Menu
Varme drikke

Hjemmelavet gløgg – klassisk rødvinsgløgg

Hjemmelavet klassisk rødvinsgløgg

Hjemmelavet gløgg, den klassiske rødvinsgløgg, skal der til mindst én gang hvert år i december. Det er en tradition, og den skal holdes ved lige. Rødvinsgløgg smager superdejligt, når den er hjemmelavet, og det er noget helt andet end supermarkedets købegløgg.

Klassisk rødvinsgløgg

Der findes i dag massevis af varianter af den klassiske julegløgg: Æblegløgg, hyldeblomstgløgg, lyserød roségløgg, hvidvinsgløgg, solbærgløgg og ja, jeg kunne blive ved. Det er sjovt og spændende med alle de forskellige nye gløggtyper, og de kan tjene som afveksling til den klassiske rødvinsgløgg, så man ikke bliver træt af den.

Meeen, man skal dog lige have en god omgang af den gode gamle mørkerøde gløgg med rosiner og mandler. Og den skal helst være lavet på en gløggessens af snaps og hvidtøl og evt. også blandes op med portvin. En stærk en af slagsen, som virkelig giver kroppen varme i den mørke vintertid.

Gløggen skal selvfølgelig serveres med æbleskiver eller dejligt krydrede julesmåkager eller honninghjerter.

Og hvad serverer man så til børnene, som jo ikke kan drikke en stærk gløgg med alkohol?

Man kan fx lave en dejlig frisk æblegløgg uden alkohol og servere for dem, eller man kan lave en omgang varm kakao og servere for børnene med en hyggelig chokoladeske til.

Hjemmelavet gløgg

Opskrift på hjemmelavet gløgg – den klassiske rødvinsgløgg med rosiner og mandler (6 glas)

Gør 6 varmefaste glas klar.

Si fyldet fra gløggessensen.

Varm forsigtigt gløggessens, rødvin og portvin op i en gryde uden at bringe gløggen i kog.

Skold mandlerne og smut dem. Hak dem groft – gerne på langs – og fordel mandler og rosiner i glassene.

Når gløggen er dampende varm, hælder du den varme rødvinsgløgg over mandler og rosiner i glassene.

Pynt evt. med en kanelstang i glassene.

God fornøjelse og nyd den velsmagende hjemmelavede gløgg!

Hjemmelavet klassisk rødvinsgløgg

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar