Drinks & cocktails

Pink rabarbergin – til en lun sommeraften

Rabarbergin med mynteDet er altid sjovt at lave sit eget. Det gælder ikke mindst pink rabarbergin. Pink gin er jo temmelig populært lige nu, og det smager da også fantastisk. Meeen, det slår ikke en hjemmelavet pink rabarbergin.

En rabarbergin tager ca. 4 uger at lave, så du skal være ude i lidt god tid, hvis du vil sidde og nyde den om aftenen i din sommerferie. Dog vil jeg sige, at man godt kan snyde og spørg ikke, hvor jeg ved det fra.

Pink rabarbergin

Opskrift på pink rabarbergin

  • 800 g røde rabarberstænger (så vidt muligt, da det giver den bedste farve)
  • 400 g sukker
  • 70 cl neutral gin

Skyl og skær rabarberne ud i ca. 2 cm lange stykker.

Hæld rabarberne i et stort sylteglas  eller lignende sammen med sukkeret og lad det stå og trække i et døgn, til sukkeret er opløst og har trukket saften ud af rabarberne.

Hæld ginen i og rør rundt i blandingen. Der kan stadig være sukker, som ikke er helt opløst, så sørg for at røre i blandingen jævnligt, så du ikke får hårde sukkerkrystaller i bunden.

Lad ginen trække med rabarber og sukker i 4 uger. Rør rundt i den med et par dages mellemrum eller når du lige husker det.

Efter 4 uger er din pink rabarbergin drikkeklar. Nu kan du enten filtrere den gennem et tyndt klæde og hælde den på flaske eller du kan blot lade gin og rabarber stå sammen. Rabarberstykkerne pynter ganske smukt i et cocktailglas.

Med tiden vil rabarberginen blive lysere i farven, hvilket jo er et godt incitament til at drikke den inden sommeren er ovre 🙂 Men den vil stadig smage godt og kan sagtens holde sig.

Server din pink rabarbergin med is og en god tonicvand eller danskvand. Pynt med enten rabarberstykker eller en stængel mynte.

God fornøjelse – og drik nu ikke for mange!

Rabarbergin

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

6 Kommentarer

  • Avatar
    Svar Pernille 15. maj 2020 kl. 17:48

    Når du skriver neutral gin, er det så en alm. gin eller kan få en uden “smag”? Hvilket mærker har du brugt?

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 15. maj 2020 kl. 18:33

      Hej Pernille

      Pointen er egentligt bare, at du skal bruge en billig slavegin, da den alligevel smager mest af rabarber, når du er færdig. Dvs. en almindelig gin, der er lavet på enebær og ikke tomater eller passionsfrugt eller noget andet eksotisk. Og ikke en dyr gin, som du havde tænkt dig at nyde smagen af 🙂 Jeg har brugt flere forskellige slags, bl.a. en Gordon’s. Håber det hjælper.

      Mange hilsner
      Trine

  • Avatar
    Svar Stephanie 17. juni 2020 kl. 13:16

    Åh hvor ser det godt ud.
    Rabarberne er høstet og blandingen er klar. Skal det sættes i køleskab eller er det bedre at lade det stå ude og trække?

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 17. juni 2020 kl. 13:54

      Hej Stephanie

      Ja, det kan jeg love dig, det også er 🙂
      Jeg lader min stå og trække på køkkenbordet med låg på. Alkoholen sørger for, at der ikke går mug og råd i rabarberne, selv om de står i lang tid.

      God fornøjelse med det!

      Mange hilsner Trine

  • Avatar
    Svar Alice Vesterager 23. juni 2020 kl. 20:48

    Jeg har en del rabarber i fryseren. Kan jeg tø dem op og bruge dem eller skal det være friske rabarber?

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 27. august 2020 kl. 6:17

      Hej ALice

      Du kan godt bruge rabarber, der har været nedfrosset, men vær sikker på, at du ikke får for meget vand med, for så tror jeg, din Crabarbergin bliver en lidt tynd oplevelse 🙂

      Mange hilsner
      Trine

    Skriv en kommentar