Granola med abrikoser og chokolade er en særdeles lækker morgenmadsknas til at komme på skyr, græsk yoghurt eller på havregryn med mælk elller havregrød. Opskriften er nem og lige til at gå til.
(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis.)
Lav din egen lækre granola
Hjemmelavet granola slår alt, og denne granola er en virkelig lækker en af slagsen. Den er fuld af smag og sødme og knas. Lige som en god granola skal være.
Vi bruger oftest granola i små mængder på vores morgenmad. Lige netop nok til at give smag og gøre en ellers neutral morgenmad lidt mere spændende. For eksempel kommer vi altid et par spiseskefulde granola oven på vores havregryn med mælk. Det er nemlig ofte den morgenmad, vi tyer til, når det skal gå hurtigt, og vi skal være sikre på, at vi ikke alt for hurtigt bliver sultne igen.
Vi kommer også granolaen på græsk yoghurt, skyr eller lignende – som ofte er blandet med bær eller frisk frugt. Det smager så skønt, når det knaser.
Er du ikke så meget til kammerjunker, smager granola også fantastisk på koldskål. Lav den som en slags koldskålscrunch i stedet.
Opskrift på granola med abrikoser og chokolade
Denne granola er lidt eksklusiv, fordi den både indeholder tørrede abrikoser og chokolade. De søde ting dominerer dog på ingen måde, og er blot med til at gøre granolaen smagfuld og give den lidt bid.
Vi laver ofte vores egen yoghurtbar med alverden lækre ting og sager til at komme på yoghurten og her passer denne granola rigtig godt til.
Du kan læse mere om vores yoghurtbar her.
Nedenfor finder du opskriften på granola med med abrikoser og chokolade, men husk også at tjekke de andre lækre opskrifter på granola:
Speltgranola med valnødder og havtorn
Granola med hasselnødder, tranebær og mørk chokolade
Granola med mandler, quinoa og hindbær
Se alle opskrifter på granola & müesli
Lav hjemmelavet granola med god samvittighed
Til at lave en dejlig portion granola er det helt oplagt at bruge genanvendeligt bagepapir. Hos relovedcph.dk kan du købe det perfekte alternativ til engangs-bagepapir. Bagearket på billedet neden for er fremstillet af genanvendt FSC-certificeret papir og en vandafvisende, non-toxic, PFOA-fri teflon coating.
Du kan også købe Favoritpakken, som indeholder genanvendelige silikonelåg, genanvendeligt bagepapir, to stålsugerør med rensebørste og en økologisk stringbag (indkøbsnet) – en god pakke til at komme i gang med en bæredygtig livsstil. Go green!
Granola med mandler, abrikoser og chokolade
Equipment
- Genbrugeligt bagepapir
- Bradepande eller stor bageform
Ingredienser
- 3 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl hakkede mandler
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl quinoaflager
- 1/2 dl sirup (almindelig sirup eller fx agavesirup)
- 1/2 dl kokosolie
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids fint salt
- 1/2 dl hakkede tørrede abrikoser
- 50 g hakket mørk chokolade
Sådan gør du
- Bland havregryn, hakkede mandler, sesamfrø og quinoaflager sammen i en stor skål.
- Hæld vaniljesukker sammen med en knivspids fint salt henover og rør rundt.
- Tilsæt sirup og kokosolie og rør det godt rundt i blandingen.
- Hæld det hele på en bradepande beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved ca. 150 grader i ca. en halv time.
- Rør i granolaen efter ca. et kvarter. og måske igen 5 – 10 minutter efter. Granolaen skal være sprød og knasende.
- Tag bradepanden ud af ovnen og lad din granola køle helt af. Bland hakkede, tørrede abrikoser og hakket mørk chokolade i.
- Fyld granolaen i et stort sylteglas eller i en kagedåse.