Lav din egen jordbær-rabarbervodka à la Råstoff. Vodkaen bliver strålende smuk og rød, smager vidunderligt af dansk sommer og kan drikkes ren eller bruges i drinks og cocktails. Og så er den virkelig nem at lave.
Strålende rød vodka
Altså, denne jordbær-rabarbervodka er simpelthen noget af det bedste. Den hører til blandt vores yndlingshjemmelavede likører (for det er jo egentligt det, det er). Vodkaen har den smukkeste klare røde farve og er flot at drikke både ren som et shot eller i en drink eller cocktail.
Måske kender du allerede Råstoffs jordbær-rabarber? Denne jordbær-rabarbervodka er en hjemmelavet pendent til Råstoff, og den er virkelig nem at lave selv. Den er selvfølgelig bedst at lave, mens både jordbær og rabarber er i sæson, men den kan også laves på frosne, optøede bær og rabarber, hvor optøningsvandet er hældt fra – hvis det nu skal være.
Og jeg advarer: Har du først lavet denne likør én gang, ja så bliver du nødt til at fortsætte år efter år, for den smager simpelthen himmelsk. Den har en særlig smag af dansk sol og sommer og havelykke. En smag som er fantastisk i sig selv, men som også smager vidunderligt i drinks og cocktails. Prøv fx at lave en Astronaut-drink, hvor jordbær-rabarbervodkaen blandes med lemonsodavand, lime og masser af is. Eminent! Og en ægte sommerdrink.
Opskrift på jordbær-rabarbervodka
Du finder den utroligt nemme opskrift på den smukke røde likør lige nedenfor. Brug gerne friske jordbær og rabarber – enten fra haven, supermarkedet eller en vejbod. Alternativt kan du bruge frosne råvarer. Vodkaen vil stadig blive lækker, men smagen og farven vil blive en anelse svagere, end hvis du bruger friske råvarer.
Kan du godt lide både at drikke og lave hjemmelavede likører, så kan det være, at du også vil finde inspiration blandt nogle af mine mange andre likøropskrifter:
Cremet limoncello – italiensk cremet citronlikør
Se alle opskrifter på hjemmelavede likører
Jordbær-rabarbervodka
Equipment
- 1 stort sylteglas med låg, ca. 2 liter
- 1-2 store patentflasker
Ingredienser
- 400 g røde rabarberstængler
- 400 g jordbær
- 400 g sukker
- 70 cl vodka (= en flaske)
Sådan gør du
- Skyl rabarberne og snit dem i mindre stykker på ca. 1 cm.
- Fjern stilken på jordbærrene, skyl dem og skær dem derefter i skiver eller kvarte.
- Kom rabarber- og jordbærstykker i et stort sylteglas og hæld sukkeret over. Lad det stå og trække på køkkenbordet 2-3 timer.
- Hæld vodka over rabarber og jordbær, sæt låg på og ryst glasset.
- Lad jordbær-rabarbervodkaen stå og trække i mindst 2-3 uger på køkkenbordet – og gerne længere. Ryst glasset min. et par gange om ugen – og gerne hver dag, så sukkeret opløses.
- Si rabarberstykker og jordbær fra og filtrer vodkaen gennem en finmasket si og ned i en rengjort og skoldet opbevaringsflaske med låg.
- Jordbær-rabarbervokdaen kan drikkes med det samme – ved stuetemperatur eller iskold.