Jul

Hjemmelavet kirsebærsauce til juleaften

Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauceUhm, syrlig kirsebærsauce med vaniljesmag på toppen af en cremet og lækker risalamande – ja, så bliver det jo næsten ikke bedre. Det ér altså en dessert, som kan noget helt særligt.

Jeg har lært hjemmefra, at man køber sin kirsebærsauce og også hvilket mærke, det skulle være. Men som voksen og med en stigende interesse for at lave min mad selv helt fra bunden, laver jeg selvfølgelig nu kirsebærsaucen selv til juleaften. Og det er altså pærenemt! Har du mod på det, synes jeg virkelig, du skulle unde dig selv at prøve.

Syrlig dessertsauce

Jeg synes, at en kirsebærsauce skal være syrlig, når den serveres på den lidt fede og søde risalamande. Det skaber en god kontrast, og man får en større sansemæssig oplevelse under desserten. Kan du bedre lide den sødere, kan du altid tilføje lidt mere sukker.

Du skal afsætte ca. 20 minutter til at lave din kirsebærsauce, selv om der nu ikke er meget arbejde i det. Du kan sagtens lave saucen flere dage før, hvis det passer dig bedre, og så blot lune den juleaften.

Hele familien elsker denne kirsebærsauce – både børn og voksne.

Hjemmelavet kirsebærsauce

Opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce (6-8 personer)

  • 350 g kirsebær optøet fra frost
  • 200 g sukker
  • 2 dl vand
  • 1 god stang vanilje
  • ca. 2 spsk Maizena opløst i lidt vand eller ca. 2 spsk kartoffelmel rørt op i vand
  • evt. en sjat kirsebærlikør eller fx rom

Tø kirsebærrene op og hæld dem i en gryde sammen med vand og sukker.

Halver vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mos dem gerne sammen med en teskefuld sukker, så vaniljen ikke lægger sig i en klump i gryden. Put både korn og stænger i gryden og kog op.

Når saucen kommer i kog, lader du den småsimre i 10 – 15 minutter til kirsebærrene er blevet kogt møre. Skum evt. af og rør i saucen ind i mellem.

Bland to spsk Maizena eller kartoffelmel i en kop med lidt koldt vand og jævn saucen forsigtigt, mens du rører grundigt. Lad saucen koge et par minutter efterfølgende, til kirsebærsaucen tykner.

Hæld evt. en sjat kirsebærlikør eller lignende i.

Tag saucen af varmen og hæld den på et sylteglas, til du skal bruge den.

God fornøjelse med din kirsebærsauce – og glædelig jul!

Se her, hvordan du laver en fantastisk risalamande.

Lav din egen kirsebærsauce

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar