Skærekager

Sirupskage med kaffesirup og honningsyltede pærer

Det bliver næsten ikke bedre: Sirupskage med kaffesirup hældt over, flødeskum med vanilje og honningsyltede pærer! Det hele i en skøn forening – fuld af smag, saftig og snasket og dødlækkert. Denne kage er en ægte efterårskage (som også går an i vintermånederne), og er perfekt til hygge indendørs med kaffe, tæpper og stearinlys.

Sirupskafe med kaffesirup og honningsyltede pærer

Kaffe er altid godt

Der er både kaffe i selve kagen og i siruppen, som hældes over kagen efter bagningen. Og mums, hvor det smager godt – hvis man altså er til kaffe. Mine egne børn, som ikke drikker almindelig kaffe, kun iskaffe, elsker kagen.

Denne kage er også noget ud over det sædvanlige. Sirupskage i sig selv har en dejlig krydret smag, og kagen smager således af rigtig meget. Kaffesirup hældt ud over gør den ekstra lækker. Derudover er kombinationen af vaniljeflødeskum og de honningsyltede pærer eminent – og tilsammen smager det, så englene synger. Vil du lave noget specielt, som er særlig godt, så skal du lave denne kage med alt, hvad der hører til.

Snasket sirupskage med kaffesirup

Opskrift på sirupskage med kaffesirup

Opskriften på sirupskagen finder du herunder sammen med opskriften på de hurtige honningsyltede pærer. Det kan være en god idé at lave kaffesiruppen først eller i så god tid, som du kan. Kaffesirup er nemt at lave og godt at have på lager. Du kan nemlig også bruge den på is og desserter og, ikke mindst, til at lave den lækreste iskaffe.

Se opskriften på kaffesirup her

Er du vild med krydrede kager? Så kig lige nærmere på disse kager:


Kryddermuffins med citrontopping

Krydret julebrød med æblesmør

Kaffekage


Sirupskafe med kaffesirup og honningsyltede pærer

Sirupskage med kaffesirup og honningsyltede pærer

Det bliver næsten ikke bedre: Sirupskage med kaffesirup hældt over, flødeskum med vanilje og honningsyltede pærer! Det hele i en skøn forening – fuld af smag, saftig og snasket og dødlækkert. Denne kage er en ægte efterårskage (som også går an i vintermånederne), og er perfekt til hygge indendørs med kaffe, tæpper og stearinlys.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t
Ret Kage
Køkken Dansk

Equipment

  • Springform 24 cm

Ingredienser
  

  • 125 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 2,5 dl sirup 350 g
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl stærk kaffe

Honningsyltede pærer

  • 3 pærer fx conference
  • 15 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g honning

Kaffesirup

  • 2 dl stærkbrygget kaffe
  • 200 g sukker
  • 1/2 vaniljestang

Sådan gør du
 

  • Rør smør med sukker, til massen er let let og luftig.
  • Del æggene og rør blommerne i én ad gangen.
  • Rør sirup i.
  • Bland mel med bagepulver og krydderier og vend de tørre ingredienser i dejen.
  • Rør den stærke kaffe i.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  • Kom dejen i en smurt springform.
  • Bag kagen ved 180 grader (varmluft) i ca. 40 minutter.
  • Lad kagen køle lidt af i formen og læg den derefter til afkøling på en bagerist.

Honningsyltede pærer

  • Skræl pærerne og del dem i kvarte. Fjern kernehusene og del de kvarte pærer i endnu 3 eller 4 både.
  • Smelt smør, sukker og honning i en gryde ved svag varme.
  • Kom pærestykkerne i gryden og lad dem simre i honning-sukkerblandingen, indtil de er møre. Pas på med at koge dem for længe, for så bliver de til mos.
  • Tag gryden af varmen, så snart pærerne er møre og hæld på glas sammen med honningsiruppen.

Servering

  • Ved servering hælder du kaffesirup over kagen og serverer den sammen med letpisket fløde, iblandet en teskefuld vaniljesukker, og de honningsyltede pærer.

Noter

Kom evt. en tsk. vaniljesukker i honningsiruppen til de syltede pærer til sidst.
Hvis du kun skal bruge kaffesirup til kagen, kan du nøjes med at lave en halv portion.

Krydret sirupskage

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

  • Avatar
    Svar Julie 5. december 2020 kl. 22:58

    Man får indtrykket af, at den her kage bare er super rig på smag.
    Jeg håber den smagte fantastisk.

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 6. december 2020 kl. 22:01

      Hej Julie

      Du har helt ret 🙂 Kagen smagte fantastisk. Faktisk har jeg bagt en hel del varianter af sirupskage over en længere periode, og denne her, synes jeg, løftede sig op over de andre. Det er faktisk en af de bedste kager, jeg har spist i 2020 (og tro mig, med al den corona-hjemmetid for hele familien er der både blevet bagt og spist rigtig mange kager i dette år).

      Mange hilsner Trine

    Skriv en kommentar

    Opskrift Vurdering