Drinks

Pink rabarbergin – til en lun sommeraften

Rabarbergin med mynteDet er altid sjovt at lave sit eget. Det gælder ikke mindst pink rabarbergin. Pink gin er jo temmelig populært lige nu, og det smager da også fantastisk. Meeen, det slår ikke en hjemmelavet pink rabarbergin.

En rabarbergin tager ca. 4 uger at lave, så du skal være ude i lidt god tid, hvis du vil sidde og nyde den om aftenen i din sommerferie. Dog vil jeg sige, at man godt kan snyde og spørg ikke, hvor jeg ved det fra.

Pink rabarbergin

Opskrift på pink rabarbergin

  • 800 g røde rabarberstænger (så vidt muligt, da det giver den bedste farve)
  • 400 g sukker
  • 70 cl neutral gin

Skyl og skær rabarberne ud i ca. 2 cm lange stykker.

Hæld rabarberne i et stort sylteglas  eller lignende sammen med sukkeret og lad det stå og trække i et døgn, til sukkeret er opløst og har trukket saften ud af rabarberne.

Hæld ginen i og rør rundt i blandingen. Der kan stadig være sukker, som ikke er helt opløst, så sørg for at røre i blandingen jævnligt, så du ikke får hårde sukkerkrystaller i bunden.

Lad ginen trække med rabarber og sukker i 4 uger. Rør rundt i den med et par dages mellemrum eller når du lige husker det.

Efter 4 uger er din pink rabarbergin drikkeklar. Nu kan du enten filtrere den gennem et tyndt klæde og hælde den på flaske eller du kan blot lade gin og rabarber stå sammen. Rabarberstykkerne pynter ganske smukt i et cocktailglas.

Med tiden vil rabarberginen blive lysere i farven, hvilket jo er et godt incitament til at drikke den inden sommeren er ovre 🙂 Men den vil stadig smage godt og kan sagtens holde sig.

Server din pink rabarbergin med is og en god tonicvand eller danskvand. Pynt med enten rabarberstykker eller en stængel mynte.

God fornøjelse – og drik nu ikke for mange!

Rabarbergin

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar