Likører

Hibiscuslikør

HibiscuslikørBare farven i sig selv gør denne hibiscuslikør enormt tiltrækkende og indbydende. Men likøren smager også virkelig skønt med en sødlig-syrlig smag af røde blomster og citrus. Frisk og fyldig på samme tid.

Likør skal man da lave selv

Ja, jeg er helt tosset med det, altså at lave mine egne hjemmelavede likører. Senest lavede jeg en chokoladelikør, som blev drukket i løbet af ingen tid, men også frugt- og bærlikører er særdeles lækre at egenproducere. Intet slår fx min hjemmelavede limoncello eller appelsinlikør, og det er helt umuligt at fejre jul uden en hjemmelavet kirsebærlikør.

Og det er det bedste ved det hele: Når noget bliver så godt, at det på en måde bliver uundværligt og en del af traditionen. Måske kender du det også i din familie? Det her med, at der er bestemte boller, lagkager og kager, man bager til fødselsdag; mors pandekager i efterårsferien; den hjemmelavede – og uundværlige – nutella i juleferien; ingen sommer uden jordbærmarmelade og hjemmelavet rabarbersaft; Sophias fødselsdag i juli, hvor vi altid får marengskage med friske bær fra haven.

Vores yndlingsretter og -opskrifter bliver definerende for året og får os til at mindes. De gør os nostalgiske.

Denne hibiscuslikør tror jeg, jeg vil forbinde med nytårsaften, hvor den tjente som en dejlig likør mellem hovedret og dessert – ja, vi kunne ikke vente. Og vi tog et glas mere til desserten. Smuk og rød, sted og sød, frisk og frugtig.

Denne hibiscuslikør en af den slags, som du kan have færdig samme dag, du går i gang. Ja, faktisk tager den kun et par timer at lave. Den er lavet på tørrede hibiscusblomster, som du kan købe i Matas og helsekostforretninger. Blomster afgiver straks farve, når de kommer i nærheden af væske, og det bedste er, at farven er helt fantastisk smuk – helt klar rød.

Hibiscuslikør

Opskrift på hibiscuklikør

  • 1/2 dl tørrede hibiscusblomster
  • 4 dl vodka
  • 4 dl sukker
  • 4 dl vand

Kom hibiscusblomster og  vodka i et stort sylteglas og lad det trække i et par timer, til vodkaen har en smuk, mørkerød farve.

Lav imens en sukkerlage af sukker og vand: Kom begge dele i en lille gryde og varm det langsomt op ved middel varme, indtil sukkeret er helt smeltet. Rør i det en gang i mellem. Lagen må ikke komme i kog, da vandet dermed vil begynde at fordampe, og sukkerlagen vil skifte karakter og blive mere sirupsagtig.

Filtrer blomsterne fra vodkaen og bland den med sukkerlagen.

Hæld likøren på en smuk flaske og opbevar den ved stuetemperatur.

God fornøjelse!

Hibiscuslikør

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar