Menu
Drinks & cocktails

Pink rabarbergin – til en lun sommeraften

Rabarbergin med mynte

Lav din egen smagfulde pink rabarbergin af rabarberne fra din have. Ginen skal trække i ca. 4 uger, hvorefter du kan si rabarberne fra og blande den lyserøde gin op i drinks eller blot nyde den med is og tonic.

Smuk lyserød gin

Aaa, en pink rabarbergin på en lun sommeraften – så bliver det da ikke bedre!

Det er altid sjovt at lave sit eget. Det gælder ikke mindst pink rabarbergin. Pink gin er jo temmelig populært lige nu, og det smager da også fantastisk. Meeen, det slår ikke en hjemmelavet pink rabarbergin.

En pink rabarbergin tager ca. 4 uger at lave, så du skal være ude i lidt god tid, hvis du vil sidde og nyde den om aftenen i din sommerferie. Dog vil jeg sige, at man godt kan snyde og spørg ikke, hvor jeg ved det fra.

Rabarberginen er virkelig nem at lave. Man snitter rabarber i små stykker, hælder sukker over og lader det trække et døgns tid, til sukkeret er smeltet. Og så hælder man ellers gin over og væbner sig med tålmodighed.

Dag for dag vil man kunne se, hvordan farven på ginen bliver mere og mere rød, efterhånden som den suger farven ud af rabarberne. Det er en flot proces, og du kan have det store sylteglas med rabarber og gin til at stå på køkkenbordet, så du kan følge med hver dag. Og glæde dig.

Se alle opskrifter med rabarber

Pink rabarbergin

Opskrift på pink rabarbergin

Lige her under finder du den nemme opskrift på pink gin lavet på rabarber. Sørg endelig for at plukke så røde stængler som muligt – så får du den flotteste farve på ginen. Brug fx vinrabarber eller jordbærrabarber, som begge får meget røde stængler.

Og er du vild med drinks med rabarber, så synes jeg da lige, du skal prøve at tjekke disse opskrifter. Måske finder du lidt inspiration:


Iskold rabarberdrink med citronmelissesnaps

Rabarberlikør

Rabarbersnaps med lakridsrod

Pink gin opskrift – sådan laver du din egen pink gin

Pink gin cocktail


Se alle opskrifter på hjemmelavede drinks & cocktails

Rabarbergin med mynte

Pink rabarbergin

Lav din egen smagfulde pink rabarbergin af rabarberne fra din have. Ginen skal trække i ca. 4 uger, hvorefter du kan si rabarberne fra og blande den lyserøde gin op i drinks eller blot nyde den med is og tonic.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Trækketid 28 d
Samlet tid 28 d 15 min
Ret Likører
Køkken Dansk
Antal 70 cl

Equipment

  • 1 Stort sylteglas med låg

Ingredienser
  

  • 800 g røde rabarberstængler (så vidt muligt, da det giver den bedste farve)
  • 400 g sukker
  • 70 cl neutral gin (= en flaske)

Sådan gør du
 

  • Skyl og skær rabarberne ud i ca. 2 cm lange stykker.
  • Hæld rabarberne i et stort sylteglas  eller lignende sammen med sukkeret og lad det stå og trække i et døgn, til sukkeret er opløst og har trukket saften ud af rabarberne.
  • Hæld ginen i og rør rundt i blandingen. Der kan stadig være sukker, som ikke er helt opløst, så sørg for at røre i blandingen jævnligt, så du ikke får hårde sukkerkrystaller i bunden.
  • Lad ginen trække med rabarber og sukker i 4 uger. Rør rundt i den med et par dages mellemrum eller når du lige husker det.
  • Efter 4 uger er din pink rabarbergin drikkeklar. Nu kan du enten filtrere den gennem et tyndt klæde og hælde den på flaske eller du kan blot lade gin og rabarber stå sammen. Rabarberstykkerne pynter ganske smukt i et cocktailglas.
  • Server din pink rabarbergin med is og en god tonic eller danskvand. Pynt med enten rabarberstykker eller en stængel mynte.
Keyword Drinks, Rabarber, Sommer
Rabarbergin

OBS: Vær opmærksom på, at man ikke må spise rabarbernes blade, da de indeholder gift, og indtagelse kan føre til svær forgiftning. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

8 Kommentarer

  • Pernille
    15. maj 2020 at 17:48

    Når du skriver neutral gin, er det så en alm. gin eller kan få en uden “smag”? Hvilket mærker har du brugt?

    Reply
    • Trine Ellegaard
      15. maj 2020 at 18:33

      Hej Pernille

      Pointen er egentligt bare, at du skal bruge en billig slavegin, da den alligevel smager mest af rabarber, når du er færdig. Dvs. en almindelig gin, der er lavet på enebær og ikke tomater eller passionsfrugt eller noget andet eksotisk. Og ikke en dyr gin, som du havde tænkt dig at nyde smagen af 🙂 Jeg har brugt flere forskellige slags, bl.a. en Gordon’s. Håber det hjælper.

      Mange hilsner
      Trine

      Reply
  • Stephanie
    17. juni 2020 at 13:16

    Åh hvor ser det godt ud.
    Rabarberne er høstet og blandingen er klar. Skal det sættes i køleskab eller er det bedre at lade det stå ude og trække?

    Reply
    • Trine Ellegaard
      17. juni 2020 at 13:54

      Hej Stephanie

      Ja, det kan jeg love dig, det også er 🙂
      Jeg lader min stå og trække på køkkenbordet med låg på. Alkoholen sørger for, at der ikke går mug og råd i rabarberne, selv om de står i lang tid.

      God fornøjelse med det!

      Mange hilsner Trine

      Reply
  • Alice Vesterager
    23. juni 2020 at 20:48

    Jeg har en del rabarber i fryseren. Kan jeg tø dem op og bruge dem eller skal det være friske rabarber?

    Reply
    • Trine Ellegaard
      27. august 2020 at 6:17

      Hej ALice

      Du kan godt bruge rabarber, der har været nedfrosset, men vær sikker på, at du ikke får for meget vand med, for så tror jeg, din Crabarbergin bliver en lidt tynd oplevelse 🙂

      Mange hilsner
      Trine

      Reply
  • Joan
    20. juli 2021 at 12:53

    Kan man bruge en plastic beholder (jeg har en med tud til drinks) til at opbevare gin og rabarber de fire uger det trækker, eller bør det være glas?

    Reply
    • Trine Ellegaard
      3. september 2021 at 9:14

      Hej Joan

      Du kan sagtens bruge en plastikbeholder, men den vil sikkert tage smag af gin’en og vil være svær at bruge til andet efterfølgende. Jeg selv foretrækker en glasbeholder, da den kan vaskes mere ren ind brug. Plastik tenderer til at blive “beskidt” med tiden, fordi fedt, farver og smag gerne vil sætte sig i beholderen.

      God fornøjelse!

      Mange hilsner Trine

      Reply

Læg en kommentar