelavet #tilbagetilrøddene #julesirupsbrød #pebernødderalalagkagehuset #frahaventilmaven #felderstjerne #køkkensysler#julesmåkager
Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidu Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidunderlige spiselige blomst, som også kan bruges i naturlig skønhedspleje og til farvning. 

Tørrer du rosenbladene, kan de holde sig i et års tid, og du kan både pynte kager med dem, lave olieinfusioner til cremer og salver og ansigtsmasker, lave rosenpulver eller bruge dem til bundle dyeing. 

Læs mere om, hvordan du tørrer roser på frahaventilmaven.dk og find masser af inspiration til, hvad du kan bruge både friske og tørrede rosenblade til. 

———

#spiseligeblomster #spiseligeblomsterfrahaven #roser #rosenblade #tørrederosenblade #tørring #roserfrahaven #spisdineroser #roserisæson #juni #rosentid #opskrift  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #tørringafblomster
Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at sanke og høste, samle forråd og konservere. Jeg tørrer blomster og krydderurter, presser blomster og farver garn og stof. Og så laver jeg selvfølgelig saft og marmelade og gelé, kryddersalte og kryddereddiker og meget mere. 

Kamille er en vidunderlig blomst at sanke i naturen, og den kan bruges til et hav af ting - både frisk og tørret. Og da man ikke nødvendigvis har tid til at lave det hele, mens det er i sæson, er det en god idé at tørre og gemme til senere brug. 

Find masser af inspiration til tørring af blomster og meget mere på frahaventilmaven.dk

———

#kamille #tørretkamille #kamilleiskønhedspleje #tørredeblomster #konservering #tørring #kamilleblomster #tørringafblomster #juni #sankning #fourager #blomster #vildeblomster  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #junisysler
about
Trine Ellegaard

Madskribent

Haven er mit frirum og køkkenet er min legeplads. Her på bloggen dyrker jeg min begejstring for alt godt hjemmelavet, havens glæder og det enkle, selvforsynende liv med nærvær og nedsat hastighed.
Tilbage til rødderne og gammeldags med vilje!

Velkommen til!

Frahaventilmaven.dk handler om moderne selvforsyning i det små. Om at lave sin mad selv – fra bunden – og gerne af hjemmedyrkede råvarer. Om at lave sig et spisekammer, gemme forråd og konservere havens og naturens gaver. Om at skabe sig et næringsrigt og meningsfyldt liv med hjemmelavet mad, naturlig skønhedspleje, DIY-projekter og dyrkning af egne grøntsager og krydderurter, bær og frugter.
Læs filosofi
Livsstil
  • Naturlig kropspleje
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
  • Bæredygtig livsstil
  • Haven
  • DIY
    • Hjemmelavede gaver
    • Hækleopskrifter
    • Strikkeopskrifter
    • Pynt til bolig og have
  • Rejser
Nyeste opskrifter
  • Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    • 24. februar 2025
  • Ansigtsmaske med gurkemeje
    Ansigtsmaske med gurkemeje til akne og problematisk hud
    • 20. februar 2025
  • Romescosauce
    Romescosauce
    • 10. februar 2025
Nye varer i shoppen
  • Nordic Ware bundt-kageform Nordic Ware Bundt-bageform 'Elegant Party' kr.353,00
  • brødform Professionel brødform kr.169,95
  • støbejernspande Le Creuset støbejernspande kr.1.169,00
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
  • Om
  • Privatlivspolitik
  • Livsstilsshop
God næring til krop og sjæl

Indtast dine søgeord, og tryk på Enter.

Frahaventilmaven.dk anvender cookies for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse på sitet. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, antager vi, at du er indforstået med det.Ok