Det dejligste krydrede sirupsbrød, som spises med smør eller marmelade. Brødet er nemt at bage og overrasker med med sin smag og lækkerhed – det smager næsten som honningbrød – og kan spises til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller til søndagsbrunchen.
Krydret brød med smør – eller chokolade
Dette sirupsbrød er min yndlingsspise i december – ja i hele efteråret. Altså ikke hver dag, men jeg bager gerne dette lækre krydrede brød to-tre gange henover efteråret og vinteren, og så guffer vi i os i nogle dage.
Brødet har denne her helt uimodståelige krydrede smag, og vidste man ikke bedre, kunne man sagtens tro, at det var et honningbrød, man spiste. Sirupsbrødet skæres i skiver og spises med et tyndt lag smør på eller en god hjemmelavet marmelade.
Mine børn, som ind i mellem er ret så kreative, finder også på at spise brødet med fx chokoladesirup eller pålægschokolade.
Uanset hvad man kommer på, så er brødet utrolig lækkert og svampet, og jeg er helt tosset med det. Der er ingen smør i, og derfor føles brødet ikke så kageagtig. Men der er nu stadig rigeligt med sukker i, så man må ikke bilde sig selv ind, at det er sundt, fordi det kaldes et brød.
Brød til flere dage
Sirupsbrød smager fantastisk, når det kommer varm og nybagt ud af ovnen, og holder sig godt. Selv næste dag smager det skønt og blødt uden at blive varmet eller ristet. Efter et par dage kan det være en god idé lige at riste brødskiverne på en brødrister eller pakke hele brødet ind i staniol og lægge på brødristeren eller i ovnen i 5-10 minutter. Det kan selvfølgelig også varmes i mikroovnen, hvis du har sådan en.
Opskriften er til en stor portion, men du kan selvfølgelig fryse noget af brødet ned, hvis der er rigeligt. Eller give et stykke til naboen. Og så kan du selvfølgelig altid halvere opskriften, hvis du blot ønsker at bage et mindre brød.
Se opskriften nedenfor. Får du lyst til at lave andet krydret brød og kage, så prøv også at tjekke disse lækre opskrifter:
Honningkagehjerter med chokoladeovertræk
Sirupskage med kaffesirup og honningsyltede pærer
Kaffekage – opskrift på den lækreste kage med mokkasmag
Kryddermuffins med citrontopping

Sirupsbrød
Equipment
- Bradepande 20 x 30 cm eller to mindre brødforme
Ingredienser
- 325 g sirup
- 200 g farin
- 2 æg
- 1,5 dl kærnemælk
- 0,5 dl meget stærk kaffe
- 500 g hvedemel
- 2 tsk natron
- 4 tsk kanel
- 1 tsk stødte nelliker
Sådan gør du
- Kom sirup og farin i en gryde og smelt det ved svag varme.
- Lad sirupsblandingen afkøle, til det er lunken.
- Pisk æg og kærnemælk sammen – gerne i en røremaskine – og rør sirupsblandingen i.
- Hæld den afkølede kaffe i.
- Bland mel, natron og krydderier og rør det i dejen.
- Rør dejen godt sammen og hæld den i en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag sirupsbrødet ved 170 grader i ca. 30 minutter.
- Lad brødet køle af i formen.