Drinks & cocktails

Pink gin opskrift – sådan laver du din egen pink gin

Var det noget at prøve at lave din egen pink gin? Det er nemmere, end du tror, og så smager den helt vidunderligt. Her får du opskriften på, hvordan du laver din helt egen hjemmelavede lyserøde gin. Den smukke gin er fuld af smag og kan bruges til cocktails og drinks.

Opskrift pink gin(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis.)

Den smukkeste gin

Den er så smuk sådan en hjemmelavet pink gin, helt rubinrød, når den står ufortyndet. Og smuk og strålende pink, når den bliver mikset eller shaket. Det er pærenemt at lave sin egen pink gin, og det tager ikke engang ret lang tid. Forestil dig bare de dejlige sommeraftener, hvor du skal sidde udenfor og nyde en iskold pink gin & tonic eller en shaket pink gin cocktail. Mums!

I en hjemmelavet pink gin skal der nogle ingredienser i, som både giver farve og smag. Det gør både hibiscusblomster, lyngblomster og rosenblade. Jeg ved ikke, hvor meget farve skrællen af en grapefrugt afgiver, men den er med til at give ginen en fabelagtig blomstrende citrussmag.

Lav din egene pink gin

Tør blomsterne selv – eller køb dem!

Alle de tørrede blomster kan du købe i poser. Jeg tørrer som regel altid store mængder rosenblade hver sommer, men de tørrede lyngblomster og hibiscusblomster køber jeg mig til. Du kan få fat i dem lige her på Helsams webshop:

 

Tørrede lyngblomsterTørrede hibiscusblomster

Har du ikke selv tørrede rosenblade, så kan du selvfølgelig også købe dig til dem:

Tørrede rosenkronblade

Bemærk, at der er til en større produktion af pink gin i disse poser, hvilket vil sige, at du enten kan lave mange flasker til dig selv, producere hjemmelavet pink gin til gaver eller gemme de tørrede blomster og producere pink gin i et par år.

Men når du nu alligevel har tørrede hibiscusblomster hjemme i køkkenet, så prøv også lige at lave denne lækre hibiscuslikør eller en lækker hibiscussirup, med hvilken du bl.a. kan lave en dejlig og eksklusiv Hibiscus Gin Sour.

Hjemmelavet pink gin

Opskrift på pink gin

Neden for finder du min pink gin opskrift. Vær opmærksom på, at selve opskriften tager udgangspunkt i en halv flaske gin, men det er selvfølgelig helt oplagt at lave en hel flaske og dermed doble opskriften op – du vil se, at det er ret nemt.

Er du vild med pink gin, vil jeg anbefale dig også at kigge nærmere på min opskrift på pink rabarbergin, som simpelthen smager himmelsk og som du må unde dig selv at prøve at lave.

Prøv også at kigge nærmere på disse drinks og cocktails:


Iskold rabarberdrink med citronmelissesnaps

Frosé – opskrift på frozen rosé

Cocktail med rosengeraniumsnaps, citron og ginger ale

Solbærdrink med rom og æble


Opskrift på pink gin

Hjemmelavet pink gin

Pin gin opskrift

Her får du opskriften på, hvordan du laver din helt egen hjemmelavede smukke pink gin, som er fuld af smag og som kan bruges til cocktails og drinks.
Forb. tid 15 min
Trækketid 14 d

Equipment

 • Stort sylteglas

Ingredienser
  

 • 1 spsk tørrede hibiscusblomster
 • 3 spsk tørret lyngblomster
 • 1 spsk tørrede rosenblade
 • skrællen af 1/2 rød grapefrugt
 • 3,5 dl gin

Sådan gør du
 

 • Tag et stort rengjort og skoldet sylteglas og kom tørrede hibicusblomster, tørrede lyngblomster og tørrede rosenblade i.
 • Skræl skællen tyndt af en halv rød grapefrugt – undgå så vidt muligt at få den hvide hinde med, da den indeholder en masse bitterstoffer, som vil påvirke smagen af den færdige gin.
 • Hæld gin over og sæt låg på. Allerede efter få minutter vil du se, at ginen begynder at tage farve.
 • Lad ginen trække i minimum to uger, til den er flot og gylden rød. Den kan godt tåle at trække længere. Smag evt. på den.
 • Filtrer ginen ved at hælde den gennem et kaffefilter sat i en tragt – gerne i den flaske, du ønsker at opbevare ginen i efterfølgende.
 • Nu er din gin klar til at blive drukket eller mikset i drinks og cocktails.

Noter

Du kan bruge hvilken som helst helt almindelige gin, du ønsker.

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

 • Avatar
  Svar Jen 15. april 2021 kl. 18:07

  I sommers var jeg til ginsmagning med en mand i 60-70 alderen, der fortalte, at i hans ungdom var pink gin i UK ren gin og ikke en farvet gin.

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 22. maj 2021 kl. 18:05

   Hej Jen

   Sjov historie – der kan man bare se, hvordan tingene forandrer sig 🙂
   Tak for deling!

   Mange hilsner Trine

  Skriv en kommentar

  Opskrift Vurdering