Menu
Likører

Kirsebærlikør – opskrift på hjemmelavet likør af kirsebær

Hjemmelavet kirsebærlikør

Det er nu, du skal lave din kirsebærlikør, hvis du gerne vil drikke den juleaften til risalamanden. At drikke sin helt egen hjemmelavede likør af kirsebær er en ren fornøjelse og 1000 gange bedre end nogen købe-kirsebærlikør.

Likør med masser af smag

Vi serverer gerne tre forskellige likører til risalamanden juleaften: Hjemmelavet kirsebærlikør, hjemmelavet iskold limoncello og en hjemmelavet appelsinlikør. Og man behøver ikke at vælge, man må gerne drikke alle tre til desserten. For man kan simpelthen ikke lade være. Alle tre likører er så fulde af smag og aroma, at de hæver risalamanden op på et højere niveau (selv om risalamanden i sig selv gør aftenen fantastisk).

Se, hvordan du laver din egen limoncello her.

Med eller uden sten?

Du kan lave din kirsebærlikør med eller uden sten. Stenene give lidt mere bitterhed til likøren, og da de smager af mandler, vil de også give likøren en mild mandelsmag. Men stenene indeholder også giftstof, skal man lige være opmærksom på, og derfor kan man ikke drikke kirsebærlikør, som er lavet på kirsebær med sten i store mængder.

Jeg laver min kirsebærlikør på udstenede kirsebær, og jeg synes, det er arbejdet værd. Jeg kan godt lide den rene, søde kirsebærsmag, og så tilsætter jeg gerne en halv stang vanilje. Om du vil have vanilje i din likør, er helt op til dig. Jeg synes, det passer utrolig godt til risalamanden.

Lav din egen kirsebærlikør

Opskrift på hjemmelavet kirsebærlikør

Her under finder du opskriften på hjemmelavet likør på kirsebær. Lav den om sommeren, når kirsebærrene er i sæson – så er den klar til jul. Du kan bruge kirsebær fra egen have eller købe nogle gode, smagfulde kirsebær, som gerne må være økologiske eller i hvert fald dyrket uden sprøjtegifte – det skal nemlig ikke i en hjemmelavet kirsebærlikør.

Har du masser af kirsebær i haven, så kan disse opskrifter med kirsebær måske også interessere dig:


Kirsebærgelé

Syltede kirsebær

Kirsebæreddike – opskrift på hjemmelavet kryddereddike

Hjemmelavet kirsebærsauce til juleaften

Kirsebærsirup – velsmagende dybrød sirup


Se også hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede likører her

Hjemmelavet kirsebærlikør

Kirsebærlikør

Lav din egen hjemmelavede kirsebærlikør, som du kan servere til risalamanden juleaften. At drikke sin helt egen hjemmelavede likør af kirsebær er en ren fornøjelse: lad kirsebærlikøren stå og trække i lang tid og smagen vinder.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 90 d
Ret Likører
Køkken Dansk
Antal 1 flaske

Equipment

 • Stort sylteglas, 2 l

Ingredienser
  

 • 750 g modne friske kirsebær
 • 750 g rørsukker
 • 1/2 vaniljestang
 • 1 flaske vodka, 70 cl

Sådan gør du
 

 • Skyl kirsebærrene, halver dem og tag stenene ud.
 • Hæld kirsebærrene i et stort (mindst et par liter) sylteglas.
 • Hæld rørsukker over og tilsæt den halve vaniljestang, hvor du skraber kornene ud og tilsætter for sig selv.
 • Hæld vodkaen over bær og sukker, sæt låg på og ryst godt.
 • Stil glasset et mørkt sted og ryst eller rør jævnligt i likøren.
 • Lad kirsebærrene trække i vodkaen i mindst tre måneder, hvor efter du filtrerer den: Tag først kirsebærrene op med en lille hulske eller lignende, og hæld derefter likøren gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en glasflaske.

Noter

Kirsebærlikøren kan holde sig i lang tid, mindst et år. Smagen vil forandre sig over tid.
Keyword Hjemmebryggeri, Jul
Kirsebærlikør

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

14 Kommentarer

 • Martin
  27. august 2020 at 2:10

  Mon man kan bruge frosne kirsebær?

  Reply
  • Trine Ellegaard
   27. august 2020 at 6:11

   Hej Martin

   Det kan du sagtens! Jeg laver ofte likører på frosne bær i løbet af vinteren 🙂

   Mange hilsner Trine

   Reply
 • Pia Hansen
  8. december 2020 at 22:12

  Hjælp
  Min kirsebærlikør er blevet bitter. Den er lavet uden sten, så forstår det ikke.
  Er der noget jeg kan tilsætte/gøre for at redde den ??

  Mvh Pia

  Reply
  • Trine Ellegaard
   9. december 2020 at 7:09

   Hej Pia

   Gad vide, hvor længe din kirsebærlikør har trukket? Jo længere tid, den står med bærrene i, jo mere bitter vil den blive med tiden – også selv om du ikke har stenene med i. Det skyldes, at der trækkes bitterstoffer ud. En grundregel, når du laver snaps/likør, er, at bær skal trække ca. 3 måneder (og ja, der er selvfølgelig undtagelser – det er derfor det er så sjovt at eksperimentere med). Det kan også være, at dine kirsebær som udgangspunkt har indeholdt flere bitterstoffer end normalt.

   Sødme balancerer bitterhed, så du kan prøve at søde din kirsebærlikør med lidt honning og evt. fortynde den med lidt mere neutral snaps eller vodka. Hvis det ikke virker, ville jeg forsøge at tilsætte lidt tyndtskåret citronskal uden den hvide hinde og måske nogle fede nødder. Men det sidste råd her er kun teoretisk, for jeg har ikke selv stået med udfordringen.

   Jeg håber, du finder ud af noget, der virker – og ellers må du prøve igen næste år. Sådan er det jo i køkkenet og haven: Det går ikke altid helt som planlagt, og det gør det heller ikke her hos mig 🙂

   Hov, hvis du nu ender med at opgive din kirsebærlikør, så kan du stadig nå at lave en limoncello eller en appelsinlikør til juleaften – begge dele smager FANTASTISK til risalamanden. Bare følg links’ne, så kommer du til opskrifterne.

   Held og lykke, Trine

   Reply
 • Mie Toft Pedersen
  13. juli 2022 at 15:14

  Hejsa

  Står og vil prøve at lave din kirsebærlikør, dog bliver det på frosne bær. Skal det så stå ligeså længe og trække? Og så skal jeg lige forstå det korrekt, skal selve den halve vanillestang med i og trække eller er det kun vanillekornen? Jeg forstår nemlig tit bedst opskrifter med billeder/piktogrammer pga min adhd. På forhånd tak for hjælpen mvh Mie

  Reply
  • Trine Ellegaard
   25. juli 2022 at 9:46

   Kære Mie

   Det lyder spændende med at lave likøren på frosne bær 🙂 Jeg ville bestemt lade den trække lige så længe. Kom bare den hele vaniljestangen med i, men smag gerne på likøren undervejs, mens den trækker, og hiv stangen ud, hvis du synes, den får for meget vaniljesmag. Jeg kommer altid selv stangen med i.

   God fornøjelse med projektet!

   Mange hilsner Trine

   Reply
 • Kamilla
  16. juli 2022 at 4:46

  Skal kirsebærlikøren stå på køl imens den trækker ?

  Reply
  • Trine Ellegaard
   25. juli 2022 at 9:36

   Hej Kamilla

   Nej, den skal bare stå på køkkenbordet eller i et spisekammer. Helst et sted, hvor den ikke får alt for meget sollys.

   Mange hilsner Trine

   Reply
 • Johnnny feldtsing
  25. juli 2022 at 8:44

  Hej jeg har prøvet at lave din kirrsbær likør , men jeg har kun komme det halve sukker i du skriver 750 gram rørsukker , og det lygter rigtigt godt men det bliver meget tykt, og jeg har brugt den rene snaps og ikke vodka,
  Jeg vil lige høre om det er rigtigt at du skriver at der skal så meget sukker i 1 til 1
  Hilsen johnny

  Reply
  • Trine Ellegaard
   25. juli 2022 at 9:30

   Kære Johnny

   Hvor sød en likør skal være er selvfølgelig en smagssag og kommer også an på, hvor søde dine kirsebær er. Det er bestemt ikke en fejl, at der anvendes 750 g sukker i opskriften, og selv om den føles tyk nu, så skal den jo stå og trække i min. 3 måneder, hvor den bare står og bliver sød og lækker og meget smagfuld. Og i løbet af denne tid opløser sukkeret sig.

   Du kan bruge både smagsneutral snaps og vodka – det er ligeledes en smagssag. Mange anvender vodka, fordi det simpelthen er billigere.

   Mine opskrifter kan følges til punkt og prikke eller bruges som udgangspunkt til selv at eksperimentere, og det glæder mig altid at se, når der “leges” med både fremgangsmåder og indhold.

   God fornøjelse med likøren – jeg håber, den bliver god og falder lige i din smag.

   Mange hilsner Trine

   Reply
 • Susanne Broholm
  13. oktober 2022 at 7:56

  Hejsa
  Har nu lavet min morel/kirsebær likør færdig… og den smager af mere
  Nu står jeg så med de bær tilbage dom jeg egentlig synes er synd at kasserer…. Så mit spørgsmål er kan de bær samt lidt likør gemmes på flasker og bruges til drinks desserter eller lignende?
  Eller skal det koges op og gemmes??
  Tak for en fantastisk opskrift.
  Susanne Broholm

  Reply
  • Trine Ellegaard
   22. oktober 2022 at 23:27

   Hej Susanne

   Dejligt at høre!

   Ja, du kan sagtens gemme bærrene og fx bruge dem til drinks, i konfekt, i kager eller i desserter. Du behøver ikke at koge dem op igen, da de jo er gennemsyrede af alkohol og derfor sagtens kan holde sig. Men de vil sikkert gerne gemmes i lidt alkohol, så de ikke står og bliver tørre. Hæld evt. en billig vodka på, så kan du altid bruge resten af den i en drink til sidst 🙂

   Nyd din kirsebærlikør!

   Mange hilsner Trine

   Reply
 • Margrethe Andersen
  19. oktober 2022 at 22:06

  Hej, har du nogle forslag til hvad bærrene kan bruges til efterfølgende? Jeg tænker måske noget kage, selv om de er lidt stærke.
  Mvh Margrethe Andersen

  Reply
  • Trine Ellegaard
   22. oktober 2022 at 23:17

   Hej Margrethe

   Du kan fjerne stenene (hvis ikke, du allerede har gjort det i forvejen) og lade bærrene dryppe godt af, så der ikke er væske tilbage. Så kan du smelte noget mørk chokolade, vende bærrene deri og lægge dem i passende “klatter” på et stykke bagepapir og lade chokoladen stivne. Så har du lækkert kirsebærkonfekt 🙂

   Mange hilsner Trine

   Reply

Læg en kommentar