En hjemmelavet brombærtoddy er virkelig gode sager. Den laves af brombærsaft, som varmes med forskellige krydderier og som efterfølgende hældes i glas med rom, brombærlikør eller lignende. Det er en skøn krydret og varmende drik, som er perfekt til efterår og vinter.
Krydret og varm drik
Brombærtoddy er den dejligste varme, krydrede drik med masser af smag. Den er hurtig at lave, og det er sådan en drik, man virkelig kan blive forfalden til. Det føles, som om den intense, krydrede smag gør godt for sjælen.
Der er næsten ikke noget bedre i efteråret end at varme sig med en god krydret drik. Og det gælder uanset, om man sidder indenfor med stearinlys og varme på en ruskende efterårsdag, eller om man sidder udenfor på en kold, men klar og solrig dag. Her gør en brombærtoddy simpelthen underværker.
Hjemmelavet brombærsaft
Den krydrede drik kan nemlig drikkes hele efteråret og vinteren – hvis man ellers har brombærsaft nok. Jeg laver toddyen af min egen hjemmelavede brombærsaft, men man kan også købe en god brombærsaft i supermarkedet.
Saften varmes med krydderier, som derefter får lov til at stå og trække lidt, så drikken bliver fuld af smag. Derefter varmes saften op igen og hældes på glas sammen med et skvæt rom eller en brombærlikør eller brombærsnaps – alt efter, hvad du har stående i skabet.
Opskrift på brombærtoddy
Nedenfor finder du den nemme opskrift på toddy lavet på brombærsaft. Toddyen skal helst være lidt til den stærke side, og i opskriften er der angivet et forhold mellem den rå saft og vand på 2:1, altså to dele saft til en del vand. Men der kan selvfølgelig være forskel på, hvor stærk en brombærsaft du bruger. Smag dig gerne frem, så toddyen bliver lige, som du godt kan lide.
Får du lyst til at lave flere varme drikke til vinteren, så tjek også gerne mine mange andre opskrifter på alverdens varme drikke – både med og uden alkohol. Her er et lille udpluk:
Varm æble-ingefærtoddy med rom
Se alle opskrifter på varme drikke
Brombærtoddy
Ingredienser
- 2 dl rå brombærsaft
- 1 dl vand
- 2 spsk frisk ingefær i skiver
- 2 kardemommekapsler
- 2 hele nelliker
- 1 stjerneanis
- skiver af 1/2 frisk citron
- 1 dl rom eller brombærlikør
Pynt
- kvarte citronskiver
- friske brombær, hvis i sæson
Sådan gør du
- Knus kardemommekapslerne let i en morter og kom dem i en gryde sammen med nelliker, stjerneanis, friske ingefærskiver, friske skiver af citron, brombærsaft og vand.
- Varm gryden op til lige før kogepunktet og sluk derefter for gryden.
- Lad saften stå og trække med krydderierne i mindst en halv time og gerne en times tid.
- Varm saften op igen, og si den derefter over i to glas eller krus.
- Tilsæt en en halv dl rom eller brombærlikør i hvert glas og pynt med friske, kvarte citronskiver og evt. friske brombær, hvis de er i sæson.
- Server med det samme.