Varme drikke

Varm æble-ingefærtoddy med rom

Varm æble-ingefærtoddy med rom smager aldeles fantastisk og krydret og er perfekt at servere på en råkold dag. Drik den krydrede varme drik til æbleskiver eller til hygge udenfor. Du kan undlade rom til de, der ikke drikker alkohol – toddyen smager også supergodt uden.

Varm æble-ingefærtoddy med rom

En krydret varm drik

Der er ikke noget som en god krydret og varmende drik på en råkold vinterdag. Og denne æble-ingefærtoddy med rom er netop sådan en drik, som får en til at glemme alt om at ærgre sig over kulde og dårligt vejr, for den smager så dejligt og varmer både krop og sjæl op.

Samtidig er det en hurtig drik at lave, og den kræver ikke meget forberedelse. Dog har den godt af at stå og trække med krydderierne i, så den smagsmæssigt bliver lidt stærkere og lidt mere krydret. Lav den fx om morgenen eller formiddagen, hvis du vil servere den om eftermiddagen, og lad den stå og trække på køkkenbordet.

Du kan enten blande rommen i drikken i gryden eller du kan hælde saften op i glas og derefter tilsætte rom individuelt, hvis der er forskel på, hvor meget rom, folk gerne vil have i. På denne måde har du også mulighed for at servere toddyen uden alkohol til dem, der ønsker det.

Opskrift på varm æble-ingefærtoddy med rom

Nedenfor finder du den enkle og nemme opskrift på den dejlige varme vinterdrik. Hvis du nu overvejer, hvad du skal servere sammen med toddyen, vil jeg anbefale dig at kigge nærmere på disse opskrifter på vinterlækkerier, som passer godt sammen med den varme drik.


Snefnug

Verdens bedste vafler

Sirupsbrød

Krydret julebrød med æblesmør

Krydrede juleboller med juleøl

Krydrede speltboller med æble


Varm og krydret æble-ingefærtoddy med eller uden rom

Varm æble-ingefærtoddy med rom

Varm æble-ingefærtoddy med rom

Varm æble-ingefærtoddy med rom smager aldeles fantastisk og krydret og er perfekt at servere på en råkold dag. Drik den krydrede varme drik til æbleskiver eller til hygge udenfor. Du kan undlade rom til de, der ikke drikker alkohol – toddyen smager også supergodt uden.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Ret varme drikke
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 liter ufiltreret æblejuice
  • 2 appelsiner - saften af
  • 5-6 cm frisk ingefær
  • 4 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 2 dl hvid eller gylden rom

Sådan gør du
 

  • Skær ingefær i skiver og pres saften af appelsinerne.
  • Hæld æblesaft i en gryde og tilsæt ingefærskiver, appelsinsaft og krydderier.
  • Varm saften op langsomt op, uden den kommer i kog. Lige før kogepunktet slukker du for gryden og laden saften trække i min. en halv time – og gerne længere.
  • Varm saften op igen til lige før kogepunktet og tilsæt rom.
  • Server den krydrede æble-ingefærtoddy rygende varm med ingefærstykker og hele krydderier. Sæt evt. en lille kanelstang i hvert glas som pynt.

Krydret æble-ingefærtoddy

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering