Drikke

Iskaffe – opskrift på hjemmelavet iskold kaffe

IskaffeDenne her iskaffe er intet mindre end perfekt på en varm sommerdag. Læskende, sød og smagfuld. Det er nemt at lave sin helt egen iskaffe à la Starbucks og skønt at servere i stedet for almindelig varm kaffe, når man har det åh så varmt.

Kaffe, kaffe, kaffe

Alt i denne iskaffe indeholder kaffe – det er hemmeligheden. Ellers risikerer man nemlig nemt at kaffen bliver alt for tynd og vandet. Derfor må du gøre dig dit forarbejde – og jeg anbefaler at lave rigelige mængder – men når først det er gjort er det easy-peasy at lave sin egen hjemmelavede iskaffe.

Og jeg lover dig: Den er VIRKELIG lækker. Jeg kunne drikke 10 af dem, men jeg prøver at begrænse mig …

Hjemmelavet iskaffe

Sådan laver du din egen iskaffe

  1. Kaffeisterninger
  2. Kaffesirup
  3. Stærk kaffe
  4. Iskold mælk

Kaffeisterninger

  • Kaffe – gerne stærk

Lav isterninger af kaffe til at køle iskaffe ned i stedet for almindelige isterninger, så undgår du at din iskaffe bliver tynd. Lav enten kaffe på en almindelig kaffemaskine, med tørkaffe/instant eller på din espressomaskine. Uanset, hvordan du laver kaffen, skal du sørge for, at den er stærk.

Kaffesirup

  • 4 dl kaffe
  • 400 g sukker
  • 1/2 vaniljestang

Kaffesiruppen laver du ved at koge friskbrygget kaffe op med sukker og vanilje. Brug hvilken som helst slags kaffe, men sørg på samme måde som med isterningerne for, at den er stærk. Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og læg både vaniljestang og kornene i gryden sammen med kaffe og sukker.

Så snart blandingen er i kog, skruer du ned på middeltemperatur og lader siruppen stå og koge ind til ca. det halve.

Når kaffesiruppen begynder at blive mere tyk, kan du lave en lille prøve for at se, hvor tyk den er blevet, for det kan man nemlig ikke afgøre, når den er varm. Dryp lidt sirup på en tallerken og lad den stå på bordet i nogle minutter. Du kan også sætte tallerkenen i køleskabet, og det skal du under alle omstændigheder gøre, hvis det er meget varmt i dit køkken, ellers får du ikke den rigtige fornemmelse af, hvor meget siruppen er tyknet.

Når du mener, at siruppen har den rigtige konsistens, slukker du for varmen og hælder den straks på en rengjort glasflaske. Lad flasken stå uden låg, indtil siruppen er kølet helt af, og der ikke længere er damp i flasken.

Bland iskaffen

  • Stærk kaffe
  • Mælk
  • Kaffeisterninger og kaffesirup

Når du har sirup og isterninger klar, kan du blande din iskaffe. Lav en stærk espresso eller en tilsvarende stærk lille kop kaffe, ca. 1/2 dl pr. kop/glas alt efter størrelse.

Læg masser af kaffeisterninger i og fyld op med iskold mælk. Hæld tilsidst lidt kaffesirup i. Voilà – så har du verdens lækreste iskaffe til at tage med ud på terrassen.

Hjemmelavet iskaffeHjemmelavet iskaffe

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar