At lave sin egen brombærlikør rækker ud over alt, hvad man kan købe sig til. Det er både nemt og hyggeligt, og så smager sådan en hjemmebrygget likør på brombær simpelthen bare eminent.
Lav din egen likør
Der er næsten ikke noget mere fornøjeligt end at gå at sysle med at brygge egne kryddersnapse og likører. Det er sjovt og spændende og på en eller anden måde uendeligt, fordi man kan blive ved med at prøve nye råvarer, smage, krydderier, kombinationer og variationer af.
Og hurra for det, for livet bliver så meget mere større og spændende, når alt ikke er fyldt i kasser og skrevet på formler. Det er nemlig pirrende for skaberkraften, når der ikke er én opskrift, men at opskriften bliver til, mens man prøver af og leger med tingene.
Sådan er det også med brombærlikør. Prøv dig frem og find ud af, hvad du synes, der smager godt. Og lige som i al anden udvikling sker der indimellem fejl – og dem lærer man af. Skal den være sødere, så tilsæt mere sukker. Skal den ikke have vaniljesmag, så tilsæt et krydderi eller en krydderurt, som du synes godt om, fx citronverbena eller anis.
Opskrift på brombærlikør
Lige neden for finder du den nemme opskrift på likør lavet på brombær. Det allerbedste er selvfølgelig at bruge friskplukkede brombær fra vilde hegn, når de er i sæson. Vilde brombær har en dejlig kraft krydret smag og er ikke for søde – dermed giver de lidt modspil til sukkeret.
Har du plukket masser af brombær, så tjek også gerne disse lækre opskrifter med brombær ud:
Brombærmarmelade med mandler og appelsin
Se alle opskrifter med brombær her
Brombærlikør
Ingredienser
- 400 g brombær
- 4 dl vodka
- 1 vaniljestang
- 250 g sukker
Sådan gør du
- Skyl brombærrene og knus dem evt. let med en gaffel.
- Kom dem i et stort sylteglas, som er skoldet.
- Drys sukker over bærrene og lad det stå og trække på køkkenbordet med låg på et par timer.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både vaniljekort og -stang i glasset med brombær.
- Hæld vodkaen i sylteglasset, skru låg på igen og ryst blandingen.
- Lad blandingen stå på køkkenbordet den næste måneds tid og ryst den dagligt.
- Efter en måned stiller du glasset mørkt og køligt. Lad likøren stå og trække i yderligere et par uger og gerne mere.
- Filtrer likøren, så du får en fin og ren brombærlikør.
- Kom likøren i en rengjort og skoldet flaske og luk den til.
4 comments
Så skal min brombærlikør snart stilles et mørkt og køligt sted. Jeg er simpelthen så spændt på den!! 😀
Hej Cat
Det kan jeg godt forstå 🙂 Jeg håber, den bliver rigtig god!
Mange hilsner Trine
Kære Trine,
Brombærlikøren røg på smuk flaske i weekenden. Den holder nok ikke ind i januar – der bliver drukket små glas dagligt, når familie og venner skal præsenteres for den! Havde ellers håbet der kunne være lidt til en bramble.
Glæder mig allerede til august igen 🙂
Kære Cat
Skønt at høre 🙂 Nyd den med venner og familie og rigtig glædelig jul. Hver måned har sin charme og skønne ting, man kan lave i køkkenet – men august er nu er særlig god måned 😉
Mange hilsner Trine