Likører

Appelsinlikør – opskrift på hjemmelavet likør med appelsin

Hjemmelavet appelsinlikørHvis du er vild med limoncello, garanterer jeg, at du også vil være vild med denne hjemmelavede appelsinlikør. Den smager virkelig skønt og er perfekt at servere i den kommende juletid.

Appelsinlikør, orangelikør eller orancello

Uanset, hvad du kalder denne smagfulde likør, så smager den fremragende. Samtidig er orangelikøren utrolig nem at lave. Der er ikke meget arbejde i fremstillingen, og du skal kun vente et par uger, før du kan nyde en iskold og sød likør med appelsinsmag.

Vi er vilde med at servere likøren som alternativ til en kirsebærlikør juleaften, men den passer også godt til æbleskiver, og hjemmebagte småkager eller i stedet for en snaps til frokostbordet. Derudover er den selvfølgelig eminent til alle former for desserter og som avec efter maden.

Sørg for at anvende økologiske appelsiner, så det ikke er sprøjtegifte, der kommer til at dominere din orangelikør.

Lav din egen appelsinlikør

Hjemmelavet orangelikør

Sådan laver du hjemmelavet appelsinlikør (ca. 1 liter)

  • 1 flaske vodka 70 cl.
  • skal af 4 økoappelsiner

Sukkerlage til limoncelloen:

  • saft af 4 økoappelsiner
  • 350 g sukker

Hæld vodkaen i et stort sylteglas med låg til.

Skyl appelsinerne grundigt og skræl skallen af dem med en helt almindelig urtekniv. Pas på, du ikke får det hvide med, for det er her appelsinens bitterstoffer sidder, og disse bitterstoffer gør ikke noget godt for likørens smag.

Sæt låg på glasset og stil det ved stuetemperatur. Nu skal vodkaen trække med appelsinskallerne i i ca. 2-3 uger.

Sukkerlage, som først skal hældes i vodkaen, når den har trukket med appelsinskallerne:

Pres saften af 4 appelsiner og hæld saften i en lille kasserolle.

Vej sukkeret af og hæld det ned i saften.

Varm sukkerlagen op, til sukkeret er helt opløst. Lagen skal ikke koge eller stå og simre, for så begynder du at lave en sirup, og det er ikke meningen.

Stil lagen på køl.

Når vodkaen har trukket med appelsinskallerne i et par uger, tager du først appelsinskallerne op med en lille hulske eller lignende, og derefter filtrerer du vodkaen ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en glasflaske.

Tag nu din afkølede sukkerlage og hæld den gennem trakten ned til vodkaen (uden kaffefilteret, som du har fjernet forinden).

Sæt låg på flasken og vend den op og ned et par gange, til vodkaen har blandet sig med sukkerlagen.

Stil din hjemmelavede appelsinlikør på køl i minimum et par timer – og så er din orancello ellers klar til at blive drukket.

God fornøjelse!

Hjemmelavet orangelikør

Hjemmelavet appelsinlikør

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar