Likører

Brombærlikør

Hjemmelavet brombærlikørAt lave sin egen brombærlikør rækker ud over alt, hvad man kan købe sig til. Det er både nemt og hyggeligt, og så smager sådan en hjemmebrygget likør på brombær simpelthen bare eminent.

Lav din egen likør

Der er næsten ikke noget mere fornøjeligt end at gå at sysle med at brygge egne kryddersnapse og likører. Det er sjovt og spændende og på en eller anden måde uendeligt, fordi man kan blive ved med at prøve nye råvarer, smage, krydderier, kombinationer og variationer af.

Og hurra for det, for livet bliver så meget mere større og spændende, når alt ikke er fyldt i kasser og skrevet på formler. Det er nemlig pirrende for skaberkraften, når der ikke er én opskrift, men at opskriften bliver til, mens man prøver af og leger med tingene.

Sådan er det også med brombærlikør. Prøv dig frem og find ud af, hvad du synes, der smager godt. Og lige som i al anden udvikling sker der indimellem fejl – og dem lærer man af. Skal den være sødere, så tilsæt mere sukker. Skal den ikke have vaniljesmag, så tilsæt et krydderi eller en krydderurt, som du synes godt om, fx citronverbena eller anis.

Likør af brombær

Opskrift på brombærlikør

  • 400 g brombær
  • 4 dl vodka
  • 1 vaniljestang
  • 250 g sukker

Skyl brombærrene og knus dem evt. let med en gaffel.

Kom dem i et stort sylteglas, som er skoldet.

Drys sukker over bærrene og lad det stå og trække på køkkenbordet med låg på et par timer.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både vaniljekort og -stang i glasset med brombær.

Hæld vodkaen i sylteglasset, skru låg på igen og ryst blandingen.

Lad blandingen stå på køkkenbordet den næste måneds tid og ryst den dagligt.

Efter en måned stiller du glasset mørkt og køligt. Lad likøren stå og trække i yderligere et par uger og gerne mere.

Filtrer likøren, så du får en fin og ren brombærlikør.

Kom likøren i en rengjort og skoldet flaske og luk den til.

God fornøjelse!

Brombær til likør

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar