Kager

Provstindekage – kagen lavet med tvebakker

ProvstindekageOpskriften på denne lækre provstindekage har jeg fået af min søde faster Pia for hundrede år siden, da jeg stadig var et barn, lige var begyndt at samle på gode opskrifter og min faster serverede kagen for mig en dag, jeg var på besøg hos hende.

Provstindekagen bliver også kaldt kagen, der aldrig bliver ens, da den har det med at blive forskellig hver eneste gang, man bager den. Det bliver den ikke ringere af. Tværtimod er den altid interessant og smager altid godt.

Kagen smager bedst, når bunden er en lille smule klæg

Smagen og konsistensen minder lidt om mazarinkage eller en kage med marcipan i. Den er tung i bunden (som oftest) og let på toppen, som består af æggehvider og tvebakker. Bunden skal helst være sådan en lille smule klæg i det, så er kagen allerbedst og smager næsten helt konfektagtig.

Kagen holder sig fint og smager godt i flere dage.

Tvebak-kagen

Opskrift på provstindekage

  • 250 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 dl mel
  • 4 æg
  • 4 tsk bagepulver
  • 500 g flormelis
  • 22 tvebakker
  • et par dråber mandelessens

Del æggene og rør blommerne med sukker og smør.

Tilsæt mel og bagepulver og rør dejen godt sammen.

Læg dejen i en bradepande  ca. 20 x 30 cm.

OBS: Nu kommer du til hviderne, og NEJ, de skal IKKE piskes først. De skal kun røres sammen. Du hælder blot hviderne i en skål og bruger en ske til at røre i de andre ingredienser i med.

Så rører du hviderne fra de fire æg sammen med flormelis og 22 knuste tvebakker (knus dem mod hinanden, to og to, eller fyld dem i en pose og knus dem der i). Stykkerne må ikke være alt for store, men det gør ikke noget, at de varierer meget i størrelse.

Fordel tvebak-massen over bunden og bag kagen ved ca. 175 grader i 30 – 40 minutter. Pas på med ikke at bage kagen for længe, så den bliver alt for tør. Den skal som sagt være en lille smule klæg i bunden, så smager den bedst.

God fornøjelse med denne lækre og meget nemme provstindekage!

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar