Lav din egen krydrede mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme. Marmeladen bliver smuk orangegylden (hvis den laves af gule mirabeller) og smager skønt på ost og brød.
Mirabeller på glas
Mirabeller er en fantastisk lille frugt med masser af smag og lidt mere syrlighed end blommer. Syrligheden gør sig godt i marmelader og syltetøj, som ikke bliver helt så sukkersødt, og samtidigt passer den godt sammen med spændende krydderier.
Denne mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme er syrlig og frisk med en skøn krydret smag af kardemomme, som derefter afløses af lavendelblomster. Krydderier kan du skrue op og ned på, som du ønsker det. Smag dig gerne frem. Er du slet ikke til krydderier, så kan du i øvrigt sagtens lave marmeladen efter denne opskrift og blot udelade krydderierne.
Marmeladen smager virkelig skønt på en ostemad eller blot ved siden af ost. Prøv også at servere den sammen med kødretter eller blot smøre den på et stykke ristet toast.
Opskrift på mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme
Nedenfor finder du opskriften på den krydrede marmelade med mirabeller. Har du masser af mirabeller til rådighed vil jeg anbefale dig også at kigge nærmere på disse opskrifter, som måske kan give dig lidt inspiration til, hvad du skal lave af dine mirabeller:
Mirabellechutney (på vej …)
Mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme
Equipment
- Sylteglas
- Gazebind eller et tyndt stykke ufarvet stof med snor
Ingredienser
- 1000 g mirabeller
- ca. 450 g sukker
- 2 spsk citronsaft
- 5 kardemommekapsler
- 2 tsk tørret lavendler
Sådan gør du
- Skyl mirabellerne og kom dem i en gryde med det vand, der følger med samt citronsaft.
- Varm langsomt mirabellerne op under låg indtil de safter og kog dem derefter helt ud. Det tager ca. 15-20 minutter.
- Hæld mirabellerne i et dørslag og mos dem igennem med en ske, så kun skind og sten bliver tilbage.
- Pak tørret lavendel og kardemomme ind i et stykke gaze eller tyndt stof med snor om.
- Hæld mirabellemosen i en gryde sammen med sukker og pakken med krydderier og kog marmeladen ind til den har den konsistens, du ønsker – ca. 20-30 minutter. Jo længere tid, du koger den, jo mere stiv og tykflydende vil den blive, og krydderierne vil have længere tid til at afgive smag. Smag gerne på marmeladen og tilsæt evt. mere sukker, hvis du finder den for syrlig.
- Fjern krydderipakken og fyld den varme marmelade på skollede og atamonskyllede sylteglas.
- Opbevar marmeladen køligt. Uåbnet kan den holde sig i mindst 2-3 måneder og åbnet i 2-3 uger.