Menu
Likører

Hibiscuslikør

Hibiscuslikør

Bare farven i sig selv gør denne hibiscuslikør enormt tiltrækkende og indbydende. Men likøren smager også virkelig skønt med en sødlig-syrlig smag af røde blomster og citrus. Frisk og fyldig på samme tid.


(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis og uden forstyrrende reklamer.)


Likør skal man da lave selv

Ja, jeg er helt tosset med det, altså at lave mine egne hjemmelavede likører. Senest lavede jeg en chokoladelikør, som blev drukket i løbet af ingen tid, men også frugt- og bærlikører er særdeles lækre at egenproducere. Intet slår fx min hjemmelavede limoncello eller appelsinlikør, og det er helt umuligt at fejre jul uden en hjemmelavet kirsebærlikør.

Og det er det bedste ved det hele: Når noget bliver så godt, at det på en måde bliver uundværligt og en del af traditionen. Måske kender du det også i din familie? Det her med, at der er bestemte boller, lagkager og kager, man bager til fødselsdag; mors pandekager i efterårsferien; den hjemmelavede – og uundværlige – nutella i juleferien; ingen sommer uden jordbærmarmelade og hjemmelavet rabarbersaft; Sophias fødselsdag i juli, hvor vi altid får marengskage med friske bær fra haven.

Vores yndlingsretter og -opskrifter bliver definerende for året og får os til at mindes. De gør os nostalgiske.

Denne hibiscuslikør tror jeg, jeg vil forbinde med nytårsaften, hvor den tjente som en dejlig likør mellem hovedret og dessert – ja, vi kunne ikke vente. Og vi tog et glas mere til desserten. Smuk og rød, sød, frisk og frugtig.

Denne hibiscuslikør er af den slags, som du kan have færdig samme dag, du går i gang. Ja, faktisk tager den kun et par timer at lave. Den er lavet på tørrede hibiscusblomster, som du kan købe i Matas og helsekostforretninger. Blomsterne afgiver straks farve, når de kommer i nærheden af væske, og det bedste er, at farven er helt fantastisk smuk – helt klar rød.

Hibiscuslikør

Tørrede hibiscusblomster

Jeg køber mig til tørrede hibiscusblomster. En stor pose økologiske hibiscusblomster (som helt klart er at foretrække, når du bruger dem i madlavning) koster ikke ret meget, og der er til mangt og meget. Og så kan du i øvrigt også lave den dejligste te af blomsterne. Du kan købe hibiscusblomster i helsekostbutikker, bl.a. her på Helsebixen, hvor der altid er gratis fragt uanset beløb:

Tørrede hibiscusblomster
Tørrede hibiscusblomster

Se alle opskrifter med hibiscus

Opskrift på hibiscuslikør

Neden for finder du den nemme opskrift på den smukke likør lavet på hibiscusblomster. Likører lavet på blomster er ofte både smukke og meget smagfulde, men denne likør på hibiscusblomster er virkelig særlig smuk. Får du lyst til at lave flere smukke ting med hibiscusblomster, så tror jeg, du vil finde noget inspiration i disse udvalgte opskrifter:


Hibiscussirup

Hibiscussalt

Agua Fresca med hibiscus

Hibiscus gin sour


Se også hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede likører her

Hibiscuslikør

Hibiscuslikør

Bare farven i sig selv gør denne hibiscuslikør enormt tiltrækkende og indbydende. Men likøren smager også virkelig skønt med en sødlig-syrlig smag af røde blomster og citrus. Frisk og fyldig på samme tid.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 20 min
Ret Likører
Køkken Dansk
Antal 0.8 liter

Ingredienser
  

  • 1/2 dl tørrede hibiscusblomster
  • 4 dl vodka
  • 4 dl sukker
  • 4 dl vand

Sådan gør du
 

  • Kom hibiscusblomster og  vodka i et stort sylteglas og lad det trække i et par timer, til vodkaen har en smuk, mørkerød farve.
  • Lav imens en sukkerlage af sukker og vand: Kom begge dele i en lille gryde og varm det langsomt op ved middel varme, indtil sukkeret er helt smeltet. Rør i det en gang i mellem. Lagen må ikke komme i kog, da vandet dermed vil begynde at fordampe, og sukkerlagen vil skifte karakter og blive mere sirupsagtig.
  • Filtrer blomsterne fra vodkaen og bland den med sukkerlagen.
  • Hæld likøren på en smuk flaske og opbevar den ved stuetemperatur.
Keyword Hjemmebryggeri
Hibiscuslikør

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar