Likører

Kirsebærlikør – opskrift på hjemmelavet likør af kirsebær

Hjemmelavet kirsebærlikørDet er nu, du skal lave din kirsebærlikør, hvis du gerne vil drikke den juleaften til risalamanden. At drikke sin helt egen hjemmelavede likør af kirsebær er en ren fornøjelse og 1000 gange bedre end nogen købe-kirsebærlikør.

Likør med masser af smag

Vi serverer gerne tre forskellige likører til risalamanden juleaften: Hjemmelavet kirsebærlikør, hjemmelavet iskold limoncello og en hjemmelavet orangelikør. Og man behøver ikke at vælge, man må gerne drikke alle tre til desserten. For man kan simpelthen ikke lade være. Alle tre likører er så fulde af smag og aroma, at de hæver risalamanden op på et højere niveau (selv om risalamanden i sig selv gør aftenen fantastisk).

Se, hvordan du laver din egen limoncello her.

Med eller uden sten?

Du kan lave din kirsebærlikør med eller uden sten. Stenene give lidt mere bitterhed til likøren, og da de smager af mandler, vil de også give likøren en mild mandelsmag. Men stenene indeholder også giftstof, skal man lige være opmærksom på, og derfor kan man ikke drikke kirsebærlikør, som er lavet på kirsebær med sten i store mængder.

Jeg laver min kirsebærlikør på udstenede kirsebær, og jeg synes det er arbejdet værd. Jeg kan godt lide den rene, søde kirsebærsmag, og så tilsætter jeg gerne en halv stang vanilje. Om du vil have vanilje i din likør er helt op til dig. Jeg synes, det passer utrolig godt til risalamanden.

Lav din egen kirsebærlikør

Opskrift på hjemmelavet kirsebærlikør

  • 750 g modne og friske kirsebær
  • 750 g rørsukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 flaske vodka (70 cl)

Skyl kirsebærrene, halver dem og tag stenene ud.

Hæld kirsebærrene i et stort (mindst et par liter) sylteglas.

Hæld rørsukker over og tilsæt den halve vaniljestang, hvor du skraber kornene ud og tilsætter for sig selv.

Hæld vodkaen over bær og sukker, sæt låg på og ryst godt.

Stil glasset et mørkt sted og ryst eller rør jævnligt i likøren.

Lad kirsebærrene trække i vodkaen i mindst tre måneder, hvor efter du filtrerer den: Tag først kirsebærrene op med en lille hulske eller lignende, og hæld derefter likøren gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en glasflaske.

Kirsebærlikøren kan holde sig i lang tid, mindst et år.

Kirsebærlikør

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar