Desserter

Julet panna cotta med appelsin og krydret knas

Panna cotta med appelsinDenne meget julede panna cotta med appelsin er en helt oplagt dessert at lave her i julemåneden på tidspunkter, hvor der ikke skal serveres risalamande. Panna cottaen har den dejligste smag af appelsin og vanilje og er pyntet med knuste brunkager og hjemmelavet appelsinsukker.

Alt godt hjemmelavet

Det hele går op i en højere enhed i denne lækre panna cotta, hvor alt er hjemmelavet: Selve appelsin-panna cottaen, de hjemmebagte brunkager og den hjemmelavede appelsinsukker.

Det er en perfekt kombination af noget syrligt og sødt, noget blødt og knasende. Og appelsinsukkeret giver lige prikken over i’et.

Jeg har brugt brunkager, men du kan i princippet knuse hvilken som helst julesmåkage hen over panna cottaen og dermed få lige præcis den smag frem, som du synes godt om. Så har du ikke bagt brunkager i år, er der intet i vejen for at knuse pebernødder eller jødekager over panna cottaen.

Bager du ikke småkager selv, kan du jo også snyde lidt …

Appelsinpannacotta

Opskrift på julet panna cotta med appelsin og krydret knas (10 mindre glas eller 5-6 store)

Panna cotta med appelsin:

  • 5 dl fløde
  • 1 dl sukker
  • 3 blade husblas
  • revet skal af 1 økologisk og sprøjtet appelsin
  • 1/2 stang vanilje

Krydret knas:

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.

Hæld fløde og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både vaniljestang og -korn ned i gryden. Riv appelsinen og kom skallen i gryden.

Varm fløde, sukker, revet appelsinskal og vanilje op og giv det et opkog. Sluk for gryden og vent et par minutter, hvorefter du fjerner vaniljestangen.

Klem vandet af husblassen og opløs den i den varme fløde.

Fordel blandingen i de glas eller dessertskåle, du har udvalgt og sæt dem i køleskabet et par timer eller natten over til panna cottaen er stivnet.

Lav appelsinsukkeret, mens panna cottane stivner: Se, hvordan du gør lige her.

Lige før servering knuser du brunkager eller en anden form for småkage og fordeler knaset i dessertglassene. Hak chokoladen og drys ovenpå. Pynt med en teskefuld appelsinsukker og evt. noget grønt (jeg har brugt enebær på billederne).

God fornøjelse!

Panna cotta med appelsin og juleknas

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar