Menu
Granola & müesli

Granola med mandler, quinoa og hindbær – sprød og hjemmelavet

Granola med mandler og hindbær

Granola er bare lækkert på yoghurt eller skyr om morgenen, og denne granola med mandler, quinoaflager og tørrede hindbær er en af mine absolutte favoritter. Den er sprød og lækker med en god blanding af cacaosmag, vanilje og hindbær kombineret med  en dejlig mandelsmag.

Det er nemt at lave din egen granola

Granola er virkelig nemt at lave, og jeg vil gå så vidt som til at sige, at jeg ikke kunne undvære at have granola i huset. Vi spiser granola hver eneste morgen. Enten på vores yoghurt eller skyr, når vi får vores yoghurtbar eller som det sprøde, smagsgivende og sødende pift til en helt ordinær skål havregryn med mælk.

Granolaen bliver lavet på gryn, kerner og frø, nødder og evt. tørret frugt. Derudover er der en smule sødestof og en smule fedtstof, som binder det hele sammen, får det til at smage godt og hjælper med optagelsen af diverse vitaminer og antioxidanter. Derudover indeholder granolaen ofte krydderier, som kan være mere eller mindre eksotiske, kraftige eller milde – alt efter, hvad man er til.

Hjemmelavet granola

Sådan laver du granola med mandler, quinoa og hindbær

  • 2 dl havregryn – grove eller finvalsede alt efter, hvad du er til (jeg er til grovvalsede)
  • 1 dl quinoaflager
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 tsk vanilje
  • 1 spsk cacao (gerne en usødet)
  • et nip salt
  • 1/2 dl kokosolie
  • 1/2 dl agavesirup
  • 2 – 3 spsk frysetørrede hindbær eller hindbær fra haven, som du har tørret i en dehydrator

Hak mandlerne groft og bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål på nær hindbærrene, som først kommes i til sidst, når blandingen har været i ovnen.

Hæld krydderier henover og rør rundt.

Tilsæt agavesirup og kokosolie og rør det godt rundt i blandingen.

Hæld det hele på en bradepande beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved ca. 150 grader i ca. en halv time.

Rør i granolaen efter ca. et kvarter. og måske igen 5 – 10 minutter efter. Granolaen skal være sprød og knasende.

Tag bradepanden ud af ovnen og lad din granola køle helt af, bland hindbærrene i og fyld nu granolaen på en stort sylteglas eller i en kagedåse.

God fornøjelse med at lave din helt egen granola med mandler, quinoa og hindbær.

Granola til morgenbordet

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar